Το μέλλον του ΠΑΟΚ λάμπει!

Από inpaok.com: Πριν το 2007 δηλαδή πριν την έλευση του Θοδωρή Ζαγοράκη, που έδωσε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες εξαιτίας και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων ο ΠΑΟΚ «πονούσε» σε επίπεδο ακαδημιών αφού η οργάνωση του δεν θύμιζε σε τίποτα μεγάλη ομάδα.
Πηγή: inpaok.com
Το μέλλον του ΠΑΟΚ λάμπει!

Τα πράγματα άλλαξαν και μπήκαν σε μία σειρά, ο Δικέφαλος βλέπει πλέον διεθνείς ποδοσφαιριστές να προέρχονται από τh δική του «μηχανή παραγωγής ταλέντων». Μάλιστα με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη και τα πολλά περισσότερα χρήματα που δαπανούνται πλέον τα τμήματα υποδομής των «ασπρόμαυρων» έχουν ανέβει επίπεδο με πάρα πολλές συνεργαζόμενες ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος οι «μικροί» του ΠΑΟΚ εντυπωσιάζουν με τις ομάδες Κάτω των 20 ετών και Κάτω των 15 ετών να βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ αυτή της Κ17 είναι τη δεδομένη στιγμή δεύτερη.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ

Ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει τα πρώτα σημαντικά δείγματα των ικανοτήτων του και ως προπονητής. Ο Ουρουγουανός έχει την τύχη να έχει μία «μαγική τριπλέτα» στην ομάδα του, τρεις παίκτες που δεν θα αργήσουν να απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον 17χρονο καθαρόαιμο σέντερ φορ Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη, τον Λευτέρη Λύρατζη, που παίζει ως δεξί μπακ αλλά είναι φέτος πρώτος σκόρερ της Κ20 του Δικεφάλου αλλά και ο μεσοεπιθετικός Ζήσης Χατζηστραβός που όσοι τον βλέπουν στο γήπεδο εντυπωσιάζονται με την τεχνική του. Φυσικά υπάρχει και άλλα ταλέντα στην Κ20 άλλωστε ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Δημητρίου συμμετείχε το καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Κ15

Ακόμη μία εξαιρετική «φουρνιά» στις ακαδημίες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είναι οι γεννηθέντες το 2003. Η φετινή Κ15 του Δικεφάλου είναι ασταμάτητη και μετρά έως τώρα τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς ενώ ταυτόχρονα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ο τρομερός συντελεστής τερμάτων 18-0 (!) για τους μικρούς του Βασίλη Μήττα, αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου ενώ οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ με την απόδοσή τους και το ταλέντο που διαθέτουν στρέφουν πάνω τους όλα τα βλέμματα στο μικρότερο ηλικιακό πρωτάθλημα της Superleague.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Στον ΠΑΟΚ, στα Τμήματα Υποδομής του, εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει ένα όνειρο. Εν γνώσει όλων των παραμέτρων. Η δημιουργία Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η βάση για μια ελληνική ποδοσφαιρική σχολή. Μακρύς ο δρόμος, μεγάλο το στοίχημα, τόσο που κάποια στιγμή ο χρόνος θα αποφανθεί για το αν θα κερδηθεί ή όχι, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι ο συνεχής αγώνας για την πραγμάτωσή του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...