"Να ηρεμήσουμε και να δούμε τους 16"

Από novasports.gr: Ικανοποιημένος με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που μίλησε κατά την άφιξη της ομάδας από τη Λετονία.
Πηγή: novasports.gr
"Να ηρεμήσουμε και να δούμε τους 16"

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

"Υπάρχει χαρά για την επίτευξη του στόχου που είχαμε από την αρχή, έστω κι αν ήταν δύσκολη η διαδρομή για εμάς, με πολλές διακυμάνσεις αλλά στο τέλος πετύχαμε το στόχο. Στο τελευταίο ματς παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, ήμασταν συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε δίκαια νίκη και πρόκριση.

Εμείς θεωρούσαμε βλέποντας την ομάδα στις προπονήσεις και μέρα με την μέρα, ότι η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο και θεωρούσαμε ότι επειδή είχαμε δυνατότητες να παίξουμε καλύτερα, όπως και συνέβη, ότι θα προλάβουμε στο τέλος της διαδρομής το... τρένο.

Με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων και τη νίκη επί της Νεπτούνας που καλύψαμε την διαφορά, μας βοήθησε αυτό πάρα πολύ ώστε σε περίπτωση ισοβαθμίας να έχουμε το πλεονέκτημα εμείς. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η πρόκριση, η διαδρομή που κάναμε κι ότι βελτιώσαμε την απόδοση μας, αυτό ήταν και το πιο σημαντικό, μέρα με την μέρα να βελτιώνεται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι γιατί πραγματικά η προσπάθεια μας, βρήκε στο τέλος ανταπόκριση».

Για το αν η ομάδα μπορεί να περάσει την φάση των «16»: «Εμείς δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Θέλουμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε μετά από ένα πολύ απαιτητικό διάστημα. Η ομάδα έχει δυνατότητες, παρουσιάζουμε βελτίωση και έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Να έχουμε λίγο τύχη, να είμαστε υγιείς, να δούμε τον αντίπαλο και ελπίζουμε γιατί όχι, για κάτι καλύτερο».

Για τους πιθανούς αντίπαλους: «Όχι, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Είναι ομάδες που ο καλός, ο υγιής και σοβαρός ΠΑΟΚ μπορεί να τις κοιτάξει στα μάτια. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, υπάρχουν ομάδες που ταιριάζουν πιο πολύ στα δικά μας μέτρα, στον τρόπο παιχνιδιού. Η Νίμπουργκ είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, μπορεί κάποιο όνομα θεωρητικά μεγαλύτερο να είναι πιο προσιτό για εμάς ή κάποιο όνομα που ο κόσμος δεν θεωρεί ότι έχει συχνές παρουσίες στην Ευρώπη, να είναι πιο δύσκολο. Όταν γίνει η κλήρωση θα μιλήσουμε για αυτό αναλυτικά και θα προσδιορίσουμε τις πιθανότητες μας".

Για το αν του λείπει κάτι από την ομάδα: «Εμείς θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και κυρίως την ενέργεια μας, σε ένα τέτοιο επίπεδο που να μπορούμε πράγματα που θέλουμε να πράξουμε στο γήπεδο, είτε αυτό αφορά την άμυνα μας, είτε αφορά την επίθεση μας, να τα κάνουμε με μεγαλύτερη συχνότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο έχοντας συνεχόμενα ματς και ταξίδια, να έχεις τον ίδιο δείκτη ενέργειας, ενώ η ενέργεια φέρνει και την έλλειψη συγκέντρωσης και αυτό μας έχει στοιχίσει σε κάποια παιχνίδια. Θεωρώ πως τώρα που θα ισορρόπηση λίγο η κατάσταση, που θα έχουμε περισσότερες μέρες για προπόνηση, λιγότερα ταξίδια, θα μπορέσει η ομάδα έχοντας αποκτήσει μια φιλοσοφία στο τρόπο που θέλει να παίξει, να έχει καλύτερη απόδοση και συνέπεια σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε στην άμυνα και την επίθεση».

Στη συνέχεια ανέφερε πως: «Ναι μεν θα έχουμε την διακοπή, αλλά εμείς έχουμε να δώσουμε τέσσερις παίκτες στην Εθνική ομάδα, παίκτες που είναι οι βασικοί στο κορμό της ομάδας και αυτό θα μας επηρεάσει σίγουρα στις προπονήσεις και στην συνοχή μας. Από την άλλη πλευρά, σίγουρα θα βρεθούν μέρες που θα είμαστε όλοι μαζί και η ομάδα θα κάνει προπόνηση με μεγαλύτερη ηρεμία. Θεωρώ ότι κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να προπονηθούμε καλύτερα και όλοι μαζί περισσότερες από δυο μέρες, η ομάδα βγάζει καλύτερο πρόσωπο και αυτό πιστεύω θα συμβεί και στη συνέχεια».

