Κλάσεν: «Συναρπαστική η κόντρα με τον Άρη»

Από sdna: Ο πρώτος Καναδός στην ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ Όουεν Κλάσεν, μιλάει για τα συμπεράσματα του από τα φιλικά και τις πρώτες εντυπώσεις του.
Πηγή: sdna.gr
Κλάσεν: «Συναρπαστική η κόντρα με τον Άρη»

Στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα μοιράζεται τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του μέσω της "Metrosport".

Η ομάδα έδωσε τρία δυνατά φιλικά , είχε καλές και κακές στιγμές. Είναι φυσιολογικά αυτά τα σκαμπανεβάσματα σε αυτήν την περίοδο;

«Χαίρομαι που νικήσαμε, είναι καλός τρόπος για να αρχίσουμε τη σεζόν. Με την Γκαζιαντέπ η πρώτη περίοδος ήταν πολύ κακή αλλά στην πορεία βελτιωθήκαμε και πήραμε τη νίκη. Πρέπει να παίζουμε όμως καλά για 40 λεπτά και όχι για 30 αφήνοντας για παράδειγμα τον αντίπαλο στα υπόλοιπα 10 να σκοράρει εύκολα με αιφνιδιασμούς. Αυτό έγινε με το Ρέθυμνο. Κάποια από αυτά τα θέματα εξηγούνται από το ότι ακόμη γνωριζόμαστε στο γήπεδο. Μόνο καλύτεροι μπορούμε να γινόμαστε όσο προχωράμε. Το ότι κερδίσαμε τρία κλειστά παιχνίδια είναι σημαντικό».

Από αυτά που είδες και άκουσες από τον κόουτς μέχρι τώρα, ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που θα περιγράφει καλύτερα την ομάδα;

 «Ένα από τα σημαντικότερα που μας ζητάει ο κόουτς είναι η εκτέλεση στην επίθεση. Να βρισκόμαστε όλοι εκεί που πρέπει. Να κάνουμε αυτά που σχεδιάζουμε. Αν δεν συμβαίνει αυτό, προκύπτει χάος στο παιχνίδι μας. Η άμυνα όμως θα είναι αυτή με την οποία θα κερδίζουμε τους αγώνες. Έχουμε δυνατά γκαρντ όπως ο Λάκι Τζόουνς που μπορεί να μαρκάρει "2άρια" και "3άρια"».

Πρώτος αγώνας με αντίπαλο τον Άρη...

 «Με τον Άρη;Ναι, ξέρω ότι είναι μεγάλο παιχνίδι για την πόλη, υπάρχει αντιπαλότητα,ο κόσμος θα είναι τρελαμένος. Είναι συναρπαστικό να αρχίζεις έτσι την σεζόν».

Τι ξέρεις για τον Τρις που ήρθε τελευταίος στην ομάδα;

«Είχα ακούσει το όνομα του παλιότερα. Από αυτά που είδα στις 2-3 προπονήσεις που κάναμε μαζί, είναι πολύ καλός σουτέρ όπως και ο Λάκι είναι δυνατός γκαρντ. Θα μας βοηθήσει. Είναι πάντα καλό να έχεις ένα γκαρντ που παίζει σκληρά στην άμυνα και σουτάρει καλά».

Μίλησες με τον Ηλία Ζούρο πριν έρθεις, τι σου είχε πει;

 «Χάρηκε που ήρθα στην Ελλάδα. Μου είπε πολλά για το Πρωτάθλημα και πιστεύει ότι μπορεί να εξελίξει έναν παίκτη γιατί απαιτεί μυαλό αφού παίζει μεγάλο ρόλο η τακτική. Υπάρχει μεγάλη προσήλωση σε αυτό. Ελπίζω να εξελιχθώ και εγώ ως παίκτης μέσα από την λίγκα».

Διαβάστε ακόμη...