«Απολαμβάνω τα πάντα στον ΠΑΟΚ»

Από paok24.com: Ο Γουίλ Χάτσερ μιλάει για την τρίτη του θητεία στον ΠΑΟΚ και τονίζει ότι στη Θεσσαλονίκη νιώθει πολύ άνετα.
Πηγή: paok24.com
«Απολαμβάνω τα πάντα στον ΠΑΟΚ»

Μπορεί να πέρασε και να έφυγε την πρώτη φορά, αλλά έκτοτε, ήταν πάντα στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Γύρισε μία και τώρα, είναι η δεύτερη επιστροφή για τον έμπειρο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος μιλάει στο PAOK24 για την τρίτη του θητεία και όχι μόνο.

Η κουβέντα με τον Χάτσερ έχει πάντα ενδιαφέρον, καθώς έχει τον τρόπο να εξηγεί αυτά που θέλει να πει. Ο 34χρονος Αμερικανός, μιλάει για τη νέα του εμπειρία στον ΠΑΟΚ, για τις καινούργιες καταστάσεις που συνάντησε στη φετινή ομάδα, για το διετές συμβόλαιο αλλά και για την... περίεργη προετοιμασία.

Είναι η τρίτη σου παρουσία στην ομάδα, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι εντελώς διαφορετική, καθώς τώρα είναι ένα άλλο ρόστερ, ένας άλλος προπονητής. Πως τη ζεις ως τώρα;

«Όταν ερχόμουν εδώ για τρίτη φορά, μπορούσα να νιώσω τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ ένας κακός σύλλογος, αλλά αυτό που μπορώ να πω τώρα, είναι ότι έχει ανέβει επίπεδο. Είναι λίγο καλύτερος, είναι λίγο πιο υγιής ως σύλλογος. Για μένα όμως, η πλειοψηφία των ανθρώπων και των καταστάσεων, έχει μείνει ίδια. Φυσικά, υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής. Είναι η πρώτη φορά που παίζω εδώ, με τόσους πολλούς Αμερικανούς. Την πρώτη μου χρονιά, θυμάμαι ότι ήμουν εγώ και ο Ντόνι ΜακΓκραθ, τη δεύτερη ήμουν μόνο εγώ, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ήρθε στο τέλος της σεζόν, ο Κιθ Κλάντον. Είμαι άνετος εδώ, νιώθω σα να είμαι στο σπίτι μου. Ήταν κάτι σημαντικό για μένα να επιστρέψω. Ήθελα να πάω κάπου που θα νιώθω άνετος, ένα μέρος που θα μου επιτρέπει να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό ως παίκτης και πιστεύω ότι αυτό, μπορώ να το κάνω στον ΠΑΟΚ. Όταν έρχομαι εδώ, νιώθω ήρεμος, παίζω καλά, δε νιώθω οποιαδήποτε πίεση. Επίσης, νιώθω καλά να μένω εδώ. Η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη για μένα. Στην τρίτη μου χρονιά, νιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου».

Έχεις μεγάλη εμπειρία πλέον και από τον ΠΑΟΚ. Βλέπεις φέτος μια ομάδα που παίζει διαφορετικό στυλ μπάσκετ από τις προηγούμενες φορές;

«Σίγουρα! Πιστεύω ότι φέτος, έχουμε τα «εργαλεία» για να παίξουμε με πολλά διαφορετικά στυλ. Μπορούμε να παίξουμε γρήγορα, μπορούμε να παίξουμε αργά με
οργάνωση, μπορούμε να πιέσουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Έχουμε παίκτες με μέγεθος, έχουμε αθλητικότητα και αυτά είναι κάτι που δεν είχαμε ως ομάδα, τις προηγούμενες φορές που ήμουν εδώ. Ο κόουτς Μαρκόπουλος είναι πραγματικά ένας πολύ καλός προπονητής, αμυντικά κι επιθετικά, στο να παίζουμε τα συστήματα μας και να έχουμε οργάνωση. Δηλαδή ήρεμα, να παίξουμε το σύστημα μας, τα σκριν μας και αυτό δεν είναι κακό. Ίσα-ίσα νομίζω ότι ήταν πολύ καλός σε αυτό. Πιστεύω όμως ότι με αυτήν την ομάδα φέτος, έχουμε «εργαλεία» για να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Έχουμε παίκτες για backdoor, για alley hoop, για μερικά καρφώματα, για να πιέσουμε. Είναι λίγο διαφορετική η δυναμική αυτού του ρόστερ, από τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εδώ».

Τι να περιμένουμε από αυτήν την ομάδα φέτος, στο κομμάτι του τρόπου παιχνιδιού της;

«Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ελκυστικοί και πολύ συναρπαστικοί, επειδή πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία και τους παίκτες, να βγάλουμε συναρπαστικές φάσεις. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε μια πραγματικά καλή ομάδα αμυντικά, επειδή έχουμε παίκτες που μπορούν να αλλάζουν σε όλα τα τα σκριν και να μαρκάρουν σε πολλές διαφορετικές θέσεις, κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε πολύ καλοί. Βέβαια, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά νομίζω πως όταν θα μπούμε σε ρυθμό μέσα στη σεζόν, θα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Πιστεύω ότι βλέποντας την ομάδα μας, το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο θα είναι πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Έχουμε πολύ ταλέντο, εγώ και ο Φιλ Γκος, είμαστε δύο πολύ καλοί, έμπειροι σκόρερ. Μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, οποιαδήποτε στιγμή. Έχουμε τον Αθηναίου, τον Μαργαρίτη που έχουν εμπειρία από εθνικές ομάδες και έχουν συνηθίσει να παίζουν μεγάλα παιχνίδια, οπότε πιστεύω ότι έχουμε πολλούς παίκτες, που μπορούν να δώσουν κάτι σε αυτήν την ομάδα».

Το συμβόλαιο που υπέγραψες με τον ΠΑΟΚ, έχει διετή διάρκεια. Είναι το πρώτο διετές συμβόλαιο και αν ναι, τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Ναι, είναι το πρώτο διετές συμβόλαιο για μένα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα υπέγραφα για ένα χρόνο γιατί είμαι φιλόδοξος. Ήθελα να πάω κάπου, να δείξω τις δυνατότητες μου, να ανέβω στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι το πέτυχα αυτό. Όταν ξεκίνησα, ήμουν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ήρθα στην Ελλάδα, έπαιξα στην Παρτιζάν πολύ καλά, έπαιξα στη Σάσαρι. Πιστεύω ότι κάθε χρόνο, έκανα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά σε αυτό το σημείο, ήθελα να πάω κάπου που θα ήμουν άνετος. Κάπου που θα μπορώ να έχω σταθερότητα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, μου το δίνει αυτό. Ήταν εύκολο για μένα να έρθω εδώ για δύο χρόνια και να δεσμευτώ. Απολαμβάνω να ζω εδώ, απολαμβάνω να παίζω σε αυτόν το σύλλογο, απολαμβάνω τις φιλίες που έχω κάνει, οπότε ήταν εύκολο για μένα».

Τι θα ήταν αυτό που στο τέλος της σεζόν με αυτήν την ομάδα θα σε έκανε χαρούμενο;

«Κάτι που θα το βλέπω και θα λέω ότι ναι, πετύχαμε κάτι! Είτε είναι ένα μετάλλιο της τρίτης θέσης, είτε ένα Κύπελλο, κάτι για το Champions League, αν θα μπορούσαμε να πάμε στο Final Four. Κάτι που θα το πιάνω στα χέρια μου και θα το έχουμε πετύχει σαν ομάδα. Είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ. Στη δεύτερη μου, ίσως να έκανα την καλύτερη σεζόν μου ατομικά, με τον ΠΑΟΚ είχαμε παίξει στο Eurocup, είχα δείξει το ταλέντο μου, αλλά τότε, είχαμε τερματίσει πέμπτοι στο πρωτάθλημα. Δεν πήρα ένα μετάλλιο, ένα τρόπαιο εκείνη τη χρονιά. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θα προσπαθήσω να πετύχω φέτος και αυτό που θα με κάνει πολύ χαρούμενος στο τέλος της χρονιάς».

Ήταν πολύ απαιτητική η προετοιμασία για σένα, με όλα τα προβλήματα που προέκυψαν με παίκτες που παίζουν σε ανάλογες θέσεις;

«Ήταν λίγο παράξενο το διάστημα της προετοιμασίας. Ο Αθηναίου είναι μαζί μας σχεδόν μία εβδομάδα τώρα, ακόμα και ο νεαρός ο Ουίλιαμς, είναι τραυματίας. Δεν έπαιξε σε πολλά παιχνίδια, δεν κατάφερε να προπονηθεί πολύ. Εγώ, ο Κόνιαρης, ο Ζάρας πήραμε όλο το βάρος στις προπονήσεις και πολλά φιλικά παιχνίδια, κάτι που είναι δύσκολο, αλλά είμαι χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε φόρμα από πολύ νωρίς. Να βρούμε ρυθμό με την ομάδα. Στο τέλος της ημέρας, δεν είχαμε την ευκαιρία για αρκετή ξεκούραση, όμως είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτούμε και να φροντίσουμε το κορμί μας, όταν είμαστε εκτός γηπέδου. Να προσπαθούμε να σιγουρέψουμε ότι ξεκουραζόμαστε σωστά. Νιώθω καλά σωματικά, δεν παραπονιέμαι για αυτό αλλά σίγουρα η προετοιμασία, ήταν πολύ δύσκολη για εμάς».

Διαβάστε ακόμη...