Το ξεχωριστό «90άρι» του ΠΑΟΚ

Από basketa.gr : Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε χθες πως η άμυνα έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Σαλόν όμως είναι γεγονός, ότι στατιστικά τουλάχιστον, οι επιθετικές κατηγορίες ανέδειξαν κάποιες ξεχωριστές επιδόσεις για την ομάδα του.
Πηγή: basketa.gr
Το ξεχωριστό «90άρι» του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε δύο, θεωρητικά, δευτερεύοντες τομείς της στατιστικής. Πήρε διπλάσιους πόντους μέσα από τη ρακέτα (40-20) και ισοφάρισε μάλιστα την κορυφαία επίδοση του στη φετινή διοργάνωση καθώς 40 πόντους είχε και στο παιχνίδι με την Τενερίφη με σχεδόν την ίδια διαφορά (40-22).

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο η κυριαρχία του ΠΑΟΚ ήταν ολοκληρωτική, ήταν οι πόντοι από αιφνιδιασμούς, με επιμέρους σκορ 27-10. Ο Δικέφαλος και σε αυτήν την κατηγορία «έγραψε» ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο του ήταν οι 24 πόντοι κόντρα στην Τενερίφη.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν εντυπωσιακή στην επίθεση ξεπερνώντας τους 20 πόντους στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα. Στο τέταρτο μάλιστα σημειώνοντας 27 πόντους, βελτίωσε κατά έναν την κορυφαία επίδοση της στο φετινό BCL. Είχε από 26 στην 4η περίοδο του αγώνα με τη Βέντσπιλς και στη 2η περίοδο του εντός έδρας αγώνα με την Ορλαντίνα.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε συνολικά στην κορυφαία επίδοση του όχι μόνο στο φετινό BCL με τους 90 πόντους αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 83 κόντρα στη Βέντσπιλς αλλά συνολικά στη διαδρομή του στη διοργάνωση και σε σύνολο 29 αγώνων. Είχε τρεις φορές από 85 στην περσινή διοργάνωση.

Το έκανε έχοντας ρεκόρ περιόδου στη διοργάνωση, τόσο στις βολές με το 85% (17/20) –είχε 81,8% με 18/22 στο παιχνίδι με τη Βέντσπιλς- όσο και στα τρίποντα με το 50% (11/22) –είχε 45% με 9/20 στο Γκαζιαντέπ. Ο Δικέφαλος μάλιστα σημείωσε ρεκόρ περιόδου στα τρίποντα και σε απόλυτους αριθμούς, ευστοχώντας 11 φορές πίσω από τη γραμμή αφού είχε 10 με την Ορλαντίνα την προηγούμενη εβδομάδα. Βέβαια στην άλλη πλευρά του παρκέ δέχτηκε τα περισσότερα τρίποντα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του, 14 στο σύνολο –είχε δεχτεί 10 στο ματς της Γαλλίας- με τη Σαλόν όμως να παίρνει και 34 προσπάθειες, εννιά περισσότερες από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Στατιστικά το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο από τα 11 του ΠΑΟΚ στο φετινό BCL. Αυτό μαρτυρούν οι 104 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης, αφού είχε 103 κόντρα στη Βέντσπιλς.

Διαβάστε ακόμη...