Ρίχνει κρυφές ματιές στη Super League

Από paokfc.gr: Λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, το paokfc.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Εργοτέλη.
Πηγή: paokfc.gr
Ρίχνει κρυφές ματιές στη Super League

Tην περσινή σεζόν με τον Τάκη Γκώνια στον πάγκο ο Εργοτέλης παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Επιθετικά ήταν μία ομάδα που μπορούσε να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει με άνεση, αλλά ανασταλτικά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η βαθμολογική συγκομιδή να μην είναι αρκετή για να... χτυπήσει την άνοδοΤο περασμένο καλοκαίρι ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε. Στη θέση του ανέλαβε ο Νίκι Παπαβασιλείου και από πλευράς διοίκησης έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια αναδιοργάνωσης του συλλόγου σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σίγουρα κανείς στο Ηράκλειο δεν υπολογίζει πως ο Εργοτέλης θα μπει στη συζήτηση για την παραμονή στην κατηγορία. Η άνοδος, επίσης, μοιάζει μ' ένα κρυφό και μέχρι στιγμή ανομολόγητο όνειρο. Όπως δήλωσε κι ο Κύπριος προπονητής κανείς εντός συλλόγου να ρίξει ένα τόσο μεγάλο βάρος πάνω στους ώμους των παικτών.Το υλικό δεν άλλαξε πολύ. Πέρα από τις απώλειες των Μπούζα, Σταμόπουλου και Σταματάκου, ο Εργοτέλης δεν έχασε κάποια από τις σημαντικές του μονάδες, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί αυτή του Κάιπερς.

Ο Βέλγος στράικερ, πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν, δεν πήγε στην ΑΕΚ, με την οποία οι Κρητικοί είχαν συμφωνήσει και παραμένει ακόμα στο ρόστερ, αλλά παροπλισμένος.Οι προσθήκες ήταν αρκετές και μέχρι τώρα δείχνουν και επιτυχημένες. Οι ξένοι Κουάτενγκ και Γιακούμπου που ήρθαν από την Λιρς προσφέρουν ποιότητα στην επιθετική γραμμή, ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης επαναπατρίστηκε και ανέλαβε χρέη... μαέστρου στη μεσαία γραμμή, ενώ στην ομάδα προστέθηκαν και τρεις νέοι παίκτες από τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Βουτσά, Χατζηδίμπα και Σταθόπουλο, που δεν έχουν πάρει ακόμα ευκαιρίες από τον Παπαβασιλείου.

Ο Εργοτέλης έχει ξεκινήσει με το απόλυτο την πορεία του στη φετινή Football League με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδι κόντρα σε Απόλλωνα Καλαμαρίας (2-0), Κισσαμικό (1-2) και Σπάρτη (0-2), ενώ για το Κύπελλο Ελλάδας ήρθε ισόπαλος με 1-1 στην έδρα του Αήττητου Σπάτων δεχόμενος γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμη...