Γκαρσία vs Μπίσεσβαρ: Η μάχη των... μαέστρων

Από sdna.gr: Το... clasico της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών και το SDNA περνάει από ακτίνες «Χ», τον Ματέο Γκαρσία και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που αποτελούν τα... βαρόμετρα Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Πηγή: sdna.gr
Γκαρσία vs Μπίσεσβαρ: Η μάχη των... μαέστρων

Η... φλόγα της νιότης απέναντι στην εμπειρία ή αλλιώς Ματέο Γκαρσία εναντίον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με φόντο το παιχνίδι του Κλ. Βικελίδης για την 7η αγωνιστική της Super League.

Ο 22χρονος Ματέο Γκαρσία αναμφισβήτητα αποτελεί την... αποκάλυψη του φετινού Άρη και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πολύπειρο και γεμάτο παραστάσεις, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν την δική τους συνεισφορά στην πορεία των ομάδων τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

O Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Άρη σε εφτά εμφανίσεις με τους «κιτρινόμαυρους» μετράει τέσσερα γκολ και μια ασίστ, ενώ ο Ολλανδός... μπαλαντέρ του Δικεφάλου σε οκτώ αναμετρήσεις έχει σημειώσει ένα γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ.

Η... ακτινογραφία του Γκαρσία

To καλοκαίρι, ο Άρης αποφάσισε να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή, αποκτώντας με την μορφή του δανεισμού από την Λας Πάλμας, τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει εξελιχθεί στον παίκτη-αποκάλυψη των «κιτρινόμαυρων», αποτελώντας το βαρόμετρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας του Πάκο Ερέρα, αφού έχει έξι εμφανίσεις ως βασικός και πέντε 90λεπτα μέχρι τώρα στη Super League.

Παίκτης που δεν διστάζει να δοκιμάσει τα πόδια του, έχοντας 2.3 σουτ ανά ματς, με ποσοστό επιτυχίας στο 35.3%, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του και στην επιθετική ανάπτυξη του Άρη δεδομένου ότι έχει καταγράψει ποσοστό 79.7% στις εύστοχες μεταβιβάσεις, μετρώντας 32.37 ανά αγώνα.

Εκτός από το μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Ματέο Γκαρσία έχει την δική του προσφορά και στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων», αφού είναι από τους παίκτες που θα γυρίσουν να μαρκάρουν, μετρώντας 6.69 κλεψίματα ανά ματς, που μεταφράζονται σε 55.2% ποσοστό επιτυχίας για τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ του Άρη.

O... μαέστρος Μπίσεσβαρ
Διανύοντας την τρίτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, αποτελώντας σημείο αναφοράς της μεσοεπιθετικής γραμμής του Δικεφάλου, προσφέροντας είτε ως βασικός, είτε προερχόμενος από τον πάγκο, με τον Ολλανδό να μετράει οκτώ εμφανίσεις την φετινή σεζόν, έχοντας και δύο 90λεπτες παρουσίες στο πρωτάθλημα της Super League.

Οι δημιουργικές ικανότητες του Μπίσεσβαρ, τον έχουν εξελίξει σε έναν... game changer για τον Δικέφαλο και μια σταθερά για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, αλλά και έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί και διαβάζει καλά το παιχνίδι, κάτι που αποδεικνύουν και οι 34.41 πάσες σε ποσοστό επιτυχίας 80.8%.

Ο Μπίσεσβαρ μετράει 1.89 σουτ ανά αγώνα (40.2%) ενώ έχει συνεισφορά και στο αμυντικό κομμάτι του Δικεφάλου με 4.35 κλεψίματα ανά αγώνα, που μεταφράζονται σε 73.8% επιτυχίας.

Χαρακτηριστικό τους η τεχνική
Τόσο ο Ματέο Γκαρσία, όσο και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, είναι δύο παίκτες που δεν στερούνται τεχνικής και ποιότητας, με τον νεαρό Αργεντινό να έχει 9.28 ντρίμπλες ανά ματς, με το 65.1% των προσπαθειών του να έχει επιτυχία, κερδίζοντας κατά κράτος τον αντίπαλο του. Ο Μπίσεσβαρ, από την άλλη, επιχειρεί 7.18 προσποιήσεις ανά αγώνα με ποσοστό επιτυχίας που ανέρχεται στο 84.3%!

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο... clasico της Κυριακής σε ένα μείγμα νιότης και εμπειρίας στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης», σε μια... μονομαχία με το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον...

Διαβάστε ακόμη...