Για τους παίκτες που ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους: «Τις περισσότερες φορές, ο παίκτης δεν χρειάζεται να του δώσεις κάποιο έξτρα κίνητρο όταν παίζει σημαντικά παιχνίδια, δηλαδή σε ένα ματς που παίζεται η πρόκριση, είναι δεδομένο ότι δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη πνευτματική προετοιμασία από την δική μας πλευρά, γιατί ο παίκτης καταλαβαίνει την σημασία του αγώνα. Σε αρκετά ματς που ήταν σε εισαγωγικά σημαντικά, η ομάδα παρουσιάστηκε με καλύτερο πρόσωπο, αυτό όμως δεν μας αρκεί, γιατί το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, ειδικά εκτός έδρας όλες οι ομάδες είναι δυνατές, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι το κίνητρο πρέπει να είναι το ίδιο, είτε παίζουμε ένα μεγάλο ματς με Ολυμπιακό, ή εάν παίζουμε εκτός έδρας με την Κύμη».

Για την διαφορετική εικόνα του ΠΑΟΚ στα εντός και εκτός έδρας ματς: «Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι μια σταθερά που συζητάμε τώρα, με την έννοια ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια εκτός έδρας νίκη με την Ορλαντίνα στην αρχή της χρονιάς με παθητικό 60 πόντους, στην Τουρκία κέρδισε με παθητικό 62 πόντους στην κανονική διάρκεια, στο Ρέθυμνο όταν κέρδισε ομάδα, το έκανε με 70 πόντους παθητικό. Υπάρχουνε καλές και κακές στιγμές στα εκτός ματς και αυτό είναι κάτι που θεωρούμε ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό, παίζει ρόλο το γεγονός των διπλών παιχνιδιών, της κούρασης και δεν μπορεί καμιά ομάδα θεωρώ με τόσο επίπονο πρόγραμμα να έχει την ίδια απόδοση σε κάθε ματς. Παίζουμε με ομάδες που έχουν όλη την εβδομάδα να προετοιμαστούν, έχουνε μεγάλο κίνητρο όταν παίζουν με εμάς, είναι καλές ομάδες, καλά ρόστερ, ενώ με αρκετές ομάδες δεν διαφέρουμε πολύ στην Α1, και αυτή η μικρή η διαφορά, όταν ο άλλος προετοιμάζεται μια εβδομάδα και εσύ μια μέρα, οι αναλογίες μηδενίζονται για εμάς, αλλά δεν μπορούμε να κάτι, έτσι είναι το πρωτάθλημα για όσες ομάδες παίζουν Ευρώπη.

Ο τρόπος είναι σχετικά σύνθετος, για οποιαδήποτε ομάδα με οποιοδήποτε ρόστερ, είτε ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθουν. Για μένα το πιο σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι η ομάδα αυτή χτίζεται και χτίζει φιλοσοφία, χαρακτήρα, χτίζει τον τρόπο με τον οποίο θα ανταπεξέλθει σε 2 ματς την εβδομάδα, γιατί και αυτό είναι μια διαδικασία, δεν είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε παίκτη, από τον ένα μήνα στον άλλον να το κάνει αυτό. Χρειάζεται χρόνο αυτό. Το σημαντικό είναι να χτίσεις την ομάδα να παίζει με τον τρόπο που θέλεις και να μπορεί και ο παίκτης να ανταπεξέλθει. Για παράδειγμα το ματς που κάναμε στην Λάρισα, δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί για την ομάδα μας. Έτσι θεωρώ. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που συμβαίνει, από αυτό μαθαίνεις και αυτός είναι ο στόχος μας, να μάθουμε από αυτές τις καταστάσεις. Επαναλαμβάνω, έχουμε μια ομάδα που δημιουργείται, προσπαθεί να κάνει σύνθετα πράγματα, να πάρει αποτέλεσμα, να παίξει διαφορετικό μπάσκετ, όλα αυτά δεν είναι εύκολο να συμβούν μαζί, με βάση και τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Θα πω ένα παράδειγμα. Μια ομάδα στο πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου όπως είναι η ΑΕΚ, με πολύ μεγαλύτερο ρόστερ και μπάτζετ, είναι στην ίδια θέση με τον ΠΑΟΚ. Πέρασε ένας γύρος για να κάνει εκτός έδρας νίκη, δεν είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα τα πράγματα. Και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και θεωρώ θα δείξουμε καλύτερη εικόνα, θα είμαστε πιο συνεπής».

Για το ματς με την Κύμη: «Άγχος και πίεση αυτή η ομάδα έχει ούτε σι άλλως, υπάρχει ο χρόνος και η προοπτική για να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση. Θα θυμίσω ότι στο ξεκίνημα του πρώτου γύρου, ήταν περίπου ίδια, την 6η αγωνιστική του πρώτου γύρου, η ομάδα μας, ήταν στην 6η θέση. Είναι θέμα προγράμματος, σίγουρα διπλών παιχνιδιών και προσήλωσης και προσανατολισμού σε ένα παιχνίδι με περισσότερες μέρες προπόνηση, με περισσότερη ξεκούραση. Είναι κομβικό το ματς με την Κύμη, θα ξεκουραστούμε τώρα και θα μπούμε να παίξουμε αποφασιστικά στο ματς».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής κίνησης: «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ατομική βελτίωση αλλά και συνολικά τη λειτουργία της ομάδας. Θα πρέπει να μας... κλονίσει κάτι για να μας κεντρίσει την προσοχή».

Διαβάστε ακόμη...