«Η κυριαρχία του Ολυμπιακού τελειώνει!»

Από inpaok.com: Η μπασκετμπολίστρια του ΠΑΟΚ, Λολίτα Λύμουρα, μίλησε για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή, για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Δάφνη, για τις συμπαίκτριές της, για την απόφαση της Κριμιλή, να πάει στην Αμερική, για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά και για το... τέλος του Ολυμπιακού.
Πηγή: inpaok.com
«Η κυριαρχία του Ολυμπιακού τελειώνει!»

Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Ο αγώνας με τον Ηρακλή, ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, καθώς αποδείξαμε ότι η καλύτερη ομάδα στην Θεσσαλονίκη είναι ο ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη αγωνιστική, δεχθήκαμε μία βαριά ήττα με 40 πόντους στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν κατεβήκαμε ποτέ στο γήπεδο, όντας και επηρεασμένες από κάποια εσωτερικά προβλήματα, καθώς αγωνιστήκαμε με δύο ξένες. Σίγουρα αυτό δεν είναι δικαιολογία, ειδικά όταν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη. Εμείς αυτό που θέλαμε, είναι να ξεπεράσουμε το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μπροστά, καθώς απομένουν 6 τελικοί, και στόχος είναι να φτάσουμε το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται, και να πάρουμε την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ».

Για το παιχνίδι με την Δάφνη:

Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, καθώς η Δάφνη μπορεί να έχει μικρό ρόστερ, αλλά παίζει πολύ καλό μπάσκετ και στην έδρα της είναι πολύ δυνατή. Θεωρώ ότι αν πετύχουμε την νίκη, θα έχουμε βγει και κατά πάσα πιθανότητα δεύτερες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε 40′ συγκεντρωμένες στο γήπεδο και να φύγουμε με το διπλό!»

Αν περίμενε η ομάδα να είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία:

«Στόχος της ομάδας ήταν από την αρχή η τετράδα. Είχαμε πει ότι θα πρέπει να είμαστε καλύτερες από πέρσι, που βγήκαμε στην 5η θέση, και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε σε πολύ καλό βαθμό. Μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα να πάμε τόσο καλά, καθώς πέρα από μένα και την Ταρπάγκου, που είμαστε οι πιο έμπειρες της ομάδας, το τμήμα απαρτίζεται από νέα κορίτσια, που είναι όλα κάτω των 20 ετών, αν αφαιρέσουμε φυσικά και τις Αμερικανίδες. Θέλουμε και εμείς να βάλουμε την πινελιά μας στον σύλλογο του ΠΑΟΚ, όπου επί εποχής Σαββίδη βρίσκεται σε άνθηση, καθώς βλέπουμε ότι όλα τα τμήματα πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους. Τρανά παραδείγματα το ανδρικό βόλεϊ, που είναι κάθε χρόνο τροπαιούχο, ή το γυναικείο χάντμπολ που κατέκτησε το κύπελλο στην Άρτα, ή ακόμα και το μπάσκετ που βρέθηκε έναν βήμα πριν τον τίτλο στην Κρήτη, και φυσικά, μακάρι να έρθει το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου στην Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια».

Για την διαχείριση των νεαρών συμπαικτριών:

«Θα έλεγα ότι είναι καλό και κακό. Από την μία, όταν συναναστρέφεσαι με νεαρές παίκτριες, δείχνεις και εσύ πιο νέα. Από την άλλη, είναι πιο δύσκολη η διαχείριση κάποιων στιγμών, καθώς μπορεί να τις πεις κάτι και να μην το καταλάβουν αμέσως, καθώς έχουν και τον νεανικό ενθουσιασμό, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Έχω όμως τον τρόπο μου να τις μιλάω, καθώς αλλιώς μιλάμε σε μία 30χρονη και αλλιώς σε μία 18χρονη!»

Αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο και πόσο μακριά βρίσκεται από τον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω πως κάθε χρόνο η ψαλίδα κλείνει όλο και περισσότερο. Πέρσι, ο Ολυμπιακός είχε 10πλάσιο μπάτζετ από εμάς, και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ των αντρικών τμημάτων, μεγαλύτερο μπάτζετ είχε το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού, που ήταν πάνω από ομάδες Α'1. Θεωρώ πάραυτα, ότι κάποτε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση, και η αποτυχία του ποδοσφαίρου θα μεταφερθεί και στον ερασιτέχνη. Από την άλλη, είναι και θέμα των στόχων του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση κάθε χρόνο θέτει κάποιους στόχους, στους οποίους είμαστε μέσα, εκτός από την πρώτη χρονιά που ήταν αποτυχία. Θεωρώ πάντως ότι σύντομα θα έχουμε μεγάλες αλλαγές!»

Για την Κριμιλή και την προσπάθεια της για Αμερική:

«Έχει και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Εγώ, πιστεύω πως καλά κάνει, καθώς εκεί θα μάθει περισσότερο το μπάσκετ, και σίγουρα, θα προπονηθεί σκληρά! Είναι μία έτοιμη παίκτρια, που με συνεχή δουλειά θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά! Στον ΠΑΟΚ όμως, υπάρχει και η Λέξα με την Πολυμένη, που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος, και σε δύσκολα παιχνίδια, και δείχνουν έτοιμες για το βήμα παραπάνω!»

Διαβάστε ακόμη...