«Ολοι στη Θεσσαλονίκη είναι ΠΑΟΚ»

Από paokrevolution.net: Για τη μεγάλη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ που τελείωσε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου μίλησε ο Τσούμπα Ακπομ.
Πηγή: paokrevolution.net
«Ολοι στη Θεσσαλονίκη είναι ΠΑΟΚ»

Ο Αγγλος επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα «Sun» για την κατάκτηση του νταμπλ, τον Ιβάν Σαββίδη και όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου.

Επίσης δήλωσε ότι όνειρό του είναι να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ στο Champions League και να σκοράρει εναντίον της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσούμπα Ακπομ:

Για την κατάκτηση του αήττητου Πρωταθλήματος: «Γίναμε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 1963-64, αλλά και η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών μετά από 31 χρόνια που κατακτάει τον τίτλο, σε έναν θρίαμβο. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία ομάδα. Όλοι είναι ΠΑΟΚ. Δεν μιλάμε απλά για ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία και η ζωή τους. Υπάρχει μεγάλη ιστορία μεταξύ των ομάδων των Αθηνών και του ΠΑΟΚ και γενικά είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι εναντίον όλων. Έπρεπε να κατακτήσουμε και πέρσι το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν ήθελε τον ΠΑΟΚ να το πετύχει. Πέρσι συνέβησαν κάποια περιστατικά, που μας υποχρέωσαν να ξεκινήσουμε τη σεζόν με -2 βαθμούς».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Συναντιέται πάντα μαζί μας πριν από κάθε παιχνίδι. Είναι σαν μία ταινία. Έρχεται μαζί με την ασφάλειά του και δύο μεταφραστές, οι οποίοι μεταγράζουν τα ρώσικα σε ελληνικά και αγγλικά. Είναι ένας θρύλος. Αυτά που κάνει για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, είναι εκπληκτικά».

Για τη φιέστα και τους εορτασμούς για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος: «Ήταν τρελό. Δεν είχα δει ποτέ στην Ευρώπη ή κάπου αλλού κάτι παρόμοιο. Ετοίμασαν μία γιγαντιαία γιορτή στο γήπεδο, με όλους τους παίκτες να βγαίνουν σε αυτό. Υπήρχαν πρώην ποδοσφαιριστές, γιγαντοοθόνες, πυροτεχνήματα, πυρσοί, όλοι οι οπαδοί βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά, μπήκαμε σε ένα λεωφορείο και πήραμε στον διάσημο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από οπαδούς. Όλοι είχαν πυρσούς, τους αγαπάνε πολύ εδώ. Πραγματικά ήταν τρελοί πανηγυρισμοί».

Για τον τελικό του Κυπέλλου που έγινε χωρίς κόσμο: «Ήταν στενάχωρο πως ο τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά αυτό συνέβη εξαιτίας της ιστορίας βίας μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Υπήρχαν μόνο οικογένειες και δημοσιογράφοι και πάλι υπήρξε πρόβλημα».

Για το ενδεχόμενο να σκοράρει στο μέλλον εναντίον της Άρσεναλ: «Πάντα λέω πως θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω στο Έμιρεϊτς, ανεξάρτητα από το αν παίζω για την Άρσεναλ ή εναντίον της και να σκοράρω. Τώρα θα ήθελα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Άρσεναλ. Αυτό, θα ήταν το όνειρό μου».

Διαβάστε ακόμη...