Η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στη Τούμπα, πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο, με τον Δικέφαλο στην έδρα του να αγνοεί την ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πετυχαίνοντας 18 γκολ και να δέχεται μόλις τρία!
Πηγή: inpaok.com
Η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Το μόνο που προβληματίζει τους ανθρώπους του Δικεφάλου, δεν είναι άλλο από τις στατικές φάσεις που δέχεται η άμυνα των «ασπρόμαυρων», αφού και τα τρία γκολ που έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ στην έδρα του δεν προήλθαν από οργανωμένη επίθεση του αντίπαλου, αλλά από στημένη φάση.

Στα ματς με την Έστερσουντ και την Κέρκυρα, η άμυνα του Κυπελλούχου Ελλάδος, παραβιάστηκε από την άσπρη βούλα του πέναλτι, ενώ απέναντι στον Ατρόμητο, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ αδράνησαν σε εκτέλεση φάουλ, με αποτέλεσμα ο νεαρός Στρούγγης, να... παγώσει προσωρινά τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η έλλειψη αμυντικής προσήλωσης, ωστόσο στοίχισε στον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας την φετινή σεζόν, αφού στο 1-1 της Ουκρανίας απέναντι στην Ολιμπίκ, το γκολ των Ουκρανών προήλθε μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ και στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Ένγκελς να στέκεται τυχερός και από τις κόντρες, για να παραβιάσει την άμυνα του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει εντοπίσει αυτό το «πρόβλημα», με τον Ρουμάνο τεχνικό των «ασπρόμαυρων» να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να περιορίσει την αμυντική αδράνεια των παικτών του στις στατικές φάσεις και να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο ο ΠΑΟΚ στα επόμενα ματς, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία στις στημένες φάσεις.

Διαβάστε ακόμη...