«Μύθος στη Ρουμανία ο Λουτσέσκου, πιστεύει στο πρότζεκτ ΠΑΟΚ - Σαββίδη»

Από sdna.gr:Ο απεσταλμένος από τη Ρουμανία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, Τζορτζ Ντόμπρε, μιλάει στο SDNA για την αναγνώριση που έχει πλέον στη χώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και την πίστη του τεχνικού του ΠΑΟΚ στο πρότζεκτ που υπάρχει στο σύλλογο και προσωπικά στον Ιβάν Σαββίδη. 
Πηγή: sdna.gr
«Μύθος στη Ρουμανία ο Λουτσέσκου, πιστεύει στο πρότζεκτ ΠΑΟΚ - Σαββίδη»

Θέσεις δημοσιογράφων του Metropolitano κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης της Τότεναμ πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ. Δίπλα μας, ο Τζορτζ Ντόμπρε, απεσταλμένος του ρουμάνικου Digi Sport στη Μαδρίτη. Αφού, λοιπόν, γνωριζόμαστε και αντιλαμβάνεται πως ερχόμαστε από την Ελλάδα η συζήτηση πηγαίνει στον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. «Είναι αλήθεια πως στη Ρουμανία παρακολουθείτε στενά τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας του Ραζβάν;» είναι η ερώτησή μας.

«Ασφαλώς, για εμάς στη Ρουμανία είναι πια ένας μύθος, είναι ο κορυφαίος Ρουμάνος προπονητής. Μπορεί το πέρασμά του από την εθνική μας ομάδα να μην ήταν τόσο καλό γιατί ήταν και άτυχος εξαιτίας του ότι συνολικά η ομάδα ήταν σε κακό φεγγάρι τότε, όμως στην Ελλάδα απέδειξε την πραγματική του αξία. Όλος ο κόσμος στη Ρουμανία ξέρει πως με τον Λουτσέσκου προπονητή ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και μάλιστα αήττητος. Μάλιστα, στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ έπαιξε φέτος και ένας Ρουμάνος παίκτης, ο Τόσκα, ανεξάρτητα αν δεν κατάφερε να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και να έχει την απόδοση που ενδεχομένως θα ήθελε».

Πριν προλάβουμε να ρωτήσουμε αν παρακολουθούν και κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή μας εξηγεί. «Σίγουρα μας έχουν τραβήξει την προσοχή και οι φετινές εμφανίσεις του Βαρέλα που τον γνωρίζαμε από το πέρασμά του από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Γνωρίζουμε πως πρόσφατα ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εκείνον αλλά και για το κλαμπ».

Όσο για τα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζουν στην πατρίδα του μας εξήγησε ότι «Είναι μανιακός με το ποδόσφαιρο. Λατρεύει την τακτική όσο τίποτα και αυτά τα δύο στοιχεία τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι τα στοιχεία εκείνα που τον έφτασαν ως εκεί». «Θα ήταν για εσάς ιδανικό να προπονήσει και πάλι κάποια ομάδα της χώρας ή ακόμα και την εθνική;», τον ρωτήσαμε. «Γνωρίζουμε πως πλέον ο Ραζβάν μετά τα όσα πέτυχε έχει ανεβάσει τόσο την αξία του που καμία ομάδα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω στη χώρα, ούτε και η εθνική».

Κλείνοντας και ρωτώντας τον εάν στη Ρουμανία πιστεύουν πως μπορεί να σταθεί σε κορυφαίο επίπεδο και να προπονήσει ομάδα από τα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης μας εξήγησε ότι «Γνωρίζουμε με σιγουριά πως πριν από ενάμιση χρόνο είχε πρόταση από ομάδα της Serie A. Μπορεί να μην ξέρουμε πια ήταν αυτή η ομάδα, όμως για το ότι υπήρχε πρόταση είμαστε βέβαιοι. Παρ' όλα αυτά, θέλησε να μείνει στον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύει πολύ στο πρότζεκτ που έχει αναλάβει εκεί και στον Ιβάν Σαββίδη».

Διαβάστε ακόμη...