Μπορεί αυτή η λεπτομέρεια να... παγώσει την μεταγραφή του Πρίγιοβιτς;

Από sdna.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, η Αλ-Ιτιχάντ πλήρωσε μπροστά μόνο το 25% στην Γαλατασαράι για την μεταγραφή του Γκάρι Ροντρίγκες, κάτι που έχει έμμεση σχέση και με την κίνηση της να αποκτήσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
Μπορεί αυτή η λεπτομέρεια να... παγώσει την μεταγραφή του Πρίγιοβιτς;

Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι κανει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ειδάλλως, δεν θα υπήρχε το ραντεβού του Ιβάν Σαββίδη με τον Σέρβο επιθετικό. Ο Δικέφαλος πατάει στο γεγονός ότι η Αλ-Ιτιχάντ δεν δείχνει πρόθυμη προς το παρόν να καταθέσει τοις μετρητοίς τα 10 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να σπάσει η ρήτρα του «Πρίγιο» και το SDNA έψαξε να βρει την συμφωνία ανάμεσα στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας με την Γαλατασαράι για τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Καταρχήν, να πούμε ότι πολύ λίγες, ελάχιστες μεταγραφές στον κόσμο γίνονται με την καταβολή cash όλου του συμφωνηθέντος ποσού. Τις περισσότερες φορές δίνεται μία σημαντική προκαταβολή και εν συνεχεία το υπόλοιπο ποσό δίνεται σε δόσεις.

Όταν όμως μιλάμε για εξαγορά / σπάσιμο ρήτρας, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Θυμηθείτε την πολύκροτη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Για να πάρουν τον Βραζιλιάνο στην πόλη του φωτός, οι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί κατέθεσαν σε λογαριασμό της Μπαρτσελόνα όλο το ποσό (222 εκατομμύρια ευρώ), σε μία επιταγή που έγινε viral στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια, αν η Αλ-Ιτιχάντ θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο που λέγεται ΠΑΟΚ πρέπει να καταθέσει μετρητά 10 εκατομμύρια ευρώ στον Δικέφαλο του Βορρά. Κανείς δεν αμφισβητεί την οικονομική ισχύ ή την ρευστότητα των Αράβων, ωστόσο στο τελευταίο deal που έκαναν αναφορικά τον Γκάρι Ροντρίγκες δεν έδωσαν όλα τα λεφτά μπροστά.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Τουρκία, η Γαλατά με τις υπογραφές πήρε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και τα υπόλοιπα χρήματα θα πάνε στα ταμεία της σε ισόποσες δόσεις. Μία υπόθεση που κι αυτή αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ, αφού θα πάρει το 20% αυτών των χρημάτων, τα οποία επίσης θα μπουν από ότι φαίνεται τμηματικά στα ταμεία του. Με άλλα λόγια οι Τούρκοι είναι υποχρεωμένοι να στείλουν άμεσα 450.000 δολάρια άμεσα στον ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα, κάθε φορά που λαμβάνουν τις συμφωνημένες δόσεις.

Τώρα το τι θα κάνουν οι Σαουδάραβες με τον ΠΑΟΚ είναι μία άλλη ιστορία. Πάντως στους Τούρκους έδωσαν μπροστά μόνο το 25% του ποσού της μεταγραφής του Γκάρ Ροντρίγκες, αν αυτό λέει κάτι...

Διαβάστε ακόμη...