ΠΑΟΚ-Ατρόμητος σε… κορώνα-γράμματα

Απο inpaok.com : ΠΑΟΚ και Ατρόμητος κοντράρονται την Τετάρτη (24/1 21:45), στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, για την φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πηγή: inpaok.com
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος σε… κορώνα-γράμματα

Οι δύο ομάδες έχουν την δική τους προϊστορία στο θεσμό, αφού αυτή θα είναι η έβδομη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το… ιδιαίτερο ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, ωστόσο έγινε στις 23 Ιουνίου του 1968, με την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Περιστέρι για την φάση των «16» τότε, να λήγει ισόπαλη (1-1) και να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί το 1-1 παρέμεινε με αποτέλεσμα ο αγώνα να κριθεί στο στρίψιμο του νομίσματος από τον διαιτητή (!), αφού τότε δεν εφαρμόζοντας η διαδικασία των πέναλτι, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αναδειχθεί νικητής στο… κορώνα-γράμματα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση του στα προημιτελικά.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία φορά που ίσχυσε αυτή η διαδικασία ήταν την αγωνιστική περίοδο 1968-1969, καθώς από την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι όπως την γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα…

Διαβάστε ακόμη...