«Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη την Κυριακή»

Από arenafm.gr: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ψαρράς, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο
Πηγή: arenafm.gr
«Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη την Κυριακή»

Αναλυτικά:

Για το τι χρειάζεται μια ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: Θέλει παίκτες που να έχουν ψυχή, μια διοίκηση όπως αυτή του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και ένα λαό που είναι δίπλα στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή είναι η συνταγή.

Για το τι έχει ο φετινός ΠΑΟΚ μετά από 33 χρόνια: Έχει ηρεμία στα τελευταία παιχνίδια. Βγάζει ένα τσαμπουκά. Έχει μια διοικητική ισορροπία και έναν πρόεδρο που είχε χρόνια να δει ο ΠΑΟΚ και ελέγχει τις καταστάσεις. Και μετά φυσικά, έχει εξαιρετικούς παίκτες. Βέβαια πάντα είχε, αλλά φέτος και οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι πολύ καλές και είναι η ευκαιρία του.

Για το αν η ομάδα του 1985 ήταν όλοι ΠΑΟΚτσηδες: Φυσικά και ήταν. Δε γίνεται να μην είσαι. Εγώ 'έπαιζα εκεί έξι χρόνια και παραπάνω. Υπάρχει δέσιμο, υπάρχουν στιγμές. Αν δεις τους φίλους μου στο φέισμπουκ το 90% είναι Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες. Δε μπορεί να μη δεθείς με αυτή την ομάδα. Το πρώτο μου ντεμπούτο ήταν με τον Ολυμπιακό όπως καλή ώρα το παιχνίδι του Σαββάτου. Και όλοι μου λέγανε είσαι τυχερός το πιο εύκολο παιχνίδι παίζεις. Δε το πίστευα. Αλλά τελικά το πως κερδίσαμε τον ολυμπιακό ούτε το κατάλαβα. Αφού και τώρα με παίρνουν φίλοι και μου λένε αν θα ανέβω πάνω να δω το ματς και τους λέω "ρε παιδιά να έρθω σε κανένα ντέρμπι όχι σε τόσο εύκολο παιχνίδι".

Για το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ: Πρέπει να ήταν Φλεβάρη όπως τώρα. Εγώ ήμουν η πρώτη μεταγραφή των Χριστουγέννων τότε. Το '81 ή Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Και το σκορ ήταν 2-0.

Για το πως βλέπει το ντέρμπι της Κυριακής: Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ώριμος, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχία, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη. Είτε με καλό ποδόσφαιρο είτε με κακό ο ΠΑΟΚ θα το πάρει το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος γι αυτό όπως και για το ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό με την ΑΕΚ. Σε αυτό θα ήθελα να ήμουν στην Τούμπα να το δω, θα το δω από το σπίτι. Είναι αλλιώς να είσαι μέσα και αλλιώς να το βλέπεις από έξω.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: Δε πρέπει να είναι φοβισμένος, θα πρέπει να μπει μέσα να παίξει τη μπάλα του, να έχει υπομονή. Να μην αγχωθεί από τη πίεση του κόσμου γιατί ο κόσμος θα πιέσει για το γρήγορο γκολ. Δε πρέπει να επηρεαστεί η ομάδα από αυτό γιατί και ο Ολυμπιακός έχει αξιόλογους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Ηρεμία, σωστή διαχείριση, και εδώ θα φανούν τα παιδιά που θα βοηθήσουν την ομάδα αν είναι όντως πρωταθλητές. Αυτοί που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, με τον τσαμπουκά τους και το χειρισμό τους. Μακάρι να είναι όλοι.

Για το αν το καθοριστικό ντέρμπι θα είναι αυτό της ΑΕΚ: Πιστεύω ότι εκείνο το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο αλλά ας πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό είναι τώρα, αυτό πρέπει να προσέξουνε. Ο κόσμος είναι σημαντικός πρέπει να βοηθήσουν στο μέγιστο. Απλώς πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση άγχους. Γιατί θα υπάρχει πίεση από την κερκίδα και εκεί θέλει ηρεμία, υπομονή και μεγάλη προσπάθεια.

Για το τι σκορ προβλέπει: Δε βλέπω να μπαίνουν πολλά γκολ. Ίσως 1-0 άντε 2-0, μέχρι εκεί. Καταρχάς γιατί το βλέπω δύσκολο να δεχτεί γκολ ο ΠΑΟΚ γιατί θα είναι σφιχτός στην άμυνά του κλειστός. Εξαρτάται βέβαια και από το πλάνο του προπονητή. Θα παίξει ψηλά, θα παίξει πίσω, θα δώσει χώρο; Από τη δικιά μου την πλευρά αν ήμουν προπονητής θα πίεζα ψηλά. Να εκμεταλλευτώ τον κόσμο αλλά και την έδρα μου. Η ομάδα σκοράρει στα τελευταία παιχνίδια, έχει από τις καλές επιθέσεις. Πιστεύω με 14 παίκτες μπορεί να κερδίσει. Δηλαδή ο κόσμος.

Για το τι σημαίνει η Τούμπα γι αυτόν: Όποιος δεν έχει παίξει εκεί και δεν έχει ακούσει τη φώνη αυτή δεν έχει δει τίποτα. Η ώθηση που σου δίνει ο λαός του ΠΑΟΚ είναι τρομακτική. Ακόμα και αν έχεις αντίπαλο τη μάνα σου πρέπει να τη σκοτώσεις. Είναι τέτοιος ο ρυθμός και η αδρεναλίνη φτάνει σε τέτοιο σημείο που είναι εξωπραγματικό. Μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις. Το λέω σε πολλούς φίλους και δε το καταλαβαίνουν. Γι αυτό νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στον ΠΑΟΚ και το ένα από τα δύο πρωταθλήματα που έχω πάρει το έχω στο ράφι μου και το κοιτάω.

Για το αν θα είναι παρόν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πλατανιά να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα: Φυσικά και θα είμαι. Δε το χάνω με τίποτα.

Για το τι θυμάται από την απονομή του πρωταθλήματος τον Ιούνιο του '85 με τον Παναθηναϊκό: Εντάξει ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Έχω ακόμα εικόνες και βίντεο από τότε. Που κάθομαι και τις βλέπω και ανατρέχω. Για αυτές τις εικόνες μιλάω πολύ συχνά με συμπαίκτες μου από εκείνη την εποχή. Τα συζητάμε, τα θυμόμαστε. Ήταν κάτι εκπληκτικό, ένα παραλήρημα. Ο κόσμος ήταν τρελαμένος, το ήθελε πάρα πολύ όπως το θέλει και τώρα. Και εμείς το ευχαριστηθήκαμε. Και όσοι σηκώσαμε το πρωτάθλημα νιώθουμε ευλογημένοι. Γιατί υπήρχαν κι άλλες φουρνιές με καλούς παίκτες αλλά δε τα κατάφεραν. Για μένα ένα πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ ισοδυναμεί με δέκα άλλων.

Το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ: Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους μεγαλύτερους γιατί εκείνοι με θυμούνται, για το χειροκρότημά τους για τη βοήθεια που μου δώσανε. Εύχομαι αυτό που έχουν να το μεταδώσουν στις επόμενες γενιές. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που είναι ΠΑΟΚτσηδες. Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν μπορούσα να είμαι πιο κοντά στη Μακεδονία. Και το τελευταίο μου μήνυμα η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική.

Διαβάστε ακόμη...