Μείωσε η Ελλάδα από τη 13η θέση

Από sdna.gr: Η νίκη του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία της ΑΕΚ στο Μπριζ, έφεραν την Ελλάδα ακόμη πιο κοντά στη 13η θέση της UEFA.
Πηγή: sdna.gr
Μείωσε η Ελλάδα από τη 13η θέση

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να... έκλεισε τον διακόπτη για έξι λεπτά και να έχασε μέσα από τα χέρια του το παιχνίδι με τη Μπιλμπάο (θα ήταν 200 βαθμοί για την Ελλάδα), ακόμη κι έτσι όμως η χώρα μας που χθες σκαρφάλωσε στη 14η θέση της UEFA, μείωσε κατά 100 βαθμούς την απόστασή της και από τη 13η Τσεχία.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Έστερσουντ και η ισοπαλία της ΑΕΚ στο Μπριζ, έδωσαν στην Ελλάδα 300 βαθμούς, τη στιγμή που η μοναδική τσέχικη ομάδα που αγωνίστηκε την Πέμπτη ήταν η Πλζεν, η οποία νίκησε την ΑΕΚ Λάρνακας.

Κάπως έτσι η Τσεχία ανέβηκε στους 25,775 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα πλησίασε στους 25,300. Ο μεγάλος στόχος της Ελλάδας είναι η είσοδος στην πρώτη 12άδα, που βγάζει τον Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα από το 2018-19, ωστόσο οι 12οι Αυστριακοί αύξησαν κατά 200 βαθμούς την απόστασή τους (26,225) με τα διπλά των Σάλτσμπουργκ και Αούστρια Βιέννης.

Αν η Ελλάδα είναι 13η ή 14η ο πρωταθλητής, όπως και φέτος, θα παίξει στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και ο δευτεραθλητής έναν γύρο νωρίτερα, ο Κυπελλούχος στον γ' προκριματικό του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο στον β' προκριματικό γύρο.

Διαβάστε ακόμη...