BCL: Τέσσερις ελληνικές ομάδες από τη σεζόν 2019/20

Από superbasket.gr: Μέσα από το επεισοδιακό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ προέκυψε μία σημαντική είδηση που αναμένεται να αλλάξει τα κίνητρα των ομάδων που θα βρεθούν στα playoffs του πρωταθλήματος.
Πηγή: superbasket.gr
BCL: Τέσσερις ελληνικές ομάδες από τη σεζόν 2019/20

Η FIBA φέρεται να σκοπεύει να προσφέρει ακόμα μία θέση στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα από τρεις να γίνουν τέσσερις.

ΑΕΚ, Ήφαιστος, Προμηθέας, Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Χολαργός θα δώσουν τη δική τους μάχη λοιπόν για τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα δύο πρώτα εισιτήρια θα στέλνουν απευθείας τις ομάδες στους ομίλους, το τρίτο θα στέλνει την ομάδα στα προκριματικά ενώ το τέταρτο και τελευταίο θα δοθεί με τη μορφή wild card, με ανάθεση δηλαδή σε ομάδα που θα κρίνει η FIBA.

Η πρώτη 8αδα της κανονικής περιόδου έχει «κλειδώσει» με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με την Euroleague, με τις έξι υπόλοιπες να παλεύουν για τις δύο θέσεις στους ομίλους του BCL και από εκεί κι έπειτα, ορισμένες θα ελπίζουν πως έχουν όλα όσα απαιτούνται για να βρεθούν στη διοργάνωση κερδίζοντας την wild card.

Διαβάστε ακόμη...