Τι ακριβώς είπε ο Λουτσέσκου;

Από inpaok.com: Τι ακριβώς είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου;
Πηγή: inpaok.com
Τι ακριβώς είπε ο Λουτσέσκου;

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, ήταν απογοητευτική. Δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι σε μια από τις τρεις τέσσερις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, η μπάλα θα μπορούσε να του κάνει τα κέφια και να καταλήξει στα δίχτυα. Ακόμα περισσότερο θα μπορούσε αυτό να συμβεί στα δυο δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε, πέταξε –μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό- δυο ακόμα βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ότι χάθηκαν δυο ακόμα πολύτιμοι βαθμοί. Θεωρώ ότι στην διάρκεια του πρωταθλήματος, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ θα γκελάρουν πολλές φορές και θα δοθεί η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να καλύψει το χαμένο έδαφος και να «πιάσει» κορυφή.

Το πρόβλημα είναι πως θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ επιτέλους να παίξει καλό ποδόσφαιρο για να έρθουν τα αποτελέσματα και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 33΄, είναι αδικαιολόγητη. Καμία απολύτως βελτίωση δεν διέκρινα στο παιχνίδι του Δικεφάλου, σε σχέση με όσα είχα δει μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος.

Ίσως μεγαλύτερη διάθεση –όχι από όλους τους παίκτες- που όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στην ομάδα την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Αποδεικνύεται ότι η ποιότητα των παικτών, δεν είναι αρκετή για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ τους αγώνες. Η ομάδα έχει έλλειψε ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης, αγωνιστικού και τακτικού πλάνου.

Η δικαιολογία της κακής προετοιμασίας, απαγορεύεται να επαναληφθεί. Κοιτώντας στο παρελθόν, δεν διορθώνονται προβλήματα. Είναι υποχρέωση του Λουτσέκσου και των συνεργατών του, αυτό το εκπληκτικό υλικό που έχουν διάθεση τους, να το αξιοποιήσουν και να παρουσιάσουν μια ομάδα που θα χαίρεται ο κόσμος να την βλέπει να αγωνίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ είναι αποκρουστικό. Αν πρέπει να περιμένουμε να ενσωματωθεί ο Βιειρίνια στην ομάδα για να δούμε τον πραγματικό ΠΑΟΚ, ζήτω που καήκαμε. Ο Λουτσέκσου ναι μεν δεν είχε την ομάδα στα χέρια του από την πρώτη μέρα, γνώριζε όμως που ήρθε και ποια είναι η κατάσταση. Βάση λοιπόν αυτής της κατάστασης, οφείλει να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Η αύξηση της αυτοπεποίθησης των παικτών, της ψυχολογίας τους, της αγωνιστικής τους συμπεριφοράς και φυσικά της συνοχής στους αγωνιστικούς χώρους, είναι καθαρά ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι, η κατάκτηση του πρωταθλήματος με ομάδα που το μπάτζετ της αγγίζει τα 30.000.000 ευρώ, είναι ΕΦΙΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Όνειρα -και μάλιστα γλυκά- λέμε στα παιδάκια μας, πριν κοιμηθούν. Περιμένω μια επανόρθωση, διόρθωση ή ότι άλλο τέλος πάντων, θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αν… χάθηκε στην μετάφραση η απόδοση των δηλώσεων του Ρουμάνου, ας διορθωθεί. Αν πάλι εννοούσε αυτό που ακούσαμε στην αίθουσα Τύπου της Ριζούπολης, κάποιος πρέπει να του μιλήσει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ περί ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...