«Υπάρχει καλή θέληση για τη Νέα Τούμπα, όμως το θέμα με το σχολείο είναι σοβαρό»

Από arenafm.gr: Ο Γιώργος Δημαρέλος, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την χθεσινή συνάντηση στο «Μακεδονία Παλάς», με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για την «Νέα Τούμπα» στην Βουλή.
Πηγή: arenafm.gr
«Υπάρχει καλή θέληση για τη Νέα Τούμπα, όμως το θέμα με το σχολείο είναι σοβαρό»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το κλίμα της συνάντησης ήταν άκρως θετικό. Αποφασίστηκε προκειμένου να μην δημιουργούμε διαφορές με ορισμένους ανθρώπους, να φτιάξουμε δυο επιτροπές ώστε να βοηθήσουν στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Δεν υπάρχουν αρμοδιότητες που επικαλύπτονται μεταξύ των δυο επιτροπών, του Δήμου και της Περιφέρειας, για αυτό και είπαμε να κάνουμε δυο επιτροπές και να αντιμετωπίζονται τα θέματα ξεχωριστά. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν θέματα που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες και του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτά έχουν να κάνουν με Συνταγματικές υποχρεώσεις και ιδιοκτησίες που ανήκουν σε ιδιώτες και εκεί πιστεύω πρέπει να επικεντρωθεί ο σχεδιασμός για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ξέρουμε πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα από την αρχή, ώστε να μην χρονοτριβήσουμε. Υπάρχουν παραδείγματα από άλλα πρότζεκτ που δεν πήγαν τόσο καλά, και είναι παραδείγματα προς αποφυγή για τον ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω τον τρόπο που μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά ζητήματα. Όπως είπε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ζητήθηκαν επιπλέον εκτάσεις που αυτήν την στιγμή ανήκουν στο Δήμο. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που θα πρέπει να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές, του Δήμου και του ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν μερικές απαιτήσεις δύσκολες από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα ζητάει μια έκταση στην οποία υπάρχει ένα σχολείο. Αυτό δεν είναι απλό, αλλά υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση. Είμαι πιο συγκρατημένος γιατί αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να υπάρξει πιο σοβαρή προσέγγιση στο θέμα. Αυτά τα θέματα είναι καλό να λέμε ότι υπάρχει καλή θέληση, αλλά είναι πιο σοβαρά. Ξεφεύγει από την αρμοδιότητά μου αυτό με το σχολείο, η λύση μπορεί να βρεθεί όμως σίγουρα. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα χρημάτων, αυτό είναι το καλό».

Διαβάστε ακόμη...