Οι εκλογές στις ΕΠΣ και η «κάρτα υγείας» εξαφάνισαν τους υποψήφιους του 2012!

Aπό soccerplus.gr: Mόλις επτά πρόσωπα από τα συνολικά 28 που διεκδίκησαν την εκλογή τους στο ΔΣ της ΕΠΟ στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας, οι οποίες έγιναν τον Οκτώβριο του 2012, θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή.
Πηγή: soccerplus.gr
Οι εκλογές στις ΕΠΣ και η «κάρτα υγείας» εξαφάνισαν τους υποψήφιους του 2012!

Ο μικρός αριθμός των εκ νέου υποψηφίων δείχνει τις αλλαγές που υπήρξαν στο χώρο των Ενώσεων ιδιαίτερα κατά την τελευταία διετία.

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες:

α) Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν πολλά από τα πρόσωπα που ήταν υποψήφια το 2012, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός ποδοσφαίρου και να μην μπορούν θέσουν υποψηφιότητα.

β) Οι εκλογές που έγιναν στο μεσοδιάστημα στις Ενώσεις και οι αλλαγές στη διοίκηση πολλών εξ' αυτών.

γ) Η μείωση του προερχόμενου από τις ΕΠΣ αριθμού των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (πρώην ΔΣ) από 15 σε 11.

Το Soccerplus παρουσιάζει αναλυτικότερα, ποίοι ήταν οι υποψήφιοι το 2012, από ποιές Ενώσεις, σε ποια «ψηφοδέλτια» καθώς επίσης και γιατί δεν είναι υποψήφιοι το 2017.

Επίσης ποια είναι τα πρόσωπα που ήταν υποψήφια τότε και τώρα.

Σε παρένθεση η ιδιότητα του υποψηφίου πριν τις εκλογές του 2012 και η Ένωση από την οποία προερχόταν.

Οι υποψήφιοι με το «ψηφοδέλτιο» Σαρρή (εξελέγησαν άπαντες)

1. Νίκος Ανασόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Η παράταξή του έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Πειραιά και ο ίδιος αποχώρησε αμέσως μετά από το ΔΣ της ΕΠΟ.

2. Αργύρης Βούλγαρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Χαλκιδικής.

3. Γιώργος Βούρβαχης (ΕΠΣ Χανίων): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Χανίων.

4. Δαμιανός Γαβριηλίδης (ΕΠΣ Θράκης): Κατεβαίνει ως υποψήφιο αναπληρωματικό μέλος με το «ψηφοδέλτιο» του Βαγγέλη Γραμμένου.

5. Γιώργος Γκιριτζίκης (ΕΠΣ Ξάνθης, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας.

6. Κωνσταντίνος Γκίτσιος (ΕΠΣ Καστοριάς): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Καστοριάς.

7. Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών): Είναι υποψήφιος για την Ε.Ε. με το «ψηφοδέλτιο» του Βαγγέλη Γραμμένου.

8. Γιώργος Καραμελίδης (ΕΠΣ Ημαθίας, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του στην οποία έχουν γίνει εκλογές.

9. Βαγγέλης Μαζαράκης (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του.

10. Γιάννης Οικονομίδης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας.

11. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Ευβοίας): Είναι υποψήφιος για την Ε.Ε. με το «ψηφοδέλτιο» του Γιώργου Καλαντζή.

12. Νίκος Προύντζος (ΕΠΣ Αρκαδίας, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του στην οποία έχουν γίνει εκλογές.

13. Αριστείδης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Μεσσηνίας, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω των κατηγοριών στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Επίσης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του στην οποία έχουν γίνει εκλογές.

14. Μιχάλης Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής): Είναι υποψήφιος για την Ε.Ε. με το «ψηφοδέλτιο» του Γιώργου Καλαντζή.

15. Βαγγέλης Τοπολιάτης (ΕΠΣ Βοιωτίας, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του.

Οι υποψήφιοι με το «ψηφοδέλτιο» Β. Γκαγκάτση (ουδείς εξελέγη)

1. Βαγγέλης Γραμμένος (ΕΠΣ Μακεδονίας): Είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ.

2. Ζήσης Γρηγορίου (ΕΠΣ Λάρισας): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Λάρισας.

3. Βασιλική Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας): Είναι υποψήφια για την Ε.Ε. με το «ψηφοδέλτιο» του Γιώργου Καλαντζή.

4. Παναγιώτης Καρράς (ΕΠΣ Λακωνίας): Είναι υποψήφιος για την Ε.Ε. με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καλαντζή.

5. Βαγγέλης Μάντζιος (ΕΠΣ Ηπείρου, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Ηπέιρου.

6. Τάσος Μπατζιάκας (ΕΠΣ Θεσσαλίας): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

7. Αλκιβιάδης Νουσηκύρου (ΕΠΣ Πέλλας): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Πέλλας.

8. Παναγιώτης Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας): Είναι υποψήφιος για την Ε.Ε. με το «ψηφοδέλτιο» του Βαγγέλη Γραμμένου.

9. Χρήστος Σάββας (ΕΠΣ Κοζάνης, μέλος Δ.Σ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του στην οποία έχουν γίνει εκλογές.

10. Γιάννης Σιγάλας (ΕΠΣ Κυκλάδων): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του στην οποία έχουν γίνει εκλογές.

11. Μανώλης Σταυρακάκης (ΕΠΣ Λασιθίου): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Λασιθίου.

12. Γιώργος Σταυρόπουλος (ΕΠΣ Αχαϊας): Έχασε τις εκλογές στην ΕΠΣ Αχαΐας.

13. Βασίλης Χατζηαποστόλου (ΕΠΣ Κιλκίς, μέλος ΔΣ ΕΠΟ): Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στη δίκη για την κάρτα υγείας, ενώ έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ένωσής του

Επομένως τα επτά πρόσωπα που ήταν υποψήφιοι το 2012 και είναι και το 2017 είναι τα εξής:

Ο Ευ. Γραμμένος ως υποψήφιος πρόεδρος και οι Π. Δημήτριου, που ήταν μέλος του προηγούμενου ΔΣ και Π. Παπαχρήστος με το «ψηφοδέλτιο» Γραμμένου.

Από την άλλη πλευρά οι Ι. Παπακωνσταντίνου και Μ. Τζανόπουλος, οι οποίοι ήταν μέλη του προηγούμενου ΔΣ και καθώς και οι Β. Δημητρακοπούλου και Π. Καρράς είναι υποψήφιοι με το «ψηφοδέλτιο» του Γ. Καλαντζή.

Διαβάστε ακόμη...