«Καλός ο Ολυμπιακός, καλύτερος ο ΠΑΟΚ»

Από novasports.gr: Ο Γιούρι Φιλίποφ ...αρωματισμένος με σαμπάνια από τον πρώτο τίτλο στην Ελλάδα μιλάει στο novasports.gr για το Κύπελλο, τον Ντίμα και τον Ολυμπιακό...
Πηγή: novasports.gr
«Καλός ο Ολυμπιακός, καλύτερος ο ΠΑΟΚ»

Στα χρόνια που ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού οι συνεντεύξεις που έδινε κάθε χρόνο ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Κρατούσαν κάτι λιγότερο από 3 λεπτά και σε αυτά, συνήθως, ο λόγος του δημοσιογράφου ήταν μεγαλύτερος από του συνεντευξιαζόμενου. Στον ΠΑΟΚ με την πρώτη κατάκτηση τίτλου στις πρώτες 10 μέρες παρουσίας του έμεινε μπροστά σε δημοσιογράφο περισσότερο από 3 λεπτά. Ο Γιούρι Φιλίποφ, περί ου ο λόγος, ξεπέρασε τα δικά του στάνταρ και ως προπονητής του ΠΑΟΚ άνοιξε λίγο παραπάνω τα χαρτιά του. Έπαιξε τον δέκατο συνεχόμενο τελικό σε Ουκρανία (8), Κύπρο (1) και Ελλάδα (1) και κέρδισε και αυτόν!

Δεν έχεις ούτε δέκα μέρες στην Ελλάδα και ήδη, πάντα σύμφωνα με το αποτέλεσμα, είσαι επιτυχημένος...
Καλά τα πάω δηλαδή... (γέλια). Της ομάδας είναι η επιτυχία, δεν είναι δική μου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Σε εσένα είπα μετά τον ημιτελικό ότι ο τελικός είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς και έτσι να το αντιμετωπίσαμε. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ και εμείς βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα που χρειαζόμασταν για να πάρουμε το Κύπελλο. Θα έλεγα ότι στον τελικό παίξαμε σαν άνδρες.

Και από ότι είδα στην απονομή πρόλαβες να μάθεις και τα συνθήματα των φίλων της ομάδας σου;
Ναι «αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό»... (γέλια). Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που σε αυτές τις 10 μέρες με έκαναν να νιώθω σαν να είμαι μήνες στην ομάδα. Είναι όλοι τους καταπληκτικοί χαρακτήρες, παίκτες με υψηλή προσωπικότητα.

Στο χαμένο πρώτο σετ και έτσι όπως έπαιζε ο Ηρακλής ένιωσες ότι ο τελικός είναι πιο δύσκολος από ότι περίμενες;
Κοίτα εγώ πιστεύω ότι δεν χάναμε με τίποτα αυτό το Κύπελλο. Το έβλεπα στα μάτια των παιδιών. Τους είχα πει ότι έτσι όπως παίζουμε μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες. Η ομαδικότητα των παιδιών μέσα και έξω από το γήπεδο έδινε πίστη και δύναμη στην ομάδα.

Αυτό περί «ομαδικότητας» μου το λέει από την αρχή της εβδομάδας ο γιος σου...
Ωραία τότε να το αλλάξω να μην λέμε τα ίδια... (γέλια).

Αλήθεια πως είναι η συνεργασία με τον γιο σου στην ίδια ομάδα;
Θα σου πω την αλήθεια, ρώτα και τον ίδιο. Δέκα μέρες είμαι στην Θεσσαλονίκη, τον βλέπω μόνο στην προπόνηση. Δεν μιλάμε ούτε στο τηλέφωνο να φανταστείς. Αν με ρωτάς τώρα για την συνύπαρξή μας στην ομάδα εγώ έχω μάθει να ξεχωρίζω τα οικογενειακά μας στο γήπεδο. Άλλο οικογένεια, άλλο γήπεδο.

Που θέλεις να αφιερώσεις το Κύπελλο;
Σίγουρα στη γυναίκα μου τη Λένα που μπορεί να μην είναι δίπλα μου αλλά είναι πάντα μαζί μου.

Ο Γιούρι έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού την δεκαετία του 90. Θα καταφέρεις κάτι ανάλογο στην ομάδα του ΠΑΟΚ;
Δεν έχω κρύψει και ούτε τώρα θα το κάνω ότι στον Παναθηναϊκό πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου σαν παίκτης. Ήταν η οικογένειά μου. Τώρα είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και μακάρι να μπορέσω να ανταποδώσω τη στήριξη και την επιλογή της διοίκησης. Μακάρι να μπορέσω να ανταποδώσω με κούπες και επιτυχίες και την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Και τώρα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε μετά από συνεχόμενες 3 ήττες τον Ολυμπιακό στο πιο σημαντικό, ως τώρα, παιχνίδι της χρονιάς. Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ πιθανόν σύμφωνα με τα αποτελέσματα να διασταυρωθούν και στους τελικούς πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι με μειονέκτημα έδρας να τον νικήσει 3 ματς;
Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει δείξει στο πρωτάθλημα. Γενικά είναι καλοί αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι. Έχουμε ψυχική δύναμη και θα τα δώσουμε όλα για το νταμπλ.

Διαβάστε ακόμη...