Ο Γενάρης της τεχνογνωσίας

Από sdna.gr: Το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο φέτος θα έχει αυξημένη βαρύτητα.
Πηγή: sdna.gr
Ο Γενάρης της τεχνογνωσίας

Πρώτα πρώτα "ανοίγει" σε μια χρονική στιγμή που οι τρεις διεκδικητές είναι τόσο κοντά, ώστε κάθε παρέμβαση έχει (ή έτσι μοιάζει), μεγάλο βαθμό σημαντικότητας: κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη. Κάθε αποχώρηση, κάθε πώληση, κάθε ερχομός, κάθε αντικατάσταση, έχει πολλαπλάσιας βαρύτητας συντελεστή, ειδικά εφόσον επανεκτιμηθεί ξεχωριστά στο φινάλε.

Οι ομάδες δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους και έτσι οι κουμανταδόροι τους οφείλουν να είναι διπλά προσεκτικοί. Όμως αυτό καλούνται να το πράξουν σε μια στιγμή που και οι τρεις, αναμένεται να αναζητήσουν αρκετά νέα κομμάτια. Εδώ θα φανεί ποιος έχει καλύτερη γνώση των ευρύτερων συνθηκών, της ατμόσφαιρας πέριξ της ομάδας του, των ορίων και του εύρους δυνατοτήτων του ρόστερ του, αλλά και κατανόησης του ρόλου των στελεχών του.

Στην ΑΕΚ έχουν το όπλο της συνέχειας συνεργασίας καταρχάς των επικεφαλής του αγωνιστικού, στον Ολυμπιακό την ανεμπόδιστη... συνεννόηση με τον Τάκη Λεμονή και στον ΠΑΟΚ την φλόγα από την κορυφή ως τη βάση για τον τίτλο και το καλοκαιρινό παράδειγμα κατάρρευσης της εσωτερικής επικοινωνίας, προς... αποφυγήν. Ποιος θα διαλέξει ορθολογικά; Ποιος θα ενισχυθεί εκεί ακριβώς που πονά; Ποιος θα κατορθώσει να μην αποδυναμωθεί από τις πωλήσεις του; Ποιος θα διατηρήσει ή θα βελτιώσει την ισορροπία του ρόστερ του τελικώς;

Συζητήσεις επί συζητήσεων θα ανοίξουν σε πολλά μέτωπα και για όλους – στον ΠΑΟΚ άνοιξαν ήδη: μια για τον Πρίγιοβιτς, μια για τον Σαμπράνο, άλλη για τον Τσίμιροτ και διάφορες μετά την "άνοδο" των Ελλήνων, με λογικά επιχειρήματα για κάθε οπτική γωνία, αλλά στο τέλος φυσικά θα έχει δίκιο μόνο ένας: Εκείνος που θα στεφθεί πρωταθλητής.

Τον φετινό Γενάρη θα παίξουν ρόλο ιδιαίτερο εκείνοι που παίρνουν εξειδικευμένες αποφάσεις. Οι τεχνικοί ή αθλητικοί διευθυντές, που έχουν καλή επικοινωνία, κατανόηση και αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον προπονητή τους. Που έχουν γνώση του ποδοσφαίρου και της αγοράς, καλή επικοινωνία με σημαντικούς ατζέντηδες και υψηλές επιδόσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Όσοι χαίρουν της στήριξης των ιδιοκτητών και τους επιτρέπεται να δουλέψουν δίχως παρεμβάσεις ή όσοι ξέρουν να λειτουργούν... παρά αυτές. Τα τσακάλια, οι αλεπούδες και τα λοιπά κλισέ στα οποία καταφεύγουμε. Τελικώς "δουλειά" θα κάνουν εκείνα τα σχήματα στα οποία βασιλεύει η ποδοσφαιρική λογική και η εταιρική ιεραρχία. Σε κείνους που κατέχουν τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία και ξέρουν να την αξιοποιούν.

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει σχεδόν ολικό λίφτινγκ, όπως προδιαγράφεται, στο καταχείμωνο;
Θα καταφέρει η ΑΕΚ να κάνει ρόστερ για τρεις θεσμούς, ψάχνοντας, ειδικά στα χαφ, νέες σταθερές;
Θα επιτύχει ο ΠΑΟΚ να εξισορροπήσει ένα ρόστερ που αλλού πλεονάζει και αλλού... μπάζει;

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, έστω κι εκ των υστέρων, όχι αν το φετινό πρωτάθλημα θα κατακτηθεί από τον Γενάρη, όπως άλλες, πολλές φορές, γιατί αυτό φέτος είναι αδύνατο, αλλά αν θα κατακτηθεί λόγω των επιτυχών κινήσεων του Γενάρη.

Διαβάστε ακόμη...