Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, επαναλαμβανόμενα τα λάθη κατά του Δικεφάλου

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τις διαιτητικές αποφάσεις που υπήρξαν στο ματς. Παράλληλα στέκεται στον Ιβάν Σαββίδη και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου για τον Δικέφαλο.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, επαναλαμβανόμενα τα λάθη κατά του Δικεφάλου

Ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα έλεγα ότι μετά από καιρό, ήταν μια αγχωτική επικράτηση. Αυτό οφείλεται όχι τόσο στην απόδοση που είχε ο Δικέφαλος, γιατί έχασε ευκαιρίες, δημιούργησε πολλές καταστάσεις αλλά στον αντίπαλο. Ο τρόπος λειτουργίας που έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα και όταν λέω έπαιξε, εννοώ ότι δεν ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά για να δημιουργήσει ακατάλληλες συνθήκες. Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του Λουτσέσκου. Παίκτες να πέφτουν κάτω συνεχώς, να εκνευρίζουν τον κόσμο και γενικά να μην βλέπουμε ποδόσφαιρο.

Όλες οι ομάδες κόντρα στον ΠΑΟΚ παίζουν αμυντικά και προσπαθούν να του κόψουν τον ρυθμό, αλλά αυτό που είδα χθες ήταν πραγματικά λυπηρό και προκλητικό. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, είδαμε παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πέφτουν κάτω, ώστε να δημιουργήσουν καταστάσεις και να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Είναι τουλάχιστον λυπηρή αυτή η εικόνα.

Παρόλα αυτά και με αυτές τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την διαιτησία στο παιχνίδι, για ακόμα ένα ματς ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα ο αδικημένος. Η ισοφάριση του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν από θέση οφσάιντ, μπορεί ελάχιστα, αλλά ήταν οφσάιντ. Παράλληλα υπήρξαν άλλες δυο περιπτώσεις πέναλτι που έπρεπε να δοθούν, γενικά είναι επαναλαμβανόμενα τα λάθη κατά του ΠΑΟΚ, τα οποία ευτυχώς δεν στοίχισαν χθες.

Θέλω να σταθώ και στους Γιαννούλη – Σφιντέρσκι. Πραγματικά ο Γιαννούλης έδειξε και χθες (σ.σ. μετά και τις εμφανίσεις του στον Ατρόμητο) ότι έχει μεγάλη ποιότητα, έπαιξε στο αριστερό άκρο εκεί που αγωνίζεται ένας μεγάλος παίκτης, όπως είναι ο Βιεϊρίνια.

Αυτό το παιδί μπορεί να έχει λίγες ημέρες που επέστρεψε, ωστόσο ενσωματώθηκε άμεσα και η πρώτη του εμφάνιση ήταν καταπληκτική. Έπαιξε με ωριμότητα και αρκετά καλά την θέση, βγήκε πολύ μπροστά, έκανε ωραίες σέντρες, διαθέτει ένα τρομερό αριστερό πόδι και έχει πολλά θετικά στοιχεία τα οποία θα εξελιχθούν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια.

Ο Σφιντέρσκι είχα εκφραστεί και σε παλαιότερο άρθρο, δείχνει και αυτός παρά το μικρό διάστημα, πως είναι ένας καλό παίκτης. Είναι ωραίος στον χειρισμό της μπάλας, χθες που είχε και παραπάνω λεπτά συμμετοχής, ήταν αρκετά πιο δραστήριος, ενώ έχει μεγάλη διάθεση μέσα στο παιχνίδι του. Ένα δεύτερο σημαντικό, είναι ότι μπήκε μέσα στην ομάδα χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Παράλληλα το χθεσινό γκολ θα τον βοηθήσει και στην ψυχολογία, ενώ περιμένω να προσφέρει περισσότερα στη συνέχεια.

Διάβασα όταν έφυγα από την Τούμπα στο SDNA για τους Ολιβέιρα και Ίνγκασον. Με τις κινήσεις αυτές, ο ΠΑΟΚ δείχνει το πόσο επενδύει αλλά και το πόσο θέλει να δυναμώσει την ομάδα. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ανθρώπους του Δικεφάλου που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Έρχονται δυο παίκτες με πολλές παραστάσεις, τα στοιχεία τους μαθαίνω ότι είναι πολύ καλά και ο Λουτσέσκου θα προσθέσει στο ρόστερ ακόμα δυο σημαντικά εργαλεία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πιστεύω πως οι μεταγραφές που έγιναν τώρα συνολικά, είναι και για το χτίσιμο της ομάδας τα επόμενα χρόνια, κινήσεις συγκεκριμένες, με πλάνο και σωστό προγραμματισμό ώστε να δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και του χρόνου να έχει περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου.

Από την πλευρά του ο Σαββίδης δείχνει έμπρακτα το πόσο νοιάζεται για την ομάδα. Μετά την φυγή Πρίγιοβιτς και την ρήτρα των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, δαπάνησε τα χρήματα και το είδαμε στις μεταγραφές που έγιναν.

Δείχνει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι πως θα φέρει καλούς ποδοσφαιριστές ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό που ο σύλλογος έχει έναν τέτοιο άνθρωπο... δίπλα του.

Διαβάστε ακόμη...