Να κρατήσει τον κορμό και να βγάλει δικά του παιδιά!

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA την επικείμενη ανανέωση του Κρέσπο, τις... λεπτομέρειες που απομένουν στο συμβόλαιο του Βαρέλα, αλλά και τους Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ και Κάνιας.
Πηγή: sdna.gr
Να κρατήσει τον κορμό και να βγάλει δικά του παιδιά!

Διάβασα στο SDNA τα νέα αναφορικά με τις ανανεώσεις των συμβολαίων στους Κρέσπο, Βαρέλα και Μπίσεσβαρ αλλά και στο που βρίσκεται η κατάσταση με τους Κάνιας – Σάκχοφ.

Καταρχάς, βλέπουμε πως υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο από την διοίκηση του ΠΑΟΚ προς τους παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας και αυτό είναι θετικό. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές και η διοίκηση δείχνουν την διάθεση τους να ανανεώσουν τα συμβόλαια και αυτό λέει πολλά.

Αυτά τα παιδιά έχουν δώσει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι και σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια και στο θέμα συμπεριφοράς. Η διοίκηση κινείται μεθοδικά και οι παίκτες δεν σκέφτονται κάτι διαφορετικό, παρά μόνο να παραμείνουν στην ομάδα και να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι αλλά και οι δικοί τους.

Ας αρχίσουμε με τον Κρέσπο... Είναι πολύ σημαντικός παίκτης, μαθαίνω και εγώ πως απομένουν μόνο οι υπογραφές όπως και στον Βαρέλα, είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και θα έλεγα ότι βάσει απόδοσης, είναι το καλύτερο δίδυμο στόπερ που υπάρχει αυτή την ώρα στο πρωτάθλημα και σίγουρα την ίδια ώρα, αμφότεροι είναι από τους διακριθέντες της ομάδας.

Όσον αφορά τον Μπίσεσβαρ, θα ξεκινήσω από την αγωνιστική του εικόνα. Θεωρώ ότι είναι ένας εκπληκτικός παίκτης με τεράστια χαρίσματα. Είναι ένα παιδί που από όσο μαθαίνω αλλά και βλέπω, η συμπεριφορά του είναι όχι απλά άψογη, αλλά η ιδανική. Ο συγκεκριμένος δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που η ομάδα έχει παίκτες με τέτοιους χαρακτήρες.

Ένα παραπάνω όμως για τον Μπίσεσβαρ και ο λόγος είναι απλός. Ο συγκεκριμένος έχει μείνει αρκετές φορές και στον πάγκο, άλλοτε έμπαινε σαν αλλαγή ενώ οι Κρέσπο – Βαρέλα είναι σχεδόν πάντα βασικοί.

Παρόλα αυτά, ο Μπίσεσβαρ με την συνολική συμπεριφορά του και το ύφος του, έχει καταφέρει να δώσει πολλά. Σαν ποιότητα είναι εκπληκτικός παίκτης. Το μυαλό που έχει μέσα στο γήπεδο, λίγοι παίκτες του ΠΑΟΚ το έχουν αυτή την ώρα. Σε αυτό είναι το νούμερο ένα στην ομάδα! Το βλέπουμε σε αρκετά παιχνίδια ότι όχι απλά είναι MVP αλλά είναι το Α και το Ω σε αρκετές αναμετρήσεις.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παραμείνει στην ομάδα και βλέπω πως και ο ΠΑΟΚ θέλει να παραμείνει. Για την διάρκεια του συμβολαίου και την διαφορά που υπάρχει αυτή την ώρα, από την στιγμή που υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η λύση για να παραμείνει.

Όσον αφορά τώρα τους Κάνιας και Σάκχοφ. Αυτοί οι δυο παίκτες όποτε έχουν αγωνιστεί, προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν είναι παίκτες υψηλού επιπέδου αλλά το στοιχείο τους μέσα στο γήπεδο είναι εργάτες. Κάνουν δηλαδή την βρώμικη δουλειά που συνηθίζουμε να λέμε και σε αυτές τις θέσεις, χρειάζονται τέτοιοι παίκτες.

Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο ο τραυματισμός του Βέρνμπλουμ, που ήρθε με τις καλύτερες προδιαγραφές και βλέπαμε πως παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαζε αρκετά την απόδοση του. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τραυματισμός του γιατί πλέον ο ΠΑΟΚ είναι στο μείον ένα στα χαφ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή γνωρίζω ότι είναι δύσκολο ειδικά στον Ιανουάριο να βρεθεί παίκτης υψηλού επιπέδου. Η άποψη μου είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από τους δυο παίκτες, τότε θα με έβρισκε σύμφωνο. Αν είναι όμως να έρθει ένας παίκτης ισάξιος, ή να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, τότε θα έλεγα ότι αυτά τα δυο παιδιά μπαίνουν στο γήπεδο και δίνουν το 100%. Δεν είναι υψηλού επιπέδου, το ξανά λέω, ωστόσο είναι παίκτες που κάνουν πολύ δουλειά στο γήπεδο.

Σε εκείνες τις θέσεις, εγώ θα ήθελα να έχει βρει ο ΠΑΟΚ δυο παίκτες πιο ποιοτικούς, με καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και να ξέρουν καλύτερο ποδόσφαιρο στο θέμα της τεχνικής. Σε αυτή τη θέση κατά κάποιο τρόπο υστερεί ο ΠΑΟΚ, δηλαδή χρειάζεται παίκτες να προωθούν την μπάλα πιο γρήγορα στο επιθετικό κομμάτι.

Θέλω όμως να σταθώ και στην απόφαση για τις ανανεώσεις των νεαρών παικτών στις ακαδημίες. Επειδή παρακολουθώ τα τμήματα από κοντά, θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι καλά σε θέματα ταλέντου και σε υψηλό επίπεδο.

Προσωπικά, ξεκίνησα και εγώ σαν πιτσιρικάς από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, σε διαφορετικές συνθήκες, χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό. Η δική μου τοποθέτηση είναι ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, το πως θα μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία όταν τους δοθεί, γιατί σίγουρα θα δοθεί σε κάποιους. Να την αρπάξουν όπως μπορούν και να δείξουν ότι αξίζουν να είναι στον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο να μπεις μέσα στην Τούμπα και να παίξεις μπάλα. Όταν λέω να παίξεις δεν εννοώ να κάνεις δυο – τρεις συμμετοχές αλλά να έχεις ανάλογη πορεία. Να μπεις και να μην... ξανά βγεις! Αν δείξεις ότι «εγώ είμαι εδώ και μπορώ να σταθώ στα στάνταρ του ΠΑΟΚ» τότε ναι, να μπορούν να ζητάνε συγκεκριμένους όρους στα συμβόλαια τους αλλά πρώτα να παίξουν μπάλα!

Όταν είσαι στα 17, 18 ή στα 19, πρέπει το μυαλό να είναι αποκλειστικά στο πως να παίξεις ποδόσφαιρο και στο πως θα αρπάξεις την ευκαιρία όταν σου δοθεί. Ίσως τώρα δεν το καταλαβαίνουν, αν μπουν και καθιερωθούν όμως στην μεγάλη ομάδα, τότε θα καταλάβουν τα λόγια μου. Πρώτα παίζεις ποδόσφαιρο και δείχνει ότι μπορείς και μετά μιλάς για όρους σε συμβόλαια. Να παίξουν ποδόσφαιρο!

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους υγεία, τύχη και ευημερία. Να περάσετε όμορφα στις γιορτές, δίπλα στους ανθρώπους που σας αγαπάνε και σας στηρίζουν. Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και να καταφέρει να κατακτήσει το νταμπλ της τρέχουσας σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...