Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την παραφωνία της εκτός έδρας ήττας του ΠΑΟΚ από την Βίντι και για τους παίκτες του Λουτσέσκου που δεν έβγαλαν στο γήπεδο την ποιότητα τους.
Πηγή: sdna.gr
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...

Το παιχνίδι στην Groupama Arena ήταν μια ευρωπαϊκή πρόκληση για τον ΠΑΟΚ. Ήταν μια... ρεβάνς μετά το χαμένο ματς στην Τούμπα. Το ταξίδι ξεκίνησε με την σκέψη ότι «πάμε να κερδίσουμε το ματς», ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία δεν το έδειξαν στην πράξη.

Δεν μπήκαν αποφασισμένοι, δεν ήταν συγκεντρωμένοι, δεν είχαν διάθεση, δεν είχαν πάθος, όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να φύγεις νικητής.

Από την πλευρά της, η Βίντι έκανε και πάλι το παιχνίδι της. Δεν θέλω να την μειώσω σαν ομάδα αλλά δεν είχε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Κλείστηκε πίσω με διπλή γραμμή άμυνας και προσπαθούσε να βγάλει αντεπιθέσεις για το γκολ, όπως ακριβώς και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά κατάφερε να κερδίσει. Και όσο κυλούσε ο χρόνος, φάνηκε πως ο αντίπαλος το πίστευε περισσότερο.

Πέρασαν 90 λεπτά στο παιχνίδι και δυστυχώς, δεν θυμάμαι κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Ναι μεν, έχασε δυο ευκαιρίες αλλά δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις κλασικές. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο γήπεδο, ήταν άφαντος στο επιθετικό κομμάτι.

Από την στιγμή που θέλεις να είσαι μέσα σε όλους τους στόχους, όπως τουλάχιστον λες, έπρεπε από την αρχή ο Λουτσέσκου να παρατάξει την ομάδα με τον αρχικό κορμό. Δεν έγιναν οι λεγόμενες τεράστιες αλλαγές αλλά με βασικό τον Μπίσεσβαρ, τον Πέλκα, για μένα και τον Ουάρντα, η ιστορία ίσως να ήταν αλλιώς τώρα.

Και αυτό γιατί τα περιθώρια, ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν στενά και η ομάδα έπρεπε να δείξει από την σέντρα κιόλας ότι ήρθε για τη νίκη.

Σίγουρα δεν μου άρεσε και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε υπομονή και διάρκεια στο παιχνίδι του. Στοιχεία που τα βλέπουμε στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του. Την υπομονή να δημιουργήσει από αριστερά και δεξιά, εκμεταλλευόμενος την κατοχή και τα τρεξίματα. Το συγκεκριμένο ματς έπρεπε να το πάρουμε και έπρεπε με το... καλημέρα να το δείξουν!

Ο ΠΑΟΚ μας έχει συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου απόδοση και σίγουρα αυτή η εμφάνιση ήταν μια παραφωνία. Ναι μεν υπάρχει η κούραση, αλλά...Δικαιολογίες δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και γι΄αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεις τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να σταθώ στην παρουσία του κόσμου. Ήταν εκπληκτικοί για ακόμα ένα παιχνίδι. Από την τηλεόραση ακούγαμε όλοι πως έδιναν παλμό στους παίκτες. Ο κόσμος έδωσε παράσταση σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, έκαναν τόσα χιλιόμετρα και τους αξίζουν τα «μπράβο». Δυστυχώς όμως η ομάδα δεν κατάφερε να τους ανταμείψει.

Διαβάστε ακόμη...