Ο Λόραντ, ο Σκότσικ και ο Ράζβαν

Από inpaok.com: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας πια ξεχωριστή θέση στην «πλούσια» ιστορία των «ασπρόμαυρων».
Πηγή: inpaok.com
Ο Λόραντ, ο Σκότσικ και ο Ράζβαν

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ο τρίτος προπονητής που το καταφέρνει αυτό και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά τον μεγάλο Γκιούλα Λόραντ (σεζόν 1975-1976) και τον Βάλτερ Σκότσικ (1984-1985).

Είναι χαρακτηριστικό, πως με τον Λουτσέσκου στο τιμόνι, ο Δικέφαλος φιλοδοξεί να γίνει για πρώτα φορά αήττητος πρωταθλητής και το μόνο που χρειάζεται, είναι να μην ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Στο πρώτο πρωτάθλημα τη σεζόν 1975-1976, η ομάδα του Ούγγρου Γκιούλα Λόραντ κατέκτησε τον τίτλο με 21 νίκες σε 30 παιχνίδια, 7 ισοπαλίες, αλλά και 2 ήττες από τον ΠΑΣ με σκορ 2-0 και τον Ατρόμητο στην Τούμπα με 1-2.

Στο δεύτερο πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια και με καθοδηγητή τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής με 19 νίκες, 8 ισοπαλίες αλλά και 3 ήττες, από τον Ολυμπιακό με 2-1, τον Άρη με 3-0 και τον ΟΦΗ με 3-1.

Στο τρίτο πρωτάθλημα, το σύνολο του Λουτσέσκου έχει 25 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχει σπάσει ένα... σωρό ρεκόρ και ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο, που δεν είναι άλλο από το αήττητο.

Διαβάστε ακόμη...