«Η γεμάτη Τούμπα δεν συγκρίνεται με τίποτε»

Από paokrevolution.net: Το βράδυ της Τρίτης στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του CHL και να κάνει το πρώτο βήμα ώστε να πλησιάσει στους ομίλους που είναι και το μεγάλο όνειρο της ασπρόμαυρης οικογένειας.
Πηγή: paokrevolution.net
«Η γεμάτη Τούμπα δεν συγκρίνεται με τίποτε»

Ο Ανχελ Κρέσπο που όπως και οι συμπαίκτες του αδημονούν να δουν και πάλι τις κερκίδες του γηπέδου κατάμεστες. Αλλωστε πέρσι για δέκα παιχνίδια αναγκάστηκαν να παίξουν λόγω τιμωρίας μπροστά στα... τσιμέντα.

«Ο κόσμος θεωρώ πως αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται από όλους μας και θέλει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Του έλειψε πολύ την περασμένη σεζόν, όπως μας έλειψε κι εμάς η στήριξή του. Η γεμάτη Τούμπα δεν συγκρίνεται. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα».

Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας, είστε έτοιμοι για τα ματς με τη Βασιλεία και πώς κρίνεις τον αντίπαλο;

«Θεωρώ πως, ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Γι' αυτό δουλεύουμε, γι' αυτό προπονούμαστε. Για να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Βασιλεία είναι μια πολύ δυνατή και έμπειρη ομάδα που την περασμένη σεζόν διακρίθηκε στο Champions League. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι».

Σας αγχώνει το γεγονός πως ο κόσμος έχει εναποθέσει σε εσάς τις ελπίδες να δει επιτέλους την ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης;

«Δεν συζητάμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι θέλουμε να κάνουμε στο σήμερα και στο αύριο. Ναι, η πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι ένας σημαντικός στόχος για το σύλλογο και για αυτό θα παλέψουμε».

Προσωπικά πώς νιώθεις στον ΠΑΟΚ και σκέφτεσαι την ανανέωση του συμβολαίου σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, ωστόσο τώρα πριν από σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, το μυαλό και η σκέψη μου είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα».

«Δύσκολα να σε αδικήσει κάποιος όταν υπάρχει το VAR»

Από την Ολλανδία στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Μetrosport ο Φερνάντο Βαρέλα είχε τονίσει πως η απόφαση να μπει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα όπως και ο ορισμός ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ του Πρωταθλήματος. Ο Κρέσπο δεν έχει διαφορετική άποψη από τον συμπαίκτη του και τονίζει πως η χρήση του VAR θα βοηθήσει στην ισονομία: «Ο,τι μας φέρνει πιο κοντά στην ισονομία και τη δικαιοσύνη σίγουρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ίσως στους θεατές να φαίνεται λίγο... ξένο, ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως δύσκολα θα σε αδικήσει κάποιος όταν υπάρχει το VAR». Πέρσι μια διαιτητική απόφαση στέρησε από τον ΠΑΟΚ τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και ουσιαστικά την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος. Η ομάδα φυσικά έδωσε τη δική της απάντηση ταπεινώνοντας την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου όπου και απέδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Κρέσπο παραδέχθηκε πως όλα όσα συνέβησαν πέρσι είναι μεν δύσκολο να ξεχαστούν αλλά αυτό πρέπει να γίνει: «Μπορεί να υπάρχουν στην άκρη του μυαλού ως γεγονότα που συνέβησαν, αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν μας απασχολούν. Ξεκινάμε κάτι καινούριο και θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή».

«Παρέμεινε ο βασικός κορμός»

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έκανε πολλές μεταγραφές μέχρι στιγμής αλλά το βασικό για τον Κρέσπο είναι πως διατηρήθηκε ο περσινός κορμός και παράλληλα η επιστροφή των δανεικών αλλά και η προσθήκη των Ζαμπά-Χατσερίντι ενίσχυσε ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας καθώς η χρονιά θα είναι γεμάτη και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του και στις τρεις διοργανώσεις: «Ο κορμός διατηρήθηκε, προστέθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς ενόψει και της χρονιάς που έρχεται». Ο Κρέσπο συμφώνησε πως ήταν σημαντικό το ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε με τον ίδιο προπονητή: «Θεωρώ πως η προετοιμασία ήταν σε υψηλό επίπεδο. Σαφώς είναι καλύτερο και για την ομάδα και για εμάς τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουμε μ' έναν προπονητή τον οποίο γνωρίζουμε και μας γνωρίζει, ώστε η δουλειά μας να είναι συνέχεια της περασμένης σεζόν. Αυτό έγινε φέτος στον ΠΑΟΚ για αυτό και η δουλειά στην Ολλανδία βγήκε πιο εύκολα».

«Καλός ο εσωτερικός ανταγωνισμός»

Ο ΠΑΟΚ είχε πέρσι την καλύτερη άμυνα στο Πρωτάθλημα εντός αγωνιστικού χώρου. Μαζί με τον Βαρέλα, ο Ανχελ, αποτέλεσαν ένα αξιόπιστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και όταν χρειάστηκε βοήθησε και ο Μαλεζάς. Πλέον στο ρόστερ έχει προστεθεί και ο Γεβγέν Χατσερίντι και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει στις θέσεις των στόπερ και ο Κρέσπο τον χαρακτηρίζει καλοδεχούμενο: «Πάντα ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι καλός για τους ποδοσφαιριστές. Σε βοηθά να γίνεσαι καλύτερος και να μην εφησυχάζεις. Από εκεί και πέρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτικοί, όπως κι ο Εβγέν. Και όλους μας κρίνει ο προπονητής».

«Θα κάνω ότι πρέπει»

Μέχρι στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκτήσει αριστερό μπακ για να αποτελέσει τη δεύτερη λύση πίσω από τον Βιεϊρίνια. Ο Κρέσπο έχει κληθεί να αγωνιστεί σε αυτή τη θέση και είναι έτοιμος να το ξανακάνει αν χρειαστεί: «Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την ομάδα. Ο,τι μας πει πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Είναι κάτι που φάνηκε και την περασμένη σεζόν».

«Εξυπνος και με κουλτούρα ο Λουτσέσκου»

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθημερινά. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ρωτήθηκε για το πώς βιώνει τον Ρουμάνο και ως προπονητή αλλά και ως άνθρωπο καθημερινά: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής κι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Έχει κουλτούρα, μας βοηθάει πολύ, μας εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε, μας στηρίζει, μας προστατεύει. Αυτό είναι κάτι που του αναγνωρίζω και το ξεχωρίζω από τον προπονητή μας».

Διαβάστε ακόμη...