Περέιρα στο σεμινάριο: «Ήταν πέναλτι για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό» (vids)

Από sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει επίμαχες φάσεις στις οποίες εστίασε η ΚΕΔ στο σημερινό (28/3) σεμινάριο των διαιτητών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έβαλε «χέρι» ο Περέιρα για τις διαρροές...
Πηγή: sdna.gr
Περέιρα στο σεμινάριο: «Ήταν πέναλτι για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό» (vids)

Στην Κατερίνη διεξάγεται από την Τετάρτη το τέταρτο και τελευταίο φετινό σεμινάριο διαιτησίας για τους ρέφερι και βοηθούς της Superleague. Μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν χθες οι διαιτητές, σήμερα έγινε η καθιερωμένη καταγραφή λαθών, αλλά και σωστών αποφάσεων από παιχνίδια της φετινής σεζόν. Όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο.

Στην αρχική του ομιλία, ο Μέλο Περέιρα αφού σημείωσε ότι αυτή είναι η τελευταία συνάντησή για την τρέχουσα σεζόν με τους ρέφερι της Superleague, έβαλε... κατσάδα, για το γεγονός ότι διαρρέονται πληροφορίες στον Τύπο από τους διαιτητές, πριν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η ΚΕΔ (αρχικά ανέλυσε τις φάσεις ο Περέιρα κι ακολούθησαν οι Μάριν, Τριτσώνης) στάθηκε σε κάποιες φάσεις που αφορούσαν σε "θέατρο" ποδοσφαιριστών, σε πέναλτι που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν από τραβήγματα, αλλά και σε κόκκινες κάρτες.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη περίπτωση, η ανάλυση ξεκίνησε με τον αγώνα Ατρόμητος-Λεβαδειακός όπου στο 45' ο Ουάρντα τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, καθώς ο διαιτητής Τζοβάρας θεώρησε ότι προσπάθησε να εκμαιεύσει την εσχάτη των ποινών, όμως σύμφωνα με τον Περέιρα επρόκειτο για παράβαση-πέναλτι. Επίσης έδειξε φάσεις από το Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης (σωστή η κίτρινη για θέατρο στον Ντούρσο) και Λεβαδειακός-Ολυμπιακός όπου σε αμφότερα δέχτηκε σωστά κίτρινη ο Σαβαντόγκο.

Τράβηγμα και... πέναλτι

Αρκετές οι φάσεις με τραβήγματα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αρχικά επισημάνθηκε ο αγώνας Ατρόμητος-Πανιώνιος όπου ήταν σωστό το πέναλτι στο 16' υπέρ των γηπεδούχων, αλλά και το πέναλτι στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός.

Ορθή και η απόφαση του Κομίνη να δείξει την άσπρη βούλα υπέρ του Ολυμπιακού στο 16' του αγώνα με τη Λάρισα (δείτε ΕΔΩ), αντιθέτως δεν δόθηκε η παράβαση από τον Τζοβάρα σε ένα άλλο τράβηγμα στο Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (49'), με τον Μπέλοκ να γκρεμίζει τον Καντά μέσα στην περιοχή.

Στον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός υπάρχει τράβηγμα επάνω στον Κουρμπέλη στο 2' όπου κακώς δεν έδωσε πέναλτι ο Κουμπαράκης σύμφωνα με την ΚΕΔ (δείτε τη φάση ΕΔΩ)

Το ίδιο συνέβη στο ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανιώνιος με το τράβηγμα επάνω στον Κρέσπο στο 25'. Από εκεί πέρα αναφέρθηκε κι ο αγώνας ΠΑΟΚ-Λάρισα του α' γύρου, όπου κρίθηκε ορθή η απόφαση να δοθεί πέναλτι στο γκρέμισμα του Πρίγιοβιτς.

Επίσης σωστές οι κόκκινες κάρτες σε παίκτες του Άρη στις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό και Πανιώνιο από Ευαγγέλου και Κουτσιαύτη αντίστοιχα, όπως κι εκείνη του Τσιλούλη από τον Παπαδόπουλο στον αγώνα ΑΕΛ-Πανιώνιος.

Κίτρινες και διαχείριση

Αρκετό βάρος δόθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των αγώνων, στο μάθημα το Σταύρου Τριτσώνη. Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης των Ελλήνων διαιτητών έδειξε μεταξύ άλλων δύο φάσεις από το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος του Κυπέλλου, για κάρτες στο 16' (φάουλ στον Μπίσεσβαρ, άφησε πλεονέκτημα ο Σκουλάς, ο Τριτσώνης είπε ότι θα σταματούσε τη φάση για να δώσει κίτρινη, που δεν δόθηκε εν τέλει) και στο 71' (λάθος η κίτρινη στον Κότσιτς). Παράλληλα σημειώθηκε ότι ήταν λάθος η δεύτερη κίτρινη στον Παντελιάδη στο ΑΕΛ-Λεβαδειακός.

Διαβάστε ακόμη...