«Καλή επιλογή ο Αρετόπουλος, δεν υπάρχει το μεγάλο λάθος φέτος»

Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στο Μετρόπολις 95,5 για την επιλογή της ΚΕΔ να ορίσει τον Αρετόπουλο στο παιχνίδι της Τούμπας
Πηγή: metrosport.gr
«Καλή επιλογή ο Αρετόπουλος, δεν υπάρχει το μεγάλο λάθος φέτος»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, και μίλησε για την επιλογή του Αρετόπουλου στο ντέρμπι της Τούμπας, τη σημασία της έδρας και τις συζητήσεις που γίνονται για την διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του Αρετόπουλου στο ντέρμπι της Τούμπας: «Ολοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα χαρακτηριστικά του Αρετόπουλου τα γνωρίζω, είναι διεθνής, έχει αποκτήσει εμπειρία και είναι καλή επιλογή. Το τελευταίο διάστημα παίζει καλά, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και μακάρι να πάνε όλα καλά. Η σωστή διαχείριση είναι αυτή που πρέπει να υπάρχει στα ντέρμπι, είναι σε καλή κατάσταση ο Αρετόπουλος. Είναι κίνητρο τέτοια παιχνίδια για τους διαιτητές, το ζητούμενο για τον διαιτητή είναι να απομονώσει την έδρα και να είναι δίκαιος. Η έδρα παίζει ρόλο και στους αντιπάλους αλλά και στον διαιτητή. Ενας έμπειρος και συγκεντρωμένος διαιτητής μπορεί να απομονώσει τι συμβαίνει στην κερκίδα».

Για τις συζητήσεις για την διαιτησία: «Η φετινή χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα για την διαιτησία, υπήρχαν λάθη αλλά δεν ήταν μεγάλα τα λάθη. Φέτος είδαμε μια ένταση από τους παράγοντες που δεν βοηθάει την διαιτησία, είδα να συμμαζεύεται το κομμάτι της οργάνωσης της διαιτησίας. Σημασία έχει πως βλέπουν οι ομάδες την διαιτησία και αυτό πρέπει να δουλευτεί ακόμη. Από εδώ και πέρα είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή. Επίσης η διαιτησία πρέπει να δουλέψει πολύ για να περιοριστούν τα λάθη».

Διαβάστε ακόμη...