O μπασκετικός ΠΑΟΚ θυμίζει… Rocky

Από sdna.gr: Αντικειμενικά μιλώντας και με βάση γεγονότα, του ΠΑΟΚ, αποδεδειγμένα, δεν του πάνε τα νησιά.
Πηγή: sdna.gr
O μπασκετικός ΠΑΟΚ θυμίζει… Rocky

Τουλάχιστον τα ελληνικά. Για τους περισσότερους έχουν συνδυαστεί με διακοπές, ξένοιαστες στιγμές, ωραίες παραλίες, ακόμα πιο ωραίο φαγητό. Για τον ΠΑΟΚ έχουν συνδυαστεί με ήττες που πονάνε. Όχι ότι δεν έχουν την εξήγησή τους και αυτές, αλλά δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Χθες έπαιζε σε δεύτερο νησί, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Οι περισσότεροι, αναμενόμενα, περίμεναν ήττα, στη λογική ότι η ομάδα θα ήταν διαλυμένη ψυχολογικά, μετά το αποτέλεσμα με τον Ήφαιστο Λήμνου και τον τρόπο που ήρθε αυτό, σε συνδυασμό με την κούραση και την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Σε αυτά, έμπαινε και η κατάσταση της Τενερίφης, η οποία μέχρι χθες, ήταν... πυραυλοκίνητη.

Το βράδυ της Τρίτης, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, μετά από τέσσερα αεροδρόμια και τρεις πτήσεις μέσα σε μία ημέρα, η αποστολή του ΠΑΟΚ απλά ήθελε να ξεκουραστεί στο ξενοδοχείο της. Και μπροστά της, εμφανίστηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε! Ο μεγάλος «Rocky» ήρθε ξαφνικά μπροστά στο δρόμο του ΠΑΟΚ και όσοι έχουν δει τις ταινίες του, μπορούν να κάνουν κι εύκολα τη σύγκριση.

Όπως ο Rocky, σε όλες τις ταινίες του, τις «έτρωγε» κι έμοιαζε έτοιμος να πέσει, ξαφνικά σηκωνόταν και πετύχαινε το απίθανο, έτσι κι ο ΠΑΟΚ. Χθες, με όλα τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω, αντιμετώπιζε τον... Drago, αλλά κατάφερε να τον νικήσει! Ο Rocky βέβαια, είχε στραμμένα τα φώτα επάνω του, στις μεγάλες νίκες του, ο ΠΑΟΚ συνήθως έχει στραμμένα τα φώτα επάνω του, όταν χάνει. Ένα από μεγάλα παράδοξά του, τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, εφάρμοσε πλήρως το πλάνο της, χθες, το οποίο ήταν ξεκάθαρο. Σε κανένα σημείο του αγώνα, δε χάνει τη συγκέντρωση της αμυντικά και συνεπώς, διεκδικεί τη νίκη μέχρι το τέλος. Επαναλαμβανόμαστε, γιατί συνεχίζουμε να βλέπουμε φοβερά πράγματα να γράφονται δεξιά κι αριστερά, πράγματα που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε ακόμα περισσότερο, για το πόσοι μπορούν να καταλάβουν τι βλέπουν.

Σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, του ΠΑΟΚ του αρκεί να ακολουθεί το πλάνο του αμυντικά με τον εκάστοτε αντίπαλο, να ελέγχει τα ριμπάουντ και στην επίθεση, εύκολα ή δύσκολα, τη βρίσκει τη λύση, μέσα από την ποιότητά του. Χθες ήταν ο Χρυσικόπουλος αυτός που βγήκε μπροστά, κάνοντας career high, κόντρα σε έναν αντίπαλο τέτοιου επιπέδου. Στα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ο Γκος, ο Αθηναίου, ο Ζάρας, ο Μαργαρίτης, ο Χάτσερ, ο Τζόουνς, ο Μορέιρα κλπ.

Χθες ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς τον αρχηγό του, τον παίκτη που χρειάζεται ακόμα περισσότερο σε παιχνίδια όπως αυτό που εξελίχθηκε στην Τενερίφη, καθώς έχει την εμπειρία για τις σωστές αποφάσεις, σε σημεία που «καίνε». Έπαιξαν γι' αυτόν, Χρυσικόπουλος και Μορέιρα, που είχαν μαζί, 36 πόντους και 14 ριμπάουντ, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας και σχεδόν τα μισά ριμπάουντ της.

Το «βάθος» στο ρόστερ, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά και ειλικρινά, απορούμε πως μπορούν να μην το βλέπουν κάποιοι. Ή μάλλον, απορούμε τι είναι αυτό που τους κάνει να μην το βλέπουν. Την Τενερίφη εκτός έδρας κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά στον περίγυρο του, υπάρχει πάντα η λογική του «ναι αλλά...». Η πραγματικότητα, πολλές φορές είναι δύσκολη το καταλαβαίνουμε, αλλά με ουτοπίες, η μοναδική που έκανε καριέρα, ήταν η Δέσποινα Βανδή. Ευτυχώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, την πραγματικότητα την ξέρουν πολύ καλά.

Λέγαμε από αυτήν εδώ τη γωνία πριν λίγες μέρες, ότι στην τριάδα αγώνων, με Ήφαιστο Λήμνου, Τενερίφη και Άρη, με μια νίκη, η ομάδα θα ήταν καλά, με δύο θα ήταν πολύ καλά, με τρεις θα ήταν εξαιρετικά, αν και κάτι τέτοιο έδειχνε ανέφικτο. Δεν είχαμε υπολογίσει στη διαιτητική τριάδα της Λήμνου...

Υ.Γ.: Δείτε τι ακολούθησε μετά από αυτά που έκαναν Σχινάς, Πουρσανίδης και Βαρδάλος στη Λήμνο και μπορείτε να καταλάβετε, γιατί αυτή η ομάδα, παλεύει μόνη της. Με βίντεο και αποδείξεις, είδαν και τυφλοί ότι οι διαιτητές επηρέασαν το αποτέλεσμα και τι διαβάζαμε; Ότι δε γίνεται ο ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται, γιατί έχασε από τον Ήφαιστο Λήμνου! Καλωσορίσατε στο 2018 παιδιά, έχετε να καλύψετε μια απόσταση 25-30 χρόνων...

Υ.Γ. 2: Πολλά τα προβλήματα χθες πάλι, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με την παροχή του ίντερνετ. Παρότι παρουσιάστηκαν σημαντικές βελτιώσεις από το Σάββατο το απόγευμα και μετά, από χθες το βράδυ, εμφανίστηκαν και πάλι τα ίδια θέματα. Σε επικοινωνία της στήλης με τους παρόχους διαδικτύου, υπήρξαν διαβεβαιώσεις για προσπάθεια λύσης του προβλήματος, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία, για οριστική λύση. Συνίσταται υπομονή.

Υ.Γ. 3: Η συνέντευξη Τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτησή του. Ελπίδα της στήλης, να τα πει όλα. Όλα όμως. Μπας και αντιληφθούν την κατάσταση οι περισσότεροι.

Διαβάστε ακόμη...