«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση αντίθετη με την Νέα Τούμπα»

Από sfina.gr: Στον «FOCUS FM 103,6» φιλοξενήθηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μίλησε για τα σχέδια του στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Νέα Τούμπα, τις θέσεις πάρκινγκ που ζητάει η ΠΑΕ Άρης αλλά και για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού.
Πηγή: sfina.gr
«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση αντίθετη με την Νέα Τούμπα»

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τα σχέδια του στην Πλατεία Αριστοτέλους: «Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στόχος μου είναι να υπάρχει καλός φωτισμός, ωραίοι χώροι. Ήδη έχω εξασφαλίσει μια συμφωνία με μία Ελβετική εταιρία που θα κάνει χορηγία ένα υπερσύγχρονο ρολόι που θα μπει σε κάθε περιοδικό, δηλαδή ότι η συγκεκριμένη εταιρία έφτιαξε το ρολόι της Θεσσαλονίκης και θα τοποθετηθεί στην θέση του παλιού. Από εκεί και μετά είναι το θέμα της περιποίησης, κάτι φοίνικες που κάηκαν το 2017 δεν αντικαταστάθηκαν. Θέλουμε την ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους ως μία υπερσύγχρονη και χρηστική πλατεία με υπόγειο πάρκινγκ, θα κάνουμε ένα σύγχρονο κομμάτι μίας Ευρωπαϊκής πόλης».

Για την Νέα Τούμπα: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια κυβέρνηση που θα είναι αντίθετη σε τέτοιο πρότζεκτ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι συναινούν σε αυτό το πρότζεκτ, που θα στοιχίσει περίπου 150 εκατομμύρια και θα ανοίξει 7000 νέες θέσεις εργασίας. Η πολιτεία δεν θα πληρώσει τίποτα, εκτός αν βρεθεί κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που και πάλι δεν επιβαρύνουν τον φορολογούμενο. Ο Δήμος πρέπει να συναινέσει πως θα διαμορφωθεί το οδικό δίκτυο, τι θα γίνει με το κολυμβητήριο και τα κτίρια που είναι δίπλα. Όλοι θα οφελειθούμε από αυτό το πρότζεκτ, ο ΠΑΟΚ, η Τούμπα, η πόλη και γιατί όχι και η χώρα».

Για τον Γιώργο Κούδα: «Η Θεσσαλονίκη έστειλε τον Γιώργο Κούδα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί, φυσικά θα είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν σε πολλά θέματα με την εμπειρία και την αγάπη του κόσμου που έχει».

Για την προσφορά του πατέρα του: «Είχε κάνει πολλές μελέτες για το τότε γήπεδο της Τούμπας. Υπάρχει βέβαια και πλακέτα με το όνομα του. Θα είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι ως δήμαρχος της πόλης στο πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα στην Νέα Τούμπα».

Για τις θέσεις πάρκινγκ που ζητάει ο Άρης: «Είναι κάποιες εκτάσεις του Δήμου που είναι υπό διαμόρφωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ΠΑΕ Άρης κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων τους. Είναι αρκετά σημαντικό να πηγαίνει κάποιος στο γήπεδο με άνεση. Βέβαια πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μην χρειάζεται να πηγαίνει με το αυτοκίνητο».

Για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού: «Με είχε απασχολήσει ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος. Υπάρχει θέμα γραφειοκρατίας. Είχε βρεθεί μέσω χορηγίας να μισθώνεται αυτό το σκάφος το οποίο καθαρίζει την θάλασσα. Ο Θερμαϊκός έχει μία ροή αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού, πράγμα που σημαίνει ότι η φυσική ροή φέρνει ότι επιπλέοντα προβλήματα υπάρχουν εδώ πέρα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικούς τρόπους».

Για την στήριξη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Στον δεύτερο γύρο πήρα 67%. Εγώ δεν είμαι υπέρ της ποδοσφαιροποίσης της πολιτικής αλλά πιστεύω ότι οι φίλαθλοι εμπιστεύονται έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι θα βοηθήσει την ομάδα τους».

Διαβάστε ακόμη...