Δεύτερη… ευκαιρία για να αλλάξει εικόνα

Από metrosport.gr: Θα την χαρακτηρίζαμε «ιδανική υπό όρους» την ευκαιρία που δίνεται στον Στανόγεβιτς και στους παίκτες του, με το δεύτερο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι.
Πηγή: metrosport.gr
Δεύτερη… ευκαιρία για να αλλάξει εικόνα

Οι όροι, ασφαλώς αφορούν το σκεπτικό με το οποίο θα την αξιολογήσουν, όπως επίσης και το κυριότερο, τον τρόπο με τον οποίο θα την διαχειριστούν.

Γιατί από αυτούς και μόνο εξαρτάται ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και όλα όσα θα προκύψουν (ευχόμαστε θετικά) με τον αποκλεισμό των Σουηδών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο Δικέφαλος είναι σε θέση να μπει σε μια «νέα τροχιά» και να ξεκινήσει από μια «καινούργια αφετηρία», πιο αισιόδοξος και πιο ενισχυμένος. Σήμερα στον ΠΑΟΚ όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τον ασταθή αγωνιστικό βηματισμό, αλλά και τις τελευταίες εκλάμψεις βελτίωσης – όπως το προχθεσινό παιχνίδι - το ενδιαφέρον των φίλων του ΠΑΟΚ πλέον περιορίζεται θα λέγαμε κι επικεντρώνεται, σε ένα και μόνο ερωτηματικό: Τι θα πρέπει να γίνει ώστε αυτή η ομάδα να σηκώσει κεφάλι.

Στο περιθώριο αυτής της αγωνίας υπάρχουν και μερικοί επί μέρους προβληματισμοί και μερικά κενά, που αφορούν πρωτίστως την αναγκαία ενίσχυση της ομάδας, όπως και την αλλαγή νοοτροπίας και διαχείρισης του υπάρχοντος έμψυχου υλικού από το νέο κόουτς. Κι αυτό το τελευταίο, γιατί ακόμη και πρόσφατα διαπιστώθηκαν κινήσεις με παρεμβάσεις (βλέπε χαρτάκι) για την χρησιμοποίηση συγκεκριμένων μετριοτήτων, που απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία και στήριξη του αθλητικού διευθυντή. Σε ότι έχει σχέση με το πρώτο και μάλλον και πιο σοβαρό θέμα, δηλαδή με την κατ επείγουσα μεταγραφική ενίσχυση, η αίσθηση που υπάρχει μετά την άφιξη του μεγαλομετόχου, τις κατ ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους έμπιστους συνεργάτες του, αλλά και με φιλικά του πρόσωπα, είναι ότι έχει δώσει εντολή κι έχει συμφωνήσει, οι κινήσεις να γίνουν με μεγαλύτερη ένταση και σε πλέον γρήγορους ρυθμούς.

Οι ίδιοι κύκλοι (το στενό του περιβάλλον) διαβεβαιώνουν ότι ο Ιβάν παρουσιάζεται αμετακίνητος στις αρχές του, άφοβος απέναντι στους συκοφάντες και ψευδολόγους του λεκανοπεδίου, διαβεβαιώνοντας τους πάντες, ιδιαίτερα τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ότι ο ίδιος είναι και θα παραμείνει η ασπίδα τους, απέναντι στην οποιαδήποτε επίθεση επιχειρηθεί σε βάρος τους. Συμπληρωματικά επιβεβαιώνουν και διαβεβαιώνουν, ότι ο Ιβάν είναι διατεθειμένος να καλύψει όποιες υπερβάσεις χρειαστούν, ώστε ο ΠΑΟΚ να ενισχυθεί σε θέσεις που έχει ανάγκη και με παίκτες οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά. Η δήλωση του σε όλους ότι αυτοί που έχουν ξεκινήσει βρώμικο πόλεμο εναντίον του ΠΑΟΚ θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση πολύ σύντομα, είναι ένα μήνυμα προς την ανίερη ερυθροπράσινη συμμαχία.

Όσοι βρέθηκαν πολύ κοντά του αυτές τις ημέρες, εκτιμούν ότι ο Ιβάν «ντοπαρίστηκε» θετικά από την ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι της Πέμπτης. Για αυτό το λόγο ακριβώς, θεωρούν σίγουρο ότι είναι με θρησκευτική ευλάβεια προσηλωμένος σε ότι έχει υποσχεθεί και το οποίο ιδιαίτερα αφορά τον ΠΑΟΚ. Συνοπτικά αυτή είναι η μικρή εικόνα των τελευταίων ημερών εντός κι εκτός των τειχών της Τούμπας. Εμείς θα «επιστρέψουμε» στο θέμα του σχολίου με την ευκαιρία τη μεγάλη (και ιδανική αν θέλετε) που παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στον Στανόγεβιτς και στους παίκτες του, προκειμένου να αλλάξουν πολλά και να βάλουν το τρένο στις σωστές του ράγες. Κι αυτό γιατί μια πρόκριση επί της Έστερσουντ, σημαίνει βελτίωση ψυχολογίας, τόνωση ηθικού και νέα ισχυρά κίνητρα. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και μέχρι τις 17 του μήνα οι πάντες να επικεντρωθούν «ψυχή τε και σώματι» σε αυτή την πολύ σημαντική αποστολή.

ΥΓ: Πιστεύω να παρακολουθείτε – όσοι μπορείτε βέβαια – τα περιβόητα «τεστ» στα οποία είναι υποχρεωμένοι να δοκιμαστούν οι Έλληνες διαιτητές κι επόπτες. Το ποιοι πέρασαν και ποιοι κόπηκαν μικρή έχει σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εκείνο όμως που προκαλεί, σκανδαλίζει και προσβάλει βάναυσα την φίλαθλη κοινή γνώμη, τους θεσμούς, αλλά και την Ελλάδα σαν κράτος, είναι πως ένα λαμόγιο από την Πορτογαλία σταλμένο ειδικά από τον γνωστό υποστηρικτή των ερυθρολεύκων συμφερόντων και προστάτη της άθλιας παράγκας που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο μας, διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση και ανενόχλητος ότι έχει πρόθεση να επαναφέρει όλα τα σκουπίδια της διαιτησίας και πάλι στο προσκήνιο. Ο Πορτογάλος Σπάθας (Μέλο Περέιρα) ήρθε σαν εξυγιαντής (!!!) της ελληνικής διαιτησίας κι αυτό θα το πετύχει, επαναφέροντας σε ενεργό δράση ότι πιο διεστραμμένο αμαρτωλό, κάλπικο και παρασιτιζόμενο έχει πλέον αποδεδειγμένα καταγραφεί σαν το μεγάλο κακό για το άθλημα στην πατρίδα μας.

Διαβάστε ακόμη...