Το μπέρδεμα με τη βαθμολογία

Από inpaok.com: Το πρωτάθλημα της Super League θα ξαναρχίσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά τα πράγματα με τη βαθμολογία είναι πολύ μπερδεμένα, καθώς υπάρχουν αρκετές δικαστικές εκκρεμότητες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Πηγή: inpaok.com
Το μπέρδεμα με τη βαθμολογία

Σήμερα (27/3) και πριν βγει ακόμη οποιαδήποτε απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η βαθμολογία (στις πρώτες 4 θέσεις) έχει ως εξής (χωρίς να υπολογίζονται τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ΑΕΚ):

1. ΑΕΚ 54
2. ΠΑΟΚ 52
3. Ολυμπιακός 50
4. Ατρόμητος 47

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Παίρνοντας χρονικά τις τιμωρίες, ο Ολυμπιακός έχει ποινή -3 βαθμών για τα επεισόδια με την ΑΕΚ και χθες (26/3) η επιτροπή εφέσεων απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει. Οι ερυθρόλευκοι θα προσφύγουν λογικά και στο διαιτητικό δικαστήριο, αλλά θεωρείται πλέον μάλλον αδύνατον να αλλάξει η τιμωρία.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, είχε κατακυρωθεί αρχικά (από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League) στον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί και με αφαίρεση τριών βαθμών (συν 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών). Ωστόσο στον δεύτερο βαθμό η ποινή μειώθηκε. Η επιτροπή εφέσεων κατακύρωσε το ματς στην ομάδα του Πειραιά, αλλά διέγραψε την ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών από τον Δικέφαλο (και την τιμωρίας της Τούμπας). Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει και στο διαιτητικό δικαστήριο με προσφυγές και από τον ΠΑΟΚ (ζητάει το λιγότερο να γίνει κανονικά το παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ ή να κατακυρωθεί το ματς υπέρ του λόγω αποχώρησης του Ολυμπιακού) και από τον Ολυμπιακό (ζητάει να εκτελεστεί η πρωτόδικη τιμωρία με επιστροφή και της τιμωρίας των 3 βαθμών κατά του ΠΑΟΚ). Η απόφαση αναμένεται αύριο (28/3) Τετάρτη.

Τέλος αναμένεται και η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Super League για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διακόπηκε. Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ είναι αποκλειστική υπαίτια για την οριστική διακοπή του ματς, καθώς αρνήθηκε να βγει να παίξει τις καθυστερήσεις μετά την προσωρινή διακοπή, ενώ η Ένωση υποστηρίζει ότι οι παίκτες της δεν μπορούσαν να βγουν να συνεχίσουν το παιχνίδι, επειδή ήταν τρομοκρατημένοι από την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Όποια κι αν είναι η πρωτόδικη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν εφέσεις αλλά το θέμα λογικά θα φτάσει και ακόμη παραπέρα στο διαιτητικό δικαστήριο...

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η εικόνα της βαθμολογίας θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις όταν βγουν στα δικαστήρια οι τελεσίδικες αποφάσεις για τις τιμωρίες.

Διαβάστε ακόμη...