Οι αποφάσεις και τα διλήμματα του Λουτσέσκου

Από paok24: Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται το βράδυ της Κυριακής (20:30) στον Πειραιά και ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League Σουρωτή, σε μία επικράτηση που μπορεί να του δώσει μπόλικη ψυχολογία για τη συνέχεια στη «μάχη» του πρωταθλητισμού.
Πηγή: paok24.com
Οι αποφάσεις και τα διλήμματα του Λουτσέσκου


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον μόνιμα τραυματία, Ντοριάν Λεβέκ, αλλά και στον τιμωρημένο Ευθύμη Κουλούρη, έχοντας ωστόσο στη διάθεση του ένα πολύ ποιοτικό και πλούσιο ποσοτικά ρόστερ, γεμάτο ευχάριστους «πονοκεφάλους».

Ο Ρουμάνος τεχνικός ούτε στη σημερινή προπόνηση διαφοροποίησε την τακτική του αναφορικά με τις δοκιμές των προσώπων για την ενδεκάδα, παραμονές ενός αγώνα, έχοντας συγκεκριμένες σταθερές για τις επιλογές αυτών που θα ξεκινήσουν στον Πειραιά, αλλά και κάποια διλήμματα.

Βάσει όσων έδειξε και σήμερα το πρωί ο Λουτσέσκου, ο Ρέι θα υπερασπιστεί και πάλι την εστία του ΠΑΟΚ, έχοντας μπροστά του τους Μάτος, Λέοβατς στα άκρα της άμυνας και τον Ζαμπράνο στο κέντρο της.

Όσον αφορά στον παρτενέρ του Περουβιανού, εκεί σήμερα φάνηκε να παίρνει παραπάνω χρόνο συμμετοχής στις δοκιμές ο Κρέσπο και όχι ο Βαρέλα, σε ένα δίλημμα ωστόσο που θα… παίζει μέχρι τη σέντρα στην αναμέτρηση της Κυριακής, με τον Λουτσέσκου να έχει να επιλέξει ανάμεσα στον πιο γρήγορο Ισπανό και στον πιο δυναμικό Αφρικανό.

Στη μεσαία γραμμή η ποιότητα του Μαουρίσιο κάνει τη διαφορά και πλέον η «μάχη» δίνεται για τον παρτενέρ του Βραζιλιάνου, εκεί όπου ο Τσίμιροτ, τουλάχιστον βάσει της σημερινής προπόνησης, φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο, παρότι και ο Σάκχοφ αποτελεί μία επιλογή και σίγουρα μία σκέψη που ταλαιπωρεί το μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στην επίθεση; Εκεί φαίνεται ότι το φοβερό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται ο Πρίγιοβιτς, σκοράροντας ακατάπαυστα, του δίνει και πάλι τη θέση στην κορυφή στην ενδεκάδα του «Διεφάλου», με τον Ελ Καντουρί να είναι φαβορί για να αγωνιστεί σε ρόλο επιτελικού και τον Βιεϊρίνια να έχει προβάδισμα για την κάλυψη της μίας από τις δύο πλευρές στην επίθεση.

Μία ακόμα μεγάλη «μάχη» με φόντο την ενδεκάδα των «ασπρόμαυρων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνεται ανάμεσα στον Κάμπος και στον Πέλκα, εκεί όπου η συνέπεια του Αγκολέζουν τακτικά και ο όγκος του (βοήθεια στο κράτημα μπάλας ψηλά) κοντράρεται με την ποιότητα και την ουσία (ασίστ και γκολ) που έχει σταθερά τελευταία ο ενθουσιώδης Έλληνας μεσοεπιθετικός.

Μπορεί η αυριανή τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ να είναι ουσιαστικά ένα χαλάρωμα πριν την ανακοίνωση της αποστολής για τον Πειραιά, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις προθέσεις που έδειξε σήμερα ο Λουτσέσκου για τον καταρτιστμό της ενδεκάδας του ντέρμπι.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ρουμάνος επιλέγει να κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες του και αρκετές φορές έχει και μία αλλαγή στην ενδεκάδα με την οποία επιλέγει για να ξεκινήσει τελικά έναν αγώνα συγκριτικά με τις δοκιμές του στις προπονήσεις.

Διαβάστε ακόμη...