Έρχονται εκκαθαρίσεις για να μειωθεί το άνοιγμα των 27,5 εκατ. ευρώ!

Οι τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου είναι καθοριστικές για τον ΠΑΟΚ και στις προσθήκες αλλά και στις αποχωρήσεις παικτών
Πηγή: metrosport.gr
Έρχονται εκκαθαρίσεις για να μειωθεί το άνοιγμα των 27,5 εκατ. ευρώ!

Προέχει να γίνουν και οι τελευταίες μεταγραφές για να είναι πλήρες το ρόστερ για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όμως, αμέσως μετά έρχεται επιχείρηση εκκαθάρισης του ρόστερ. Και αριθμητικά κρίνεται πλέον πάρα πολύ γεμάτο και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί για τη φετινή χρήση.

Η σύγκριση εσόδων-εξόδων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο ο σύλλογος έχει ήδη μπει μέσα 27,5 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα σεζόν. Και για να μειωθεί αυτό δραστικά απαιτούνται πωλήσεις και αποχωρήσεις.

Θα επιχειρηθεί να γίνουν μέχρι τον Ιανουάριο για να μην χρειαστεί να γίνει μία πολύ μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι για την περσινή χρήση (σε χρονιά που υπήρξαν μεγάλες πωλήσεις με Λούκας, Μακ, Όλσεν και Ροντρίγκες, παρουσία στους ομίλους του Europa League και φυσικά απουσίαζαν τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια) ο Ιβάν Σαββίδης είχε αναγκαστεί να κάνει αύξηση 7 εκατομμυρίων.

Φανταστείτε τι πρέπει να συμβεί φέτος, με αποκλεισμό από το Europa και 7 κεκλεισμένων των θυρών. Το πόσο πολύ έχουν γιγαντωθεί τα οικονομικά μεγέθη στον ΠΑΟΚ φαίνεται και από ένα ακόμη στοιχείο. Το συνολικό μπάτζετ των συμβολαίων ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ καθαρά (περίπου 35 εκατ. ευρώ με τους φόρους).

Διαβάστε ακόμη...