«Ότι βρεθεί μπροστά μου, στόχος μου είναι να το κερδίσω»

Από paok24: Από τα... έγκατα της Θύρας 1 του ιστορικού γηπέδου της Τούμπας στη δεύτερη θέση της Ευρώπης, ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν ετοιμάζεται για νέες μεγαλύτερες επιτυχίες!
Πηγή: paok24.com
«Ότι βρεθεί μπροστά μου, στόχος μου είναι να το κερδίσω»


25 Δεκεμβρίου 2016. Θέμα στο PAOK24 με τίτλο «Τα όνειρα του δεν έχουν ταβάνι...». Έντεκα μήνες αργότερα, ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων και δύο προσωπικούς τίτλους «Best Fighter» στις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Προφητικό το θέμα εκείνο; Δε θα το έλεγα. Όποιος παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια την πορεία του Βαγγέλη Νανιτζανιάν γνώριζε καλά ότι οι επιτυχίες θα έρχονταν η μία πίσω από την άλλη.

Ο ίδιος; Παραμένει προσγειωμένος και έτοιμος να δουλέψει, όπως την πρώτη ημέρα που τον γνώρισα, για να πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.

Μία εβδομάδα, μετά τη μεγάλη του επιτυχία στην Αττάλεια της Τουρκίας και το ασημένιο μετάλλιο, τον συνάντησα στο... δεύτερο σπίτι του στο προπονητήριο του τμήματος πυγμαχίας του ΑΣ ΠΑΟΚ κάτω από τη Θύρα 1 του γηπέδου της Τούμπας.

Μιλήσαμε για την επόμενη μέρα της διάκρισης του στο Πανευρωπαϊκό Νέων, τους νέους στόχους που βάζει, αλλά και για το πώς μπορεί να ανέβει το επίπεδο της ελληνικής πυγμαχίας τα επόμενα χρόνια, αν φυσικά δοθεί η δέουσα προσοχή από τους αρμόδιους στους νέους αθλητές.

- Βαγγέλη, πώς είναι η πρώτη εβδομάδα μετά τη μεγάλη σου επιτυχία στην Τουρκία; Πώς σε υποδέχτηκαν οι δικοί σου άνθρωποι;

"Με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα. Ήρθαν στο αεροδρόμιο τα μέλη της οικογενείας μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτή την εβδομάδα είχα τη δυνατότητα να ξεκουραστώ και να απέχω από τις προπονήσεις, αλλά από εβδομάδα συνεχίζω δυνατά και πάλι".

- Με ποιο στόχο πήγες στη διοργάνωση;

"Πίστευα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Με αυτό τον στόχο πήγα. Δεν με ενδιέφερε ποιος αντίπαλος θα βρεθεί στο δρόμο μου. Με τέτοια ψυχή και προοπτική πήγα στην Τουρκία για να μπω στο ρινγκ. Νομίζω ότι ο ημιτελικός με τον Τούρκο πυγμάχο ήταν δύσκολος αγώνας, γιατί έγινε περισσότερο μάχη και γιατί ήταν Ελλάδας VS Τουρκία. Στον τελικό πιστεύω ότι το άξιζα, αλλά οι διαιτητές έχουν τη δική τους άποψη και ξέρουν καλύτερα".

- Ο κόσμος παρακολουθούσε τους αγώνες σου και σε στήριζε έστω και από μακριά. Ποια μηνύματα λάμβανες εσύ;

""Είχα έναν άνθρωπο που με βοηθούσε βλέποντας τους αντιπάλους μου και μου έλεγε ποια σημεία πρέπει να προσέξω. Επίσης είχα στο πλευρό μου τον μάνατζερ μου τον Κώστα Κλητσινίκο, τον δάσκαλο κ. Γιώργο Ελευθεριάδη, αλλά και την οικογένεια μου να με ενθαρρύνει. Όταν τελείωνε ένας αγώνας πήγαινα με μεγάλη αγωνία για να ανοίξω το κινητό και έβλεπα μηνύματα από φίλους και γνωστούς που μου εύχονταν να πάρω το χρυσό".

- Η εμπειρία σου από το ταξίδι στην Αττάλεια;

"Πρώτη φορά πήγα σε ένα μέρος της Τουρκίας. Έμαθα και είδα ότι είναι μια όμορφη πόλη η Αττάλεια, επειδή είναι και παραθαλάσσια μαζεύει πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλά ξενοδοχεία, διαφορετικός κόσμος, δεν ήταν μόνο Τούρκοι. Ωστόσο, μας υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά, περάσαμε ωραία και μόνο στον αγώνα με τον Τούρκο υπήρχε ένα εχθρικό κλίμα, αλλά εγώ απάντησα με τη νίκη μου".

- Οι στόχοι σου από εδώ και πέρα. Πώς αισθάνεσαι που μέσα σε ένα χρόνο είχες τόσες διακρίσεις;

"Ότι βρεθεί μπροστά μου στόχος μου είναι να το κερδίσω. Το 2018 στόχος είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες. Θα κατέβω κατηγορία και θα πάω στα 91 κιλά, γιατί το ύψος μου για αυτή την κατηγορία ταιριάζει περισσότερο. Χαίρομαι γιατί κερδίζω εμπειρίες και φτάνω όλο και πιο κοντά στον στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δίνω τα δυνατά μου όπου και αν πάω και στοχεύω στην πρωτιά".

- Πριν από λίγες ημέρες στο ραδιοφωνικό PAOK24 ανέφερες τη φράση "θέλω να μας κοιτούν λίγο περισσότερο". Είναι ένα παράπονο, ένα μήνυμα ίσως;

"Αν μας βοηθήσουν πιο πολύ θα έρθουν νέες επιτυχίες όχι μόνο από εμένα, αλλά και από άλλα παιδιά που το κατέχουν το άθλημα, αλλά δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις. Εμείς τα βρίσκουμε κουτσά-στραβά, αλλά αν υπήρχε λίγη μεγαλύτερη βοήθεια και ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα θα ήταν μεγαλύτερος και οι πρωταθλητές περισσότεροι".

* Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν, ο προπονητής του Γιώργος Ελευθεριάδης, αλλά και ο manager του αθλητή, Κώστας Κλητσινίκος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Σειρηνάκη (πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικής Πυγμαχίας) ο οποίος πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό την Τουρκία, αλλά και στον ΑΣ ΠΑΟΚ για τη βοήθεια που προσφέρει.

Διαβάστε ακόμη...