«Πιστεύουν ότι θα κερδίσουν και την Ρεάλ!»

Από inpaok.com: Για ένα μεγάλο διάστημα τριγυρνούσε στα μέρη μας, το όνομά του οικείο. Πέλε Άντερσον, Σουηδός, σκάουτ διάφορων ομάδων, μεταξύ άλλων και της Τσέλσι στην Ελλάδα.
Πηγή: inpaok.com
«Πιστεύουν ότι θα κερδίσουν και την Ρεάλ!»

ΝΑΙ ΡΕ, ΠΑΟΚ ! Εισιτήρια Διαρκείας 2017-2018

Τελευταία δουλεύει ως αρχισκάουτ στην Οσμανλίσπορ και ζει πλέον στη Σουηδία. Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρει τον ΠΑΟΚ, ξέρει φυσικά και την Έστερσουντ. Ο Πέλε Άντερσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας σκιαγραφήσει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

-Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Έστερσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τι λέτε;

«Πολλοί θα πιστέψουν ότι επειδή η Έστερσουντ δεν είναι γνωστή ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα περάσει εύκολα. Θα σας πω μόνο ότι θα κάνουν λάθος! Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πολύ. Η Εστερσουντ έχει έναν φοβερά έξυπνο προπονητή, τον Βρετανό Γκρέιαμ Πότερ, που κάνει εξαιρετικό σκάουτινγκ, θα δείτε ότι είναι εξαιρετικός και στην τακτική, είναι πολύ καλός κόουτς, κι έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Είναι χρόνια στην ομάδα, είναι δικό του δημιούργημα»

-Να περιμένουμε μια ομάδα, που θα προσπαθήσει κατά βάση να αμυνθεί;

«Όχι. Στη Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει να παίξει με ασφάλεια, αλλά συνήθως δεν παίζει έτσι. Η Έστερσουντ είναι μια παραγωγική ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες. Έχει παραγωγικούς χαφ και καλούς και γρήγορους επιθετικούς και προσπαθεί να δημιουργήσει. Η Εστερσουντ προσπαθεί να παίξει επιθετικά. Είναι μια ομάδα με φοβερά θετική σκέψη. Νομίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν και τη Ρεάλ Μαδρίτης! Πάντως, θα έρθουν στην Τούμπα για να πετύχουν γκολ»

-Τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Πρέπει να κάνει καλό σκάουτινγκ και να μην επηρεαστεί από το όνομα της αντιπάλου του. Ο Πότερ αρέσκεται να εκπλήσσει τους αντιπάλους του. Επίσης ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι αν δεν πάρει ένα καλό σκορ στην Τούμπα, μπορεί να δυσκολευτεί πολύ στη Σουηδία. Το γήπεδο της Έστερσουντ έχει συνθετικό τάπητα, όπως το 90% των γηπέδων στη Σουηδία κι αν δεν είσαι μαθημένος να παίζεις στο πλαστικό, δυσκολεύεσαι».

-Πως είναι ο καιρός;

«Εντάξει, τώρα έχουμε καλοκαίρι. Για σας, εδώ έχει δροσιά. Δεν υπάρχει πρόβλημα».

-Για τον Παπαγιαννόπουλο τι άποψη έχετε;

«Είναι λίγο αστείο, ήταν στον ΠΑΟΚ και τώρα θα παίξει αντίπαλός του. Είναι ο καλύτερος αμυντικός της Έστερσουντ. Ήρθε στην ιδανική ομάδα για να φτιάξει την καριέρα του. Είτε παίζει με τρεις στην άμυνα, όπως με τη Γαλατασαράι, είτε με τέσσερις, ο Παπαγιαννόπουλος είναι ο ηγέτης της άμυνας. Θα είναι φανταστικό ματς γι΄ αυτόν, νομίζω θα είναι το ματς της ζωής του».

-Υπάρχει η εντύπωση ότι εκεί οι ρυθμοί είναι λίγο χαλαροί, δεν είναι πολύ επαγγελματικά τα πράγματα. Πως είναι στην Έστερσουντ;

«Αυτό δεν ισχύει πια. Πλέον είναι όλοι επαγγελματίες, ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με το ποδόσφαιρο»

-Πως είναι τα οικονομικά ομάδων, όπως η Έστερσουντ;

«Οι καλοί παίκτες της Έστερσουντ πρέπει να παίρνουν και 8.000 ευρώ το μήνα. Συνήθως, πιστεύω κυμαίνονται στα μισά. Είναι ένα κλαμπ, το οποίο είναι καλά οικονομικά, υπάρχουν άνθρωποι, που βάζουν χρήματα. Δεν υπάρχει το μοντέλο του Νότου, της Ελλάδας ή της Τουρκίας, όπου ένας επιχειρηματίας βάζει πολλά χρήματα. Εδώ βάζουν λίγα χρήματα και το κλαμπ δημιουργεί έσοδα για να τα διαχειριστεί. Είναι λίγο διαφορετικά απ΄ ότι στο Νότο».

-Η ομάδα τι φιλοδοξίες έχει;

«Σίγουρα τους ενδιαφέρει το πρωτάθλημα, αλλά η Ευρώπη είναι η ευκαιρία τους. Είναι μία μικρή πόλη, όπου ο κόσμος ζει για το ποδόσφαιρο. Σκέφτονται την ανάπτυξη της ομάδας στο μέλλον, ο πρόεδρός της δήλωσε πριν λίγο καιρό, ότι ο στόχος του είναι να δει την Έστερσουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

-Ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο;

«Ναι, πηγαίνει. Δεν είναι θέατρο, κάνουν αρκετή φασαρία. Βέβαια δεν είναι ΑΙΚ ή Χάμαρμπι ή Τζουργκάρντεν, το κοινό του Έστερσουντ δεν έχει οπαδική κουλτούρα, αλλά πηγαίνουν στο γήπεδο, φωνάζουν και υποστηρίζουν την ομάδα τους. Στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαράι πήγαν περίπου 100. Κάπου τόσοι πιστεύω θα έρθουν και στη Θεσσαλονίκη. Στη ρεβάνς, πιστεύω ότι το γήπεδο θα γεμίσει».

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...