Το πιο σημαντικό παιχνίδι, να δείξει την ποιότητα του ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει μέσα από το SDNA το σημερινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αναλύει τις σκέψεις του για το μεγάλο παιχνίδι.
Πηγή: sdna.gr
Το πιο σημαντικό παιχνίδι, να δείξει την ποιότητα του ο ΠΑΟΚ

Πάντα όταν αγωνίζονται μεταξύ τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός οι αναμετρήσεις έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Οι πράσινοι αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και όπως βλέπουμε φέτος, προσπαθούν να φτιάξουν μια ομάδα για τα επόμενα χρόνια, με νεαρούς παίκτες.

Από την άλλη, η δική μας ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προσπαθεί και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δικέφαλος έχει πολλούς παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές την φετινή σεζόν.

Το σημερινό παιχνίδι, για εμένα είναι το πιο σημαντικό. Ειδικά μετά την απώλεια βαθμών που είχαμε απέναντι στον Άρη, βαθμολογικά είναι το πιο σημαντικό, όπου αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, τότε θεωρώ πως θα κλειδώσει από σήμερα ο τίτλος του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, στην ομάδα μας υπάρχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών (Πέλκας – Ελ Καντουρί) αλλά θεωρώ ότι το υλικό που έχει ο προπονητής είναι τέτοιο που μπορεί να ανταπεξέλθει.

Είναι το πιο πλήρης ρόστερ στο πρωτάθλημα και αυτό καθιστά τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό και όπως έχω πει, σαν ποιότητα ατομικά και συνολικά είναι η καλύτερη ομάδα, κάτι που θα πρέπει να δείξει και σήμερα μέσα στο γήπεδο.

Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι αν από το πρώτο λεπτό δείξει την δυναμικότητα του και δημιουργήσει παιχνίδι κυριαρχίας, όπως κάνει σε όλα τα ματς, τότε θα πάρει και τη νίκη.

Ένα ακόμα κομμάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Λουτσέσκου είναι και η κούραση, γιατί έπαιξαν το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και 120 λεπτά αγώνα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει σωματικά, όμως από την άλλη υπάρχει το ρόστερ και οι συνθήκες, ώστε να μπορέσουν οι παίκτες που θα μπουν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Όσο πλησιάζουμε στο τελείωμα του πρωταθλήματος, οι κάθε τρεις βαθμοί είναι ιδιαίτεροι, το ξέρουν και τα παιδιά και γνωρίζουν πως πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε να φτάσουν πιο σύντομα στον φετινό τους μεγάλο στόχο.

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, περιμένω μια τελείως διαφορετική αναμέτρηση. Στο ματς της Τούμπας ο Παναθηναϊκός ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, με τον ΠΑΟΚ να κάνει αγώνα κυριαρχίας και με καλή εμφάνιση να παίρνει τη νίκη.

Σαν σχηματισμός, δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές, θα κινηθεί ο κόουτς στο 4-2-3-1 που μας έχει συνηθίσει, η ομάδα θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο από την αρχή, την κατοχή της μπάλας και με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει και αυτός να κάνει το παιχνίδι του, προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι αρκετές αναμετρήσεις από την καριέρα μου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν ιδιαίτερα τα παιχνίδια, είχαν και καλή ομάδα τότε με Αποστολάκη, Σαραβάκο, Βαζέχα, χωρίς να θέλω να αδικήσω τους υπόλοιπους, αλλά και εμείς είχαμε σκληρή ομάδα.

Πάντα είχαν μεγάλο πάθος εκείνες οι αναμετρήσεις. Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Βουλινό, γιατί τότε είχα αρχίσει και εγώ την καριέρα μου, όπου είχε πάρει την ομάδα από το γήπεδο, ήταν μια τεράστια αδικία εκείνη κατά του ΠΑΟΚ και μου έχει μείνει.

 

Διαβάστε ακόμη...