«Οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν κότσια»

Από arenafm.gr: Ο βετεράνος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για το παιχνίδι της Κυριακής και τα όσα συνέβησαν. Αναλυτικά:
Πηγή: arenafm.gr
«Οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν κότσια»

Για την εικόνα των δύο ομάδων: Δε μου άρεσε ο ΠΑΟΚ όπως και την Κυριακή στην Τρίπολη. Μπορεί οι παίκτες να είναι επηρεασμένοι από τα όσα συμβαίνουν, να ακούνε τη μια έτσι τη μία αλλιώς. Η ομάδα ήταν αργή, περίμεναν να πάρει ο αντίπαλος τη μπάλα και μετά να πιέσουν. Έτσι το έβλεπα εγώ τουλάχιστον. Ήταν λες και ήτανε φοβισμένοι. Πηγαίναμε πάντα δεύτεροι στη μπάλα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπτύξουμε σωστά τη μπάλα. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή, ήρθε διαβασμένη. Μας πρεσάριζε στη δική μας περιοχή, δεν άφηνε να κυκλοφορήσουν οι αμυντικοί τη μπάλα στο κέντρο. Εκεί υπερτερούσε η ΑΕΚ και στις κεφαλιές και στη δύναμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μας παρασύρουν σε ένα τρόπο παιχνιδιού που δε ξέραμε και δεν είχαμε ξαναπαίξει.

Για το αν το γκολ ήταν οφσάιντ ή όχι: Ο κάθε διαιτητής στην Ελλάδα δεν έχει τα κότσια να πάρει κάποια φάση πάνω του και να τη τελειώσει. Σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, με ένα γκολ στο 90' πάει προς τη σέντρα ο διαιτητής και μετά έχει ένα διάλογο με τον επόπτη. Οι παίκτες όταν βλέπουν να υπάρχει αμφιβολία επεμβαίνουν και αυτοί. Πρέπει να υπήρχε επικοινωνία με κάποιον που έβλεπε το παιχνίδι και τους είπε ότι υπάρχει περίπτωση οφσάιντ. Και μετά ο Δημητριάδης τους έκανε νόημα να πάνε κι αυτοί να μιλήσουν στον διαιτητή. Αλλά ο διαιτητής έπρεπε να σφυρίξει το γκολ ή να το ακυρώσει και μετά να συνεχίσει το παιχνίδι. Έτσι όπως έγινε ήταν λογικό να εξαγριωθούν οι παίκτες, ο πρόεδρος, ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι. Όλοι.

Για το συναίσθημά του στην ακύρωση του γκολ: Ένιωσα απογοήτευση. Σκέφτηκα έκανε λάθος. Γιατί είχαμε και τηλεόραση εκεί στα θεωρεία και το είδαμε σε αργή κίνηση ξανά. Και λέμε δεν ακούμπησε τη μπάλα δε μπορεί να το ακυρώσει. Αλλά μετά όταν σου λέει έκανε την κίνηση και προσπάθησε να συμμετάσχει μας γεννήθηκε η αμφιβολία. Και ρωτούσαμε δεξιά αριστερά να μάθουμε και τελικά δε μάθαμε ούτε σήμερα.

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει στη συνέχεια: Από εδώ και πέρα το πιο σημαντικό είναι να τηρούνται οι νόμοι στην Ελλάδα. Όχι να ψάχνουμε τα παραθυράκια αλλά να εφαρμόζουμε το νόμο. Να γίνουμε πιο ψυχροί. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ. Γενικά για το ποδόσφαιρο. Ότι λέει ο κανονισμός πρέπει να το κάνουμε. Να μη τρέχουμε στα δικαστήρια. Γιατί μετά μπορεί ο καθένας να βρει χίλιες δικαιολογίες. Για το θέμα του Ολυμπιακού εκείνο ήταν πολύ φανερό ότι ήταν ψέματα. Αυτοί που κάνουν τέτοια πρέπει να τιμωρούνται. Ήταν όλα τα στοιχεία εναντίον τους. Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Δε προκάλεσε. Περίμενε την ευκαιρία να γίνει κάτι για να διαμαρτυρηθεί, ήταν λίγο εριστικοί αλλά κατά τα άλλα έπαιξαν το ποδόσφαιρό τους. Και τους δώσαμε το δικαίωμα εμείς που δε τους βάλαμε δύο γκολ από την αρχή να πιέσουμε μετά και να μην έχουν να πουν τίποτα. Ή να βάζαμε το γκολ πιο νωρίς. Αλλά γενικά πρέπει να αλλάξουν οι διαιτητές αλλά και εμείς οι παίκτες να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε με τους κανονισμούς και να δεχόμαστε τις αποφάσεις είτε καλές είτε κακές. Οι διαμαρτυρίες, τα μαλώματα, οι σπρωξιές, το μπούλινγκ που κάνουμε είναι το χειρότερο.

Για την είσοδο Σαββίδη, Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο: Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ο κ.Σαββίδης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όταν έφυγε ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ήταν ήρεμος και ήξερε πως να κινηθεί. Τώρα για προχθές τι μεσολάβησε, τι έγινε και μπήκε τόσο άγρια μέσα και ήταν εκτός εαυτού μόνο αυτός το ξέρει. Κατά τη γνώμη μου καλά έκανε και διαμαρτυρήθηκε το βρίσκω λογικό. Πιο άσχημα από όλα χτύπησε αυτό με το πιστόλι. Δε ξέρω τους κανονισμούς για το θέμα. Τους δώσαμε όμως πάτημα να βγαίνουν από πάνω. Για τον κ. Μίχελ έτσι όπως το είδα αφού είδε τον πρόεδρο να μπαίνει έτσι μέσα έτρεξε στον διαιτητή και του είπε τελείωσέ το. Το παιχνίδι δηλαδή. Αποκλείεται να του είπε αυτό που έγραψε δηλαδή είσαι τελειωμένος. Από τις κινήσεις του φάνηκε ότι του έλεγε να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα. Τώρα, γνωρίζω πως ο Δημητριάδης από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής ήξερε πάντα τι να πει για να προκαλεί, για να φανατίσει τον κόσμο και υποθέτω κάτι τέτοιο έγινε τώρα και με τον κ.Σαββίδη. Αλλά αυτά δεν πρέπει να γίνονται. Και συγχαρητήρια στον Βιεϊρίνια και στην ομάδα που έμεινε στα αποδυτήρια και συγκράτησε τον πρόεδρο και δεν έγιναν χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη...