Μάριο Μπράνκο, η σειρά σου...

Από sdna.gr: Ο Λούμπος Μίχελ αποτελεί και τυπικά παρελθόν από την θέση του Αθλητικού Διευθυντή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Μάριο Μπράνκο να αναλαμβάνει με κάθε επισημότητα το νέο του ρόλο. Η «καυτή» πατάτα των ανανεώσεων, οι μεταγραφές και οι απαιτήσεις του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Μάριο Μπράνκο, η σειρά σου...

Το όνομα του Πορτογάλου προσγειώθηκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ τον περασμένο Αύγουστο. Η ανακοίνωση που συνόδευσε την σύναψη της συνεργασίας του Μάριο Μπράνκο με τους επιτελείς του Δικεφάλου έκανε λόγο για στελέχωση του δυναμικού της ομάδας με έναν έμπειρο άνθρωπο που θα αναλάμβανε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης στους Θεσσαλονικείς.

Ο τίτλος που συνόδευε τον 43χρονο Πορτογάλο δεν έμοιαζε να είναι απόλυτα σαφής με το «καλημέρα». Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν για το αν κατά πόσο ο ρόλος του δεν θα συγχέεται με αυτόν του Λούμπος Μίχελ. Δυόμιση περίπου μήνες μετά, όλα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα και το έδαφος πια πρόσφορο για μια διάδοχη κατάσταση.

Ένα διάστημα, το οποίο ο Μάριο Μπράνκο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο προκειμένου να «γνωρίσει» καλύτερα τον ΠΑΟΚ και να αφομοιώσει πλήρως την φιλοσοφία του συλλόγου και το κυριότερο να δουλέψει με φόντο την επόμενη ημέρα...

«Οι απαιτήσεις που ολοένα και αυξάνονται...»

Από την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Μάριο Μπράνκο έγινε σαφές πως ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται, μεγαλώνει και θα πρέπει να αγγίζει πρότυπα ευρωπαϊκών ομάδων και γι΄αυτό υπήρχε η ανάγκη να στελεχώνεται με ανθρώπους που έχουν την προοπτική και την ικανότητα να τρέξουν το project προς αυτήν την κατεύθυνση.

«... εντάσσεται στον Σύλλογο με σκοπό να συνεισφέρει στην υλοποίηση της στρατηγικής εισόδου του ΠΑΟΚ στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων και την αποτελεσματικότερη συνεργασία με την αγορά του ποδοσφαίρου.

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες διαχείρισης των ποδοσφαιριστών και η παράλληλη ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δυναμικής και της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Συλλόγου μας υποχρεώνουν συνεχώς να ενισχύουμε και το στελεχιακό δυναμικό με έμπειρους ανθρώπους του ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Άλλωστε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ έγινε αντιληπτό πως κλείνει ένας κύκλος συνεργασίας (σ.σ. δεδομένου πως το συμβόλαιο του Σλοβάκου έληγε και τον Δεκέμβριο) προκειμένου να ανοίξει ένας άλλος, πιο απαιτητικός, με μεγαλύτερες πια ευθύνες.

Η «καυτή» πατάτα των ανανεώσεων

Οι πρώτες υποθέσεις που καλείται να διαχειριστεί ο Μάριο Μπράνκο αφορούν τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2019. Πέντε συμβόλαια ποδοσφαιριστών εκκρεμούν (Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ), με τον Πορτογάλο να έχει κάνει την δική του προεργασία αναφορικά με τις ανανεώσεις. Στην εξίσωση των συμβολαίων και των αντίστοιχων εισηγήσεων του Μπράνκο θα πρέπει να βάλει κανείς και τους Γλύκο - Μαλεζά.

Με το ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή πια, ο Μπράνκο επωμίζεται και τα θέματα των δανεικών ποδοσφαιριστών, εκείνων που αγωνίζονται μακριά από την Τούμπα αλλά και των Τόσκα - Καρέλη σε βάθος χρόνου. Στο πλάνο μπαίνουν και άλλες εκκρεμότητες που μπορεί να μην επείγουν, όπως για παράδειγμα αυτό του Πασχαλάκη, μετά τις εμφανίσεις του Έλληνα γκολκίπερ και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του.

Η «εκμετάλλευση» του Μπράνκο

Ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, στις τάξεις του ΠΑΟΚ θέλουν να... εκμεταλλευτούν και το δίκτυο των γνωριμιών που διατηρεί ο Πορτογάλος, τις γνώσεις του γύρω από την αγορά που δεν περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη και κυρίως το ποδοσφαιρικό... μάτι που διαθέτει και του εξασφάλισαν άκρως πετυχημένες συμφωνίες στις προηγούμενες ομάδες. Άλλωστε στον ΠΑΟΚ υπάρχουν projects που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιρετική προοπτική με φόντο το μέλλον όπως είναι οι περιπτώσεις Ζαμπά, Λημνιού κλπ κλπ.

Σε καθημερινή επικοινωνία με τον Λουτσέσκου - Πρώτες επαφές με τους παίκτες

Στο Ηράκλειο της Κρήτης και πριν την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, ο Μάριο Μπράνκο παρουσιάστηκε και επίσημα στην ομάδα και στο τεχνικό επιτελείο με το νέο του ρόλο. Κάτι που αφορούσε περισσότερο το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς η παρουσία του στην Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετό διάστημα, έχει ανοίξει το δρόμο για τις πρώτες επαφές με τους παίκτες προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, η επικοινωνία των δύο ανδρών είναι καθημερινή καθώς τόσο ο ρόλος του ενός όσο και τα «θέλω» του άλλου αποτελούν την αρχή και το τέλος της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ στην νέα εποχή του Μάριο Μπράνκο.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως μπορεί να ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος στην διάσημη πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo», ωστόσο, δεν αρέσκεται ιδιαίτερα σε συνεντεύξεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Κάτι που πρακτικά δεν μπορεί να αποφύγει στο μέλλον, δίνοντας το στίγμα των σκέψεων του δημοσίως, δεδομένου πως στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως ήδη έχει αποκτήσει μια καλή εικόνα του συλλόγου...

Διαβάστε ακόμη...