Δεν... σταματάει στον Πέλκα και τον Σταφυλίδη ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται περηφάνια για τον Δημήτρη Πέλκα ένα παίκτη που μεγάλωσε στις εστίες των ακαδημιών του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Δεν... σταματάει στον Πέλκα και τον Σταφυλίδη ο ΠΑΟΚ

Οι "ασπρόμαυρες" ακαδημίες διαπρέπουν και φέτος και πλέον η συζήτηση εστιάζεται στο γεγονός ότι η πρώτη ομάδα δεν δείχνει ακόμα "έτοιμη" για να αξιοποιήσει όλα τα "διαμάντια" της.

"Στον ΠΑΟΚ, στα Τμήματα Υποδομής του, εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει ένα όνειρο. Εν γνώσει όλων των παραμέτρων. Η δημιουργία Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η βάση για μια ελληνική ποδοσφαιρική σχολή. Μακρύς ο δρόμος, μεγάλο το στοίχημα, τόσο που κάποια στιγμή ο χρόνος θα αποφανθεί για το αν θα κερδηθεί ή όχι, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι ο συνεχής αγώνας για την πραγμάτωσή του". Αυτό αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως θέση της, για την προσπάθεια της στις ακαδημίες, μία προσπάθεια που βάσεις της μπήκαν το 2007, επί διοίκησης Ζαγοράκη και αναπτύσσονται γοργά πλέον, χάρη στις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Οι ακαδημίες του Δικεφάλου διαπρέπουν. Οι παίκτες των "ασπρόμαυρων" ενισχύουν τις Εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών. Φέτος η Κ20 με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος το ίδιο και η Κ15 (στον βόρειο όμιλο) του Βασίλη Μήττα και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όλα τα τμήματα των Υποδομών του Δικεφάλου νίκησαν. Κάθε χρονιά άλλωστε οι ομάδες των ακαδημιών του Δικεφάλου παίρνουν τίτλους και παίζουν τελικούς.

Κι όμως η πρώτη ομάδα φέτος παίζει με 10 ή ακόμη και με 11 ξένους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα στον Δικέφαλο να μπαίνουν σε σκέψεις, για τον λόγο που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ, δε δίνει πολλές ευκαιρίες στους παίκτες των ακαδημιών του. Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στα "φυτώρια" είναι τεράστια, τα χρήματα που δαπανώνται πολύ υψηλά, καθώς εξ αρχής όνειρο του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου ήταν η πρώτη ομάδα να απαρτίζεται απο "δικά του παιδιά". Δικά του παιδιά θέλει ο ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν στην Τούμπα, το γεγονός ότι αρκετά από αυτά "χάνονται" στην πορεία, για αυτό και αναμένεται αρκετά πράγματα να αλλάξουν σε ότι αφορά την οργάνωση και την μετάβαση των νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα.

Άλλωστε στον Δικέφαλο εδώ και χρόνια ,απαιτούν και δουλεύουν στην κατεύθυνση δημιουργίας Β ομάδων και συμμετοχής τους στη Γ Εθνική. Το σίγουρο είναι ότι στη Νέα Μεσήμβρια το προπονητικό κέντρο των Κυπελλούχων, εκεί που καθημερινά προπονούνται οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, βρίσκονται πολλά "διαμάντια" που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται ποδοσφαιρικά και ο Δικέφαλος μπορεί αν προχωρήσει ακόμη πιο μεθοδικά να βγάλει από τα σπλάχνα του και άλλους διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως έκανε για παράδειγμα με τον Δημήτρη Πέλκα και τον Κώστα Σταφυλίδη, δύο παιδιά που μεγάλωσαν στην κυριολεξία, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έφτασαν ως την Εθνική Ανδρών.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...