Το Κύπελλο και το... σοκ

Από paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Ατρόμητου για να βρεθεί στους "4" του Κυπέλλου.
Πηγή: paokrevolution.net
Το Κύπελλο και το... σοκ

Η προϊστορία στο Κύπελλο με την ομάδα του Περιστερίου προκαλεί γλυκόπικρη γεύση. Αρχικά τη χρονιά 2000-2001 ο ΠΑΟΚ είχε βρει στο δρόμο του την ομάδα του Περιστερίου και στο τέλος είχε στεφθεί Κυπελλούχος αφού είχε κερδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό με 4-2. Εκείνη τη σεζόν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο με Παναχαϊκή Καβάλα, Ναυπακτιακό, Αμπελόκηπους. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εντός -στην Καλαμαριά είχε γίνει το ματς- με 1-0 με σκόρερ τον Φρούσο, ενώ είχε κερδίσει και εκτός τον Ατρόμητο με 2-1 (οι αγώνες και στη φάση των ομίλων ήταν διπλοί).

Φυσικά το ματς που ακόμη στοιχειώνει αρκετούς (και κυρίως τον Γλύκο) ήταν αυτό που έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2012 στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κρατά την πρόκριση μέχρι το 90' στην Τούμπα (είχε προηγηθεί με τον Λίνο στο 27'). Σε γέμισμα της απελπισίας στο 90' ο Φυτανίδης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αφού ο Γλύκος έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και οδηγεί το ματς στην παράταση. Ο Μπρίτο "σκοτώνει" τον ΠΑΟΚ με γκολ στο πρώτο λεπτό της παράτασης και παίρνει την πρόκριση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος βρέθηκαν αντίπαλοι στον θεσμό του Κυπέλλου άλλες δυο φορές. Αρχικά την περίοδο 1964-65 με τον ΠΑΟΚ να νικά με 1-0 και να παίρνει την πρόκριση. Η δεύτερη φορά ήταν την περίοδο 1993-94 στη φάση των ομίλων, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στην Τούμπα με 1-0.

Διαβάστε ακόμη...