Νίκη πριν από τον ΠΑΟΚ για την Μπενφίκα

Από paok24.com: Η Μπενφίκα πέρασε σε ένα σκληρό παιχνίδι από την έδρα της Μποαβίστα και έκανε το 2 στα 2 στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Πηγή: paok24.com
Νίκη πριν από τον ΠΑΟΚ για την Μπενφίκα

Μετά την πρεμιέρα και τη νίκη με 3-2 κόντρα στην Γκιμαράες η Μπενφίκα κέρδισε και τη δεύτερη αγωνιστική στο Ντο Μπέσα κόντρα στην Μποαβίστα με 0-2. Η "αετοί" της Λισαβόνας είχαν σε καλή μέρα τον άξονα τους με τον Γκέντσον Φερνάντεζ και Πίτζι και έτσι με σωστή πίεση στους αδύναμους κρίκους της άμυνας της Μποαβίστα, φτάνοντας και στα δύο γκολ με παρόμοιο τρόπο.

Η Μποαβίστα παρότι έπαιξα πολύ δυνατά στα όρια του αντιαθλητικού δεν μπόρεσε να βρει την περιοχή του Βλαοδήμου και ουσιαστικά απείλησε μόνο μία φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το επίπεδο της Μποαβίστα είναι σίγουρα χαμηλότερου επιπέδου από τον ΠΑΟΚ και έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε τα απαραίτητα χρήσιμα συμπεράσματα για τον αγώνα της Τρίτης στην Πορτογαλία, αλλά η Μπενφίκα έδειξε ότι είχε διάθεση, πίεσε σωστά στην μπάλα και είχε πολύ καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Τα γκολ για τους Πορτογάλους πέτυχαν ο Φερέιρα στο πρώτο ημίχρονο και ο Πίτζι στο δεύτερο, τα οποία και τα δύο ξεκίνησαν από μεγάλα λάθη αντιπάλων που ουσιαστικά τους έδωσαν την ευκαιρία να πατήσουν περιοχή. Επίσης ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες της Μπενφίκα έγιναν από τα λάθη των αμυντικών και των μέσων της Μποαβίστα, ενώ Ρούι Βιτόρια στο τέλος του αγώνα έδωσε ανάσες σε Σάλβιο, Τσέρβι και Φερνάντεζ με τον τελευταίο να έχει δεχθεί αρκετά μαρκαρίσματα από τους παίκτες της Μποαβίστα.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 και είχε τους εξής: Βλαχοδήμο, Γκριμάλντο, Αλμέιδα, Ντίαζ, Ζαρντέλ, Φερνάντεζ (Σεμέδο), Φέισα, Πίτζι, Σάλβιο(Ζίφκοβιτς), Τσέρβι(Φέλιξ), Φερέιρα.

Διαβάστε ακόμη...