Πελεκούδας: « Ο ΠΑΟΚ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Από arenafm: Το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πελεκούδας, μίλησε στον Arena 89,4 για τους στόχους του ΠΑΟΚ, για τους λόγους που ήρθε στην ομάδα αλλά και για το τι συνάντησε στον «Δικέφαλο».
Πηγή: arenafm.gr
Πελεκούδας: « Ο ΠΑΟΚ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Αναλυτικά τα όσο δήλωσε ο Παναγιώτης Πελεκούδας:

Για το νέο ξεκίνημα με τον ΠΑΟΚ: «Όταν σε καλεί ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να αρνηθείς σε τέτοια πρόταση. Αν είσαι επαγγελματίας δέχεσαι κατευθείαν να έρθεις στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για το ποιες είναι οι ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στο πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η Σύρος είναι αρκετά καλά, αλλά εμείς και ο Ολυμπιακός είμαστε που θα χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τη περασμένη χρονιά».

Για την εικόνα των δύο ομάδων: « Εφόσον υπάρχουν και τα Play Off στο βόλεϊ δεν μπορείς να πεις ότι κάποια ομάδα είναι φαβορί. Απλά με τον Ολυμπιακό έχουμε τους ίδιους στόχους. Εμείς κοιτάμε το Champions League, το League Cup και το Κύπελλο που είναι πιο νωρίς και σε αυτά επικεντρωνόμαστε».

Για τη διαδικασία να βγει κάποιος πρωταθλητής: «Αυτό είναι το όμορφο στο βόλεϊ, είναι ένα άθλημα που για να βγει κάποιος πρωταθλητής πρέπει να νικήσει τον αντίπαλο του τρεις φορές. Είναι η ομορφιά του πρωταθλήματος αυτό, γιατί το ενδιαφέρον κρατά μέχρι τελευταία αγωνιστική».

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ: « Όταν είσαι τρία χρόνια πρωταθλητής, πρέπει να υπερασπιστείς τον τίτλο αυτό. Έτσι, έχει δημιουργηθεί και η ομάδα. Πάει για να κατακτήσει για τέταρτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα».

Για το κλίμα που συνάντησε στον ΠΑΟΚ: «Ήρθα από μία ομάδα που δεν έχει την δύναμη του ΠΑΟΚ. Έχω σοκαριστεί με τις εγκαταστάσεις της ομάδας γιατί μπορούμε να προπονηθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, μέχρι τελικής πτώσης.Το κλίμα είναι πολύ φιλικό και με όλα τα παιδιά έχουμε τον ίδιο στόχο. Έτσι πρέπει».

Για τις εγκαταστάσεις: « Το Παλατάκι εγώ το γνώριζα ως αντίπαλος. Αλλιώς είναι να βλέπεις τις εγκαταστάσεις, το γυμναστήριο, χει δύο γήπεδο για να προπονηθείς και οι άνθρωποι στο τμήμα του Βόλεϊ το διατηρούν πολύ καλά. Δεν το συναντάς εύκολα στην Ελλάδα αυτό ακόμα και στο εξωτερικό. Να φανταστείτε πως αν και έπαιξα στην Αυστρία, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ είναι μέχρι στιγμής τα καλύτερα. Είναι μία ομορφιά, δεν θέλω να βγαίνω από εκεί».

Για τον κόσμο: «Θέλω να παίξω με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δίπλα μου, γιατί ως αντίπαλος είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τέτοιο κοινό. Μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι όμορφο να ξέρεις ότι αυτός ο κόσμος είναι δίπλα σου».

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: « Οι δικές μου προσωπικές φιλοδοξίες είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και από το Champions League και από το πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι στο καλύτερο επίπεδο ώστε να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Είμαι 27 χρονών και μέχρι τα 32 είναι τα καλύτερα χρόνια για έναν αθλητή».

Διαβάστε ακόμη...