Η στάση του ΠΑΟΚ για την ονομασία των Σκοπίων

Η θέση του ΠΑΟΚ για την Μακεδονία εκφράστηκε με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο σε μια περίοδο που το έδαφος ήταν πρόσφορο για μια εθνική τοποθέτηση που δεν θα αποτελούσε πολιτική παρέμβαση και εμπλοκή, όπως ενδεχομένως να... βαφτιζόταν μετά την υπογραφή της συμφωνίας, όπως εξηγούσαν τα στελέχη της ΠΑΕ.
Πηγή: sdna.gr
Η στάση του ΠΑΟΚ για την ονομασία των Σκοπίων

Και αυτό γιατί, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει ανοιχτά την απορία τους για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ απέφυγε να τοποθετηθεί για το Σκοπιανό, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αγνοώντας ωστόσο πως οι επιτελείς του Δικεφάλου έδωσαν το στίγμα των σκέψεων τους με ανακοίνωση που βγήκε στη δημοσιότητα στις 18 Ιανουαρίου, κάτι που εξηγούν και οι ίδιοι.

Σε μια περίοδο που οι "ζυμώσεις" για το συλλαλητήριο είχαν κορυφωθεί, ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει δημοσίως πως... σύσσωμη η οικογένεια του Δικεφάλου θα ενώσει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα εύρεσης μιας λύσης που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας. Μια λύση ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.

Αν και αθλητικό σωματείο, ο ΠΑΟΚ έχει ταυτίσει απόλυτα το όνομά του με την Μακεδονία και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα και δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στις πολιτικές εξελίξεις. Με σεβασμό στις προσφυγικές τους ρίζες, οι "ασπρόμαυροι" τοποθετήθηκαν ανοιχτά -με όποιο κόστος υπήρχε- σε μια περίοδο που η χώρα ήταν σε φάση εθνικής τοποθέτησης.

Με την υπογραφή της συμφωνίας, η όποια τοποθέτηση ή κρίση από τον ΠΑΟΚ, θα σήμαινε και ωμή πολιτική εμπλοκή από μια ΠΑΕ, γι' αυτό οι ιθύνοντες του συλλόγου απέφυγαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε δημοσίως. Άλλωστε η θέση του Δικεφάλου ήταν και παραμένει ξεκάθαρη γύρω από το "καυτό" πολιτικό θέμα που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Και εκφράστηκε μήνες πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά και οι επιτελείς της.

Διαβάστε ακόμη...