Ο Πασχαλάκης βρήκε την Ιθάκη του

Από forza: Ξεκίνησε από την Αθήνα, έψαξε την τύχη του στην Κύπρο, στην Τουρκία, στη... Σουηδία, στη Λιβαδιά, στην Κομοτηνή και στα Γιάννενα, αλλά...
Πηγή: forza
Ο Πασχαλάκης βρήκε την Ιθάκη του

Η ιστορία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, που κλέβει την παράσταση και κράτησε το μηδέν στα πρώτα δέκα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ...

Η ταυτότητα του γράφει Αθήνα, ωστόσο, εκείνος έμελλε να συνδυάσει το όνομά του με τη Θεσσαλονίκη. Την πόλη που λένε πως βγάζει τα καλύτερα παιδιά. Είναι το πρώτο που θα σου πει κανείς για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στο ποδόσφαιρο όμως λίγη σημασία έχει πόσο καλό παιδί είσαι. Αρκεί να είσαι καλός στη δουλειά σου. Και η λέξη "δουλειά" μπήκε από νωρίς στο μυαλό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Και γι΄ αυτό ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος για να "κυνηγήσει" το στόχο του, να δουλέψει για να καθιερωθεί.

Κι ας επέστρεφε άπραγος στην Ελλάδα. Συνηθίζει να λέει πως στη ζωή, ό,τι δίνεις, παίρνεις. Όταν δουλεύεις σκληρά, ακόμη κι αν υστερείς στο ταλέντο, θα πετύχεις. Και δεν το λέει απλά, το έχει αποδείξει με πράξεις στη ζωή του.

Άλλωστε η θέση του τερματοφύλακα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Στην ηλικία των 9, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, παίζοντας στην επίθεση. Η ομορφιά του να βάζεις γκολ, δεν συγκρινόταν με κανένα συναίσθημα... μέχρι να τραυματιστεί ο τερματοφύλακας της ομάδας και ο ψηλός της παρέας να πάρει αναγκαστικά τη θέση του. Έπιασε ένα πέναλτι και μετά κόλλησε με το τέρμα και δεν ξανάφυγε ποτέ από τη συγκεκριμένη θέση. Η γοητεία του να κρατάς "ζωντανή" την ομάδα σου, εκτοξεύει την αδρεναλίνη σου στο κόκκινο.

Μπορείς να ηττηθείς αλλά όχι να αιφνιδιαστείς. Και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης το κατάλαβε νωρίς. Γι΄ αυτό και δηλώνει λάτρης και του Kick Boxing. Γρήγορα αντανακλαστικά, μάτι που "γυαλίζει", πειθαρχία και "δίψα" για νίκη. Κάθε αγώνας και μια μικρή "μάχη". Ακόμη κι αν χρειάστηκε να πετάξει πολλές φορές κάτω τα γάντια του, όχι απογοητευμένος αλλά αποφασισμένος πως θα τα ξαναφορέσει με όνειρο να γίνει το No1.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Κι ας ξεκίνησε η καριέρα του με... αναποδιές, ξεχώρισε σε ένα camp 400 παιδιών υπό το βλέμμα του Γκέραρντ και έτσι σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Η απόσταση όμως του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του, τον ανάγκασαν να αφήσει την Ένωση και να αναζητήσει την τύχη του αλλού. Ένα δοκιμαστικό ήταν αρκετό για να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον αποκτήσουν, αλλά τελικά δεν υπέγραψε και πήγε στην Ηλιούπολη.

Το κοντέρ του, όμως, άρχισε να καταγράφει συμμετοχές στην Ηλιούπολη. Ήταν νέος και φιλόδοξος. Και σίγουρα ιδιαίτερα ανήσυχος. Γι΄ αυτό όταν παρουσιάστηκε μπροστά του η ευκαιρία για την Γαλατάσαράι, δεν το σκέφτηκε λεπτό. Μπήκε στο αεροπλάνο και ταξίδεψε μέχρι τη Σουηδία, εκεί όπου η τουρκική ομάδα πραγματοποιούσε την προετοιμασία της. Και τα πήγε περίφημα.

Συμμετείχε στην προετοιμασία τους, έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οι ενθουσιασμένοι Τούρκοι ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα. Αλλά δεν στάθηκε τυχερός, ο Πασχαλάκης έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος.

Υπόκλιση των Τούρκων σε Πασχαλάκη

Για την ιστορία, οι Τούρκοι μνημονεύουν ακόμη και σήμερα τον Έλληνα πορτιέρε, ενθυμούμενοι πως βρέθηκε μια "ανάσα" από το σύλλογο αλλά τελικά ο "γάμος" μεταξύ των δυο πλευρών δεν προέκυψε. Οι γείτονες υποκλίνονται στα όσα έχει πετύχει με την "ασπρόμαυρη" φανέλα και παραμιλούν με τα ρεκόρ, που... φλερτάρει ο Πασχαλάκης. Μάλιστα, πρόσφατα φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του, με την "όρεξη" των Τούρκων να έχει ανοίξει και τον άσο του ΠΑΟΚ να βάζει τελεία.

«Αν ερχόταν κάποια πρόταση από την Τουρκία, θα ήμουν περήφανος. Ωστόσο, η προτεραιότητά μου είναι να γίνω πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ. Και φυσικά, ο στόχος μου είναι να συνεχίσω το ρεκόρ, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο».

Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που οι Τούρκοι έκλειναν το μάτι στον Πασχαλάκη. Μετά την άφιξή του από την Σουηδία, άνοιξε μια -προσωρινή- παρένθεση στην ομάδα του Λεβαδειακού και κατόπιν στην Κύπρο, εκεί που αγωνίστηκε για λογαριασμό της ΠΑΕΕΚ, μιας προσφυγικής ομάδας από την κατεχόμενη Κερύνεια, πριν αναχωρήσει για την Ακίσασπορ. Οι γείτονες αρέσκονταν στον Πασχαλάκη και εκείνος δεν δίστασε να ετοιμάσει εκ νέους βαλίτσες για το... άγνωστο.

Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε και γι΄ αυτό μπήκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα, με στόχο να ξεκινήσει από το μηδέν. Βρέθηκε στην Κομοτηνή και μετά από 13 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ του Πανθρακικού, ήρθε το "κάλεσμα" από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ώρα για να ανοίξει τα φτερά του...

Εμφάνιση ζωής και τελικά... ΠΑΟΚ

Και σίγουρα το έκανε με τον πιο επιβλητικό τρόπο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ως αντίπαλος ανάγκασε αρκετό κόσμο να στρέψει πάνω του το βλέμμα και πολλούς να αναρωτιούνται στην Τούμπα... τι εστί Πασχαλάκης. Γι' αυτό το καλοκαίρι του 2017 ο ΠΑΟΚ φρόντισε να μάθει από πρώτο χέρι, προχωρώντας στην απόκτησή του.

Εκείνος, από την πλευρά του, γνώριζε πως η Τούμπα είναι δύσκολη και ο ΠΑΟΚ έχει τους δικούς του κανόνες.

Όπως συνηθίζει να λέει, ο δρόμος του τερματοφύλακα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, γιατί πολύ απλά πορεύεσαι μόνος σου. Η θέση αφορά μόνο έναν και ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως είχε ήδη βρει τον "εκλεκτό" στο πρόσωπο του Ροντρίγκο Ρέι. Ωστόσο, αποφασίζει να κάνει το βήμα στην καριέρα του αλλά μέσα σε μια κατάσταση ελεγχόμενη.

Ο ΠΑΟΚ του προτείνει διετές συμβόλαιο αλλά ο Πασχαλάκης σημειώνει πως είναι προτιμότερο και για τις δυο πλευρές να υπογράψει για ένα χρόνο, θέλοντας να μετρήσει τις δυνάμεις του. Λίγους μήνες μετά η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019...

Αν φανταζόταν ότι στα 28 του χρόνια μπορεί να ήταν βασικός πορτιέρε στον ΠΑΟΚ; Σίγουρα όχι, θα σας πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Μονάχα ευλογημένος που ήρθε σε μια φάση της ζωής του, που έβαλε καλά στο μυαλό του πως όλες οι ομάδες ήταν για εκείνον για σχολή, διαφορετικά κεφάλαια σε ένα ποδοσφαιρικό βιβλίο που ο πρωταγωνιστής έχει για ήρωα του τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ρίχνει... κλεφτές ματιές στον Σαμίρ Χαντάνοβιτς και ονειρεύεται μια όμορφη οικογένεια με πολλά παιδιά δίπλα στην αγαπημένη του Αντριάννα.

Διαβάστε ακόμη...