Αγαπάμε «Γεντί Κουλέ», γελάμε με ΚΕΔ - Κομίνη

Από sdna.gr: Ταξίδι στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ μετά από αρκετά χρόνια, ορίζει το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ για το Σάββατο.
Πηγή: sdna.gr
Αγαπάμε «Γεντί Κουλέ», γελάμε με ΚΕΔ - Κομίνη

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση ξεκινά με έναν αγώνα σε μια αγαπημένη έδρα για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Το «Γεντί Κουλέ» αποτελεί για μένα προσωπικά –και για όσους νιώθουν από μπάλα- έδρα, που έλειψε από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έζησα παιχνίδια με μεγάλες συγκινήσεις. Είδα τον ΠΑΟΚ να κερδίζει, να χάνει να μένει στην ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που την συμπαθείς αν αγαπάς πραγματικά το άθλημα.

Ο ΟΦΗ ανήκει στην κατηγορία των ομάδων, που δεν δικαιούσαι να αντιπαθείς. Μεγαλώσαμε ποδοσφαιρικά με την ομάδα του Ηρακλείου να μας δίνει πάντα το δικαίωμα να την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Πότε για τον αείμνηστο Ευγένιο Γκέραρντ, πότε για τον Μαχλά, πότε για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της στο Ηράκλειο. Πάντα μα πάντα παρακολουθούσα τον ΟΦΗ, νιώθοντας μια έλξη –ίσως και ανεξήγητη- για την ομάδα της Κρήτης.

Έχω ξαναπεί ότι ο ΟΦΗ με τον Πανιώνιο, το «Γεντί Κουλέ» και η «Νέα Σμύρνη», είναι ομάδες και έδρες που δίνουν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Νιώθουν οι άνθρωποι από ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τα δυο γήπεδα, παίρνω βαθιές ποδοσφαιρικές ανάσες.

Ήθελα να τα γράψω ως μια ρομαντική εισαγωγή – προσέγγιση στην εισαγωγή του blog. Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσεγγίσει με ρομαντισμό το παιχνίδι του Σαββάτου. Ο στόχος που έχει θέσει, απαιτεί το απόλυτο των βαθμών σε κάθε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως ο Δικέφαλος συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που (το διαπιστώσαμε πέρσι, το διαπιστώνουμε και φέτος), που οι διαιτητές φροντίζουν να... πριμοδοτούν τους αντιπάλους του.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν επανέρχεται μετά την ευεργετική (θα εξηγήσω τι εννοώ) διακοπή του πρωταθλήματος. Στο σημείο που η ομάδα είχε... φουσκώσει κι εμφάνιζε σημάδια κόπωσης, ήρθε το διάλειμμα να ανακουφίσει και να δώσει τις απαραίτητες ανάσες. Εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας πως όταν υποχρεώνεσαι να αρχίσεις δράση τόσο νωρίς στην Ευρώπη (κι εδώ μπαίνει ξανά στην συζήτηση η κλοπή του περσινού πρωταθλήματος) κανονίζεις ανάλογα και την προετοιμασία.

Κι όταν έχεις βρεθεί απέναντι σε τρία θηρία, με τα οποία έδωσες σκληρές μάχες, λογικό να έρθει η κούραση έως και εξάντληση. Αν στη φυσική κι αναπόφευκτη επιβάρυνση προστεθεί κι η λογική απογοήτευση του χαζού αποκλεισμού από την Μπενφίκα, συν τις πρώτες αγωνίες του πρωταθλήματος, φθάνουμε στην εικόνα μιας ομάδας που έχει φθάσει, για να μην πω έχει ξεπεράσει, τα όρια της.

Πάλι καλά να λέμε που Λουτσέσκου και παίκτες άντεξαν όλη αυτή την πίεση, έμειναν όρθιοι και προχωρούν. Μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα και την αγωνιώδη επιχείρηση των εξωθεσμικών (στον Καμπούρη αναφέρομαι και όσα έκανε στη Νέα Σμύρνη) να τον πλήξουν με τη... σέντρα, εμφανίζοντας ισχυρά αντισώματα κι αξιοπρόσεκτα αντανακλαστικά.

Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να αποφορτιστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά ενώ Βέρνμπλουμ, Τόσκα και Καρέλης είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον Λουτσέσκου και τους συμπαίκτες τους σε μια προσπάθεια να ενσωματωθούν στο νέο τους περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τον Ακπόμ που στο Ηράκλειο θα κληθεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο Πρίγιοβιτς μετά τον τραυματισμό του.

Με τον Σέρβο στα πίτς Ακπόμ παίρνει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και τις αντοχές του ως βασικός στην 11αδα και όχι προερχόμενος από τον πάγκο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Να θυμίσω ότι ο νεαρός στράικερ θα είχε ένα –υπέροχο- γκολ στο ενεργητικό του αν ο Καμπούρης (μας απάλλαξαν από την παρουσία του) στη Νέα Σμύρνη δεν... αλληθώριζε, ποιος ξέρει (ή μήπως ξέρουμε) προς ποια κατεύθυνση!

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την πρόκληση κόντρα στον ΟΦΗ. Έχει αποδείξει ότι είναι ομάδα πρωταθλητισμού και καλείται στο Ηράκλειο να επιβεβαιώσει πως είναι έτοιμος να κατακτήσει ότι του στέρησαν πέρσι. Δύσκολη ομάδα ο ΟΦΗ, δύσκολη έδρα το «Γεντί Κουλέ» αλλά όταν κερδίζεις τέτοιους αντιπάλους σε τέτοιες έδρες, δοκιμάζονται οι αντοχές σου.

ΥΓ Τον Κομίνη η ΚΕΔ της ΕΠΟ, τον έχει χρεωθεί με... 108; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση να ορίζεται κάθε εβδομάδα; Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Τσιτσώνης που φροντίζει για την... επιμόρφωση των διαιτητών; Στην UEFA δεν θέλουν ούτε να το όνομα του να ακούνε αλλά στην Ελλάδα τον έχουμε πρώτη γραμμή κάθε εβδομάδα. Γραμμάτιο; Υποχρέωση; Υπόσχεση; Τι θέλω και ασχολούμαι μήπως; Θα ασχολούμαι κάθε εβδομάδα!

Διαβάστε ακόμη...