Παπαθεοδώρου: «Με αυτή την ενέργεια πρέπει να παίζουμε»

Στον τομέα της ενέργειας και της διάθεσης που έδειξαν οι παίκτες του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας για την 3η αγωνιστική της betshop Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
Παπαθεοδώρου: «Με αυτή την ενέργεια πρέπει να παίζουμε»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε επίσης για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περιορίσει τα ατού του Προμηθέα, που είναι οι πόντοι από δεύτερες επιθέσεις και οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση του Jamal Jones, αλλά και στον Milenko Tepic, που έκανε σήμερα το ντεμπούτο του.

«Είναι μια νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ απέναντι σε έναν αντίπαλο που η αξία του είναι πλέον αναγνωρισμένη. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, καλό προπονητικό team και γενικά είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό που καταφέραμε αρχικά είναι να περιορίσουμε τους χώρους στον αιφνιδιασμό, γιατί ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Καταφέραμε επίσης να μειώσουμε την επίδοσή τους στα επιθετικά ριμπάουντ. Η στατιστική λέει ότι δεχθήκαμε 5 πόντους από δεύτερες επιθέσεις, και 10 πόντους στον αιφνιδιασμό, οι οποίοι προήλθαν κυρίως από κάποιες λανθασμένες κατοχές. Από εκεί και πέρα κάναμε αυτό που έπρεπε στο 5 εναντίον 5 στην άμυνα και όταν αντιληφθήκαμε λίγο καλύτερα την άμυνα προσαρμογής που προσπάθησε να παίξει ο Προμηθέας για να μας χαλάσει τον ρυθμό, βρήκαμε λύσεις για να ανοίξουμε το σκορ, βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο και ανοίξαμε τη διαφορά. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν και σήμερα. Είχα δηλώσει την Τρίτη ότι είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια παρά την ήττα από την Bonn. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε ενεργειακά. Κάθε φορά που φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο, είτε θα κερδίζουμε, είτε θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Καλή συνέχεια στον Προμηθέα».

Για τον Milenko Tepic: «Ο Τepic είναι ένα παιδί που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει ξαναπεράσει από την ομάδα και έχει προσφέρει. Είναι ένας πολύ συνειδητοποιημένος και καλός επαγγελματίας, ξέρουμε τι θα πρέπει να πάρουμε από αυτόν. Ουσιαστικά έχουμε την απώλεια του του Jamal Jones, ένα παιδί που είναι πάνω από 2 μέτρα, επειδή όπως καταλαβαίνετε η περίοδος είναι δύσκολη και η αγορά πολύ περιορισμένη, δεν μπορέσαμε να βρούμε άμεσα έναν αντίστοιχο παίκτη. Ο Tepic έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά και μας βοήθησε και σήμερα με το μέγεθός του και με τις επιλογές του σε άμυνα και επίθεση. Με μία μόνο προπόνηση έχει το iq να αντιληφθεί πράγματα και σήμερα μας βοήθησε αρκετά. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια, ώστε να έχουμε ένα πιο ορθολογικό σχήμα στην περιφέρεια, να έχουμε μεγαλύτερο μέγεθος, να ελέγχουμε τα ριμπάουντ».

Για τον αν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία της ομάδας: «O Jones σε περίπου 10 μέρες θα είναι μέλος της ομάδας. Τον περιμένουμε να επιστρέψει γιατί σε αυτό το διάστημα που ήταν μαζί μας έδειξε ότι μπορεί να δώσει πράγματα που εμείς ζητάμε και θέλουμε. Το δύσκολο κομμάτι που αυτή την στιγμή έχουμε να διαχειριστούμε είναι ότι πρέπει να κουρδίσουμε και πάλι την ομάδα. Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, μετά την περσινή, δεν μας άφησαν οι τραυματισμοί να δουλέψουμε όπως θέλουμε στην προετοιμασία. Η πραγματικότητα είναι ότι κι εμείς ακόμα μαθαίνουμε την ομάδα μας και η ομάδα μαθαίνει να παίζει μαζί. Ο Γιάννης Αθηναίου και ο Phil Goss έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά πριν τρεις μέρες, ο Yanick Moreira έλειπε με την Εθνική του ομάδα, ο Darrius Garret και ο Jamal Jones χτύπησαν στην έναρξη του πρωταθλήματος, παίκτες που μας αλλάζουν τη φιλοσοφία και την ταυτότητά μας. Είχαμε έναν μπούσουλα, ξέραμε που πηγαίνουμε και που θα βαδίσουμε και αυτή την στιγμή θα πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε. Η απόκτηση Tepic μας βοηθάει πάρα πολύ, καθώς είναι ένα παιδί που ξέρει το παιχνίδι, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και δεν θα του πάρει πολύ χρόνο να προσαρμοστεί για να αρχίσει να βοηθάει».

Ποια ήταν η διαφορά στο κομμάτι ενέργειας σε σχέση με τον αγώνα της Τρίτης: «Κατά την προσωπική μου άποψη, η διάθεση και η ενέργεια ήταν ακριβώς η ίδια. Υπήρχαν δύο σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Πρώτον ποιος είναι ο αντίπαλος, καθώς σας είχα πει ότι η Bonn είναι μια... μικρή Ludwigsburg και δεύτερον ότι είχαμε δύο παίκτες λιγότερους. Δεν είχαμε τον Tepic και τον Garrett, δύο μεγάλα κορμιά. Ο Garrett σήμερα έκανε πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ και της άμυνας, δίνοντας πράγματα που μας έλειψαν. Δεν άλλαξε κάτι, απλά σήμερα πήραμε και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει».

Για τον Pope και τον Παπαντωνίου: «Η ομάδα έχει 12 παίκτες. Ο Pope δεν χωρούσε σήμερα να παίξει, καθώς ήταν καταπληκτικός ο Λίνος Χρυσικόπουλος και πάρα πολύ καλός ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο Νώντας Παπαντωνίου συνεχίζει κανονικά στην ομάδα μας. Έχει εξαιρετική παρουσία και σαν συμπεριφορά και σαν διάθεση. Είναι κανονικά μέλος της ομάδας.

Για το αν το σημερινό παιχνίδι αποτελεί πρότυπο για τη συνέχεια: «Όχι. Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, ειδικά στην επίθεσή μας. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε πιο εύκολα την άμυνα του αντιπάλου, να βρούμε πιο εύκολα ρυθμό, να εκτελέσουμε καλύτερα. Προτιμώ όμως μια ομάδα που θα παίζει με αυτόν τον τρόπο και αυτή τη συνέπεια στην άμυνα και ας μην σκοράρουμε 95 πόντους. Αυτές οι εμφανίσεις δίνουν νίκες».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γιατράς τόνισε: «Νομίζω πως σήμερα με τα ποσοστά μας δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Είχαμε πολύ κακή εικόνα και χάναμε καλάθια που ήμασταν ακόμη και μόνοι μας. Η ομάδα ψάχνει τα πατήματά της κι έναν τρόπο να διαχειριστεί τα δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Είχαμε απέναντι μας έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ καθώς πρόκειται για πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στα συνεχόμενα και σκληρά παιχνίδια που έρχονται και να προσαρμοστούμε στη νέα αυτή πραγματικότητα».

Για την εικόνα της ομάδας του στην αρχή της σεζόν: «Είχαμε την ατυχία πως είχαμε δύο σερί ταξίδια στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν τα λέω φυσικά ως δικαιολογίες. Παλέψαμε σκληρά πέρυσι για να παίξουμε φέτος στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είμαι απογοητευμένος και βλέπω πράγματα που δεν μπορώ να τα πιστέψω. Δεν παίζουμε ούτε στο 20% απ' αυτό που μπορούμε. Ακόμη και στις νίκες μας δεν ήμασταν καλοί. Δεν παίζουμε αυτό που μας αρέσει και που θέλουμε ν' αποδίδουμε στο παρκέ».

Διαβάστε ακόμη...