Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ: Νίκη στην παράταση για τη Venezia

Από paokbc.gr: Η δράση στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League αρχίζει και το www.paokbc.gr κάνει μια... βόλτα στην Ευρώπη για να σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης στα εγχώρια πρωταθλήματα.
Πηγή: paokbc.gr
Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ: Νίκη στην παράταση για τη Venezia

Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Umana Reyer Venezia, επικράτησε της FIAT Torino με 76-75 στην παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για την πρεμιέρα της Legabasket. Η Venezia θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αν ο Austin Daye δεν έκανε φάουλ στον Tony Carr πάνω σε σουτ 3 πόντων 3΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης με το σκορ στο 68-65. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις στην παράταση με τον MarQuez Haynes και πήρε τελικά τη νίκη με 76-75. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Haynes με 17 πόντους (1/7 τρίποντα, 8/11 βολές), ενώ καλύτερος βάσει αξιολόγησης ήταν ο Julyan Stone με 15 πόντους (5/7 τρίποντα) και 9 ριμπάουντ.

Η Nanterre, που εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Basketball Champions League μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών, έχασε από τη Monaco με 75-63 για την 4η αγωνιστική της LNB και πλέον έχει ρεκόρ 1-2 («χρωστάει» ένα παιχνίδι). Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ ήταν ο Lahaou Konate με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Iberostar Tenerife επιβλήθηκε με άνεση της Obradoiro με 78-52 για την 3η αγωνιστική της ACB, με κορυφαίο τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Thaddus McFadden, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους (5/9 τρίποντα). Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού γκαρντ ήταν ο Colton Iverson, που είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη για τalους «νησιώτες», οι οποίοι πλέον έχουν ρεκόρ 2-1.

Η Telekom Baskets Bonn δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην Bremerhaven (69-89) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ ήταν ο Ra'Shad James με 18 πόντους (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 3/5 βολές), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Charles Jackson με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η BK Opava βελτίωσε το ρεκόρ της σε 2-1 στην NBL της Τσεχίας, καθώς νίκησε εύκολα την Usti nad Labem με 94-79, παίρνοντας προβάδισμα 15 πόντων (30-15) από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Jakub Sirina με 20 πόντους, ενώ ο Vaclav Bujnoch είχε 14 και 10 ριμπάουντ.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Ισραήλ, η Hapoel Holon έχασε από την Ironi Nahariya με 98-95, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά 18 πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο (32-14). Η Holon ήταν πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά ακόμα και στο τέταρτο δεκάλεπτο και προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να κάνει την μεγάλη ανατροπή, χωρίς να τα καταφέρει. Κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν ο Decoy James με 27 πόντους, ενώ ο Calif Wyatt είχε 22.

Τέλος, η Fribourg μετά την ιστορική πρόκρισή της στους ομίλους του Basketball Champions League, νίκησε εκτός έδρας την Union Neuchatel Basket με 84-82 στον πρώτο της αγώνα για την SB League. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Babacar Toure με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ Justin Robinson είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...