«Να μην παρεμβαίνει ο Σαββίδης στο έργο του τεχνικού διευθυντή» (aud)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και σχολίασε το ενδεχόμενο επιστροφής του Ζήση Βρύζα στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
«Να μην παρεμβαίνει ο Σαββίδης στο έργο του τεχνικού διευθυντή» (aud)

Παράλληλα, ανέλυσε τον τρόπο που κατά τη γνώμη του θα βελτιωθεί η συνεργασία του Ιβάν Σαββίδη με τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς μπορεί να βελτιώσει τον ΠΑΟΚ ενδεχόμενη αποχώρηση του Λούμπος Μίχελ: «Το ζήτημα δεν είναι οι αλλαγές προσώπων, αλλά κυρίως η λειτουργία του συστήματος μεταξύ διοίκησης, μεγαλομετόχου και στελεχών όπως ο αθλητικός διευθυντής. Περισσότερο εκεί είναι η ουσία και μετά οι επιλογές των προσώπων. Όταν λέμε αλλαγή τρόπου λειτουργίας στην ΠΑΕ σημαίνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να αρκεστεί στον σημαντικό ρόλο του προέδρου και να δοθεί συγκεκριμένος ρόλος στον αθλητικό διευθυντή. Πρέπει να καθοριστεί ένα σχέδιο, έστω και προσωρινό, ετήσιο, που ο πρόεδρος με τον αθλητικό διευθυντή θα συμφωνήσουν ως προς τους μεταγραφικούς στόχους και το μπάτζετ που χρειάζεται. Αυτό ώστε στη συνέχεια ο αθλητικός διευθυντής να μπορεί να κινηθεί και να παρεμβαίνει ο Ιβάν Σαββίδης σε θέματα αθλητικού διευθυντή.

Βεβαίως και είναι σημαντικός ο ρόλος του προέδρου, όμως, ο ρόλος του αθλητικού διευθυντή είναι εξίσου σημαντικός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ελέγχεται στη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν τρόποι να συμβεί αυτό. Αν, όμως, παρεμβαίνει και κάνει τη δουλειά του αθλητικού διευθυντή, τότε γιατί προσλαμβάνει άτομο για τη συγκεκριμένη θέση και τον πληρώνει αδρά κιόλας; Πάνω από όλα, όμως, όλο αυτό είναι εις βάρος της ομάδας. Ο αθλητικός διευθυντής δεν προλαβαίνει να κινηθεί από μόνος του πάνω στο συμπεφωνημένο πλαίσιο ώστε φερ' ειπείν σε θέματα μεταγραφών να έχουν εκτελεστεί όλες εγκαίρως με βάση τους στόχους και το μπάτζετ που έχει επιλεγεί σε συνεργασία με τον πρόεδρο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ζήση Βρύζα στον ΠΑΟΚ: «Με όλη μου την εκτίμηση στον Ζήση Βρύζα, θεωρώ πως καλό είναι ο ΠΑΟΚ να βάλει νέα στοιχεία στο όποιο σύστημα έχει. Αυτό που λέω δε σημαίνει, βεβαίως, ότι η περίπτωση Βρύζα δεν είναι ωφέλιμη. Έχει την εμπειρία και τον κύκλο γνωριμιών, είναι κομμάτι του ΠΑΟΚ και επειδή γνωρίζω τον τρόπο δουλειάς του νομίζω ότι έχει τον τρόπο του και θα είναι πετυχημένος. Μοναδική προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμφωνημένοι στόχοι και μπάτζετ ώστε ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του».

Ακούστε όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης στο Metropolis 95.5...

Διαβάστε ακόμη...