Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει μέσα από το SDNA το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και αναλύει τις σκέψεις του για όλα όσα είδε στο παιχνίδι.
Πηγή: sdna.gr
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον ΠΑΟΚ

Ήταν μια νίκη πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Είχα πει και πριν την αναμέτρηση, πως αν κατορθώσει ο Δικέφαλος να πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε θα κλειδώσει ο τίτλος. Πιστεύω μετά και την νίκη της ομάδας, πως έχουμε πάρει το πρωτάθλημα.

Φυσικά, στο ποδόσφαιρο μέχρι βαθμολογικά να τελειώσει το όλο θέμα, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και η ομάδα ξέρω πως θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει τους πιο ποιοτικούς παίκτες και με διαφορά είναι ο πιο οργανωμένος διοικητικά. Όλα αυτά συντελούν έτσι ώστε η ομάδα να κάνει μια εκπληκτική χρονιά, φαίνεται κάθε αγωνιστική αυτό και δικαιωματικά βρίσκεται στην 1η θέση.

Πιστεύω πως κανένας που ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος απ'όλους και πως δίκαια κατακτάει το φετινό πρωτάθλημα, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Σαν παιχνίδι, ήταν θεωρητικά ένα δύσκολο, γιατί και ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα του δεν παύει να είναι μια ομάδα με ιστορία, όμως ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό του αγώνα έδειξε την κυριαρχία του, την ποιότητα του και ευτυχήσαμε βέβαια να πετύχουμε ένα γρήγορο τέρμα, το οποίο ξεκλείδωσε το παιχνίδι μας.

Συνολικά στην διάρκεια του αγώνα, είδαμε μια ομάδα με τεράστια διαφορά από την άλλη, κάτι που παραδέχθηκαν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Είδαμε μια ομάδα με ηγετική απόδοση μέσα στο γήπεδο, που έκανε παιχνίδι κυριαρχίας και δεν άφησε σε κανένα σημείο το περιθώριο στους πράσινους ώστε να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση. Ήταν μια επίδειξη της δυναμικής του ΠΑΟΚ σε ακόμη έναν αγώνα και εννοώ την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου κατέβασε την ομάδα με τον σχηματισμό που περιμέναμε και θέλω να σταθώ λίγο στην αμυντική λειτουργία. Ήταν εκπληκτικοί και πάλι οι Βαρέλα – Κρέσπο.

Είναι με διαφορά το καλύτερο δίδυμο στόπερ που υπάρχει στο πρωτάθλημα, έχουν δέσει τόσο πολύ που είναι εκπληκτική η προσφορά τους στην ομάδα. Επίσης, Βιεϊρίνια – Μάτος διαθέτουν τεράστια ποιότητα, με τον Αντελίνο να είναι αρχηγός με όλη την σημασία της λέξης!

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι παίκτες της ομάδας κινήθηκαν σε πολύ καλά δεδομένα. Μου άρεσε πολύ και ο Ζαμπά χθες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει τρομερά χαρίσματα και δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι έχει να δώσει πάρα πολλά στην ομάδα. Παράλληλα, ο Πασχαλάκης δικαιωματικά θα έλεγα πως είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας αυτή την ώρα στην Ελλάδα.

Αυτό το παιδί αξίζει να είναι στην Εθνική, όχι μόνο να κάνει προπονήσεις, αλλά να είναι βασικός! Έχει κάνει εκπληκτική σεζόν, εμπνέει σιγουριά και χθες σε δυο στιγμές, έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του.

Δεν θέλω να αδικήσω κανένα παιδί από την ομάδα, όλοι ήταν σε καλή βραδιά, κατάφεραν να κάνουν τον αγώνα να μοιάζει μια τυπική διαδικασία όπου ο ΠΑΟΚ θα πάρει ξανά τη νίκη. Όσον αφορά την διαιτησία, αν δούμε μεμονωμένα τις φάσεις, για ακόμη μια φορά φέτος, αδίκησαν την ομάδα και η κόκκινη που είδε ο Ζαμπά, δεν είναι σε καμιά περίπτωση, καθώς δεν είχε δει τον αντίπαλό του οπότε και δεν είχε πρόθεση. Αντίθετα, υπάρχουν δυο περιπτώσεις στον Παναθηναϊκό που άφησε τις σκληρές ενέργειες χωρίς τιμωρία.

Ειδικά στην φάση με τον Γιόχανσον που βρίσκει με πρόθεση στο στήθος τον Βιεϊρίνια και είναι καθαρά δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν δόθηκε ούτε φάουλ! Ευτυχώς, οι διαιτητικές αποφάσεις σε αυτό το ματς δεν στοίχησαν στην ομάδα μας.

Διαβάστε ακόμη